Vandaag zijn wij geopend van 09:00 – 17:00

nlen
Bloemingdael

Booming bij Blooming:

Het Botox abonnement!

Neem contact op

  023-5444974
Wij zijn nu telefonisch bereikbaar!

  Maak een afspraak

Halslift

‘De halslift wordt uitgevoerd door een vast team gespecialiseerde plastisch chirurgen met jarenlange ervaring op het gebied van gelaatschirurgie. Het kan zijn dat de halslift wordt uitgevoerd in combinatie met een S-lift of facelift.’

Als u ouder wordt of als u veel gewicht bent verloren, kan het voorkomen dat de huid in de hals losser komt te zitten. Hierdoor ontstaat er een overschot aan huid. Een halslift biedt uitkomst voor deze zogenoemde ‘kalkoenhals’. Door middel van een sneetje in de hals wordt de huid richting het oor aangespannen: het eindresultaat is een strakkere hals.

Een halslift bij Kliniek Blooming

 • Persoonlijk en uitgebreid consultgesprek
 • Chirurgen die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC
 • Jarenlange ervaring in plastische chirurgie en halslifts
 • Operatie in een vertrouwde en veilige ziekenhuis omgeving

Het is 6 weken geleden dat ik een halslift ondergaan heb, uitgevoerd door dokter Wouter van der Pot. Ik ben zeer tevreden over het resultaat want het probleem met mijn kalkoenhals is opgelost, terwijl het niet rekkerig of onnatuurlijk uitziet.

Kosten halslift

Onderstaand vindt u een overzicht met de tarieven voor een halslift.

BehandelingPrijsVerdovingOvernachting
Halslift uitgebreid€ 5470,00Lokale verdovingNee
Deep-plane hals-facelift€ 9760,00Algehele narcoseJa
Midfacelift€ 3500,00Lokale verdovingNee
Midfacelift (narcose)€ 5200,00Algehele narcoseJa
Minifacelift/S-lift€ 5470,00Lokale verdovingNee
Platysma plastiek€ 2300,00Lokale verdovingNee
Liposuctie hals/nek€ v.a. € 1950,00Lokale verdovingNee
Consult€ 50,00
Second opinion€ 100,00

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Een halslift wordt niet vergoed door uw verzekeraar, omdat de halslift een cosmetische operatie is. Tijdens het eerste consult stelt de plastisch chirurg een persoonlijk behandelplan op. Uit dit plan volgt een overzicht van de kosten.

Wat is een halslift?

Tijdens een halslift corrigeren we het huidoverschot in de hals. De overtollige huid die verantwoordelijk is voor de zogenaamde ‘kalkoenhals’, zorgt ervoor dat de strakke hoek tussen de hals en onderkaak minder zichtbaar is. Het overtollige vel en de slappe hals kunnen we via verschillende methodes corrigeren. Bij een beperkte halslift maakt de chirurg een snede onder de kin. Veel voorkomend is de Z plastiek waarbij de plastisch chirurg een snede in de vorm van een Z maakt. De snede kan ook dwars gemaakt worden. Bij een uitgebreide halslift is de incise achter het oor tot in de haargrens. Daarbij wordt de spier ook opnieuw vastgezet. Soms is een combinatie noodzakelijk tussen een uitgebreide halslift en een platysmaplastiek. Wel blijft er bij een halslift altijd een zichtbaar litteken achter.

Mogelijkheden en verwachtingen

Het doel van de halslift is om de huid in uw hals weer glad en strak te krijgen. De halslift wordt vaak verward met een facelift, maar de rimpels in uw gezicht zullen door middel van een halslift niet verdwijnen. Deze rimpels maken deel uit van uw gelaatsexpressie en blijven altijd aanwezig. Tevens dient u er rekening mee te houden dat het natuurlijke verouderingsproces van uw hals niet door een halslift gestopt wordt. Na de operatie zal – net als daarvoor – de elasticiteit van de huid geleidelijk verloren gaan. Het effect van de halslift is tien tot vijftien jaar zichtbaar maar de voorsprong die u door middel van de halslift behaald, blijft zichtbaar.

Het eerste consult

Voordat u een halslift ondergaat, onderzoeken we uw algemene gezondheid en bespreken we uw persoonlijke wensen en uitgangssituatie. Daarnaast is het belangrijk dat u aangeeft welke geneesmiddelen u gebruikt. Bepaalde medicijnen, zoals aspirine en APC, mag u een aantal weken voor de operatie niet meer slikken. Indien u rookt, dient u zes weken voor de ingreep te stoppen. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor wondstoornissen kunnen optreden.

De behandeling

Tijdens de halslift krijgt u een lokale of algehele verdoving, zodat u niets merkt van de halslift. Zodra u verdoofd bent, maakt de plastisch chirurg een kleine insnede Vervolgens halen we de overtollige huid en eventueel (vet)weefsel weg.  Daarna worden de wondjes weer netjes gesloten en krijgt u indien nodig een drukkend verband.

Nazorg

Na de halslift heeft u de eerste dagen tot weken een drukkend verband. De plastisch chirurg bepaald hoe lang dit verband bij u moet blijven zitten. Na de operatie zal uw hals ongeveer twee weken lang gezwollen en verkleurd zijn; u ervaart echter weinig pijn. Eén tot twee weken na de operatie verwijderen we de hechtingen.

De littekens zijn bij nauwkeurige inspectie altijd zichtbaar, maar vallen in het dagelijks leven nauwelijks op. In het begin zijn littekens vurig en dikker. Littekens hebben een jaar nodig om volledig uit te rijpen. Houdt u hier rekening mee.

Ik wil de specialisten van Blooming heel erg bedanken voor hun goede zorgen. Alles werd mij rustig uitgelegd en ik mocht zo veel vragen als ik wilde. Na de halslift ben ik een stuk zelfverzekerder en krijg ik vaak de opmerking: ‘Wat zie jij er goed uit! – Laura van Huenenstein

Risico’s en complicaties

Bij een halslift is de kans op complicaties nihil, maar het is van belang dat u zich wel bewust bent van het feit dat een chirurgische ingreep altijd risico’s en complicaties met zich meebrengt. Door de juiste voorlichting en een goede voorbereiding op de ingreep, beperkt u de complicaties tot een minimum. De complicaties die kunnen optreden bij een halslift, zijn:

Zeldzaam

 • Nabloeding
 • Infectie van het behandelgebied
 • Allergische reacties
 • Blijvend zichtbare littekens

Zeer zeldzaam

 • Verandering van het gevoel
 • Onvrede over het esthetisch resultaat
 • Beschadigde onderliggende structuren

Littekens

De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.​

Ervaringen

Na flink wat gewicht te hebben verloren, kreeg ik te maken met overtollig vel. Niet alleen bij mijn lichaam, maar ook in mijn hals. Geen gezicht natuurlijk! Dankzij de halslift is de overbodige huid weggehaald, waardoor ik geen sjaaltjes meer hoef te dragen om het te verbergen. – Kim Bergman

Ik wist niet dat een halslift ook bij mannen uitgevoerd kon worden, maar dokter van der Pot vertelde mij dat dit regelmatig voorkomt. Na goed over de operatie nagedacht te hebben, ben ik heel blij dat ik de stap heb genomen. Ik voel me na de operatie weer tien jaar jonger! – De heer Boes

Veelgestelde vragen

Wanneer kom ik in aanmerking voor een halslift?

Iedere man of vrouw met een kalkoenhals komt in aanmerking voor een halslift. Om een mooi resultaat te bereiken, is het wel belangrijk dat de huid nog een beetje elastisch is. Ook moet uw algehele gezondheid goed zijn. De plastisch chirurg kan tijdens het consult aangeven dat de halslift voor u een onbevredigend resultaat oplevert. Soms is een hals-facelift nodig om aan uw verwachtingen te voldoen.

Wat zijn de risico’s van de correctie?

Een halslift heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. Het kan voorkomen dat de wondjes gaan nabloeden. Infecties komen maar zelden voor. Soms ontstaan er wat plekjes met vochtophopingen of wat stuggere plekjes op het gezicht. Deze gaan echter vanzelf weer weg. Eventueel kunt u deze laten behandelen door een schoonheidsspecialiste of een huidtherapeut.

Hoe lang is het resultaat zichtbaar?

Het resultaat van de halslift is 5 tot 15 jaar zichtbaar.

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over een halslift of wilt u een afspraak maken voor een eerste consult? Neem dan contact met ons op via 023 544 4974, door te mailen naar info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.
Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 21:00
Vrijdag
09:00 – 17:00

Adresgegevens

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
info@bloomingpc.nl