Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Waarom je voor plastische chirurgie beter in Nederland kunt blijven?

Het klinkt aantrekkelijk: een cosmetische mini-vakantie waarbij je in het buitenland aan jezelf laat sleutelen. U bent niet de enige die dit overweegt want het lijkt door de goedkopere prijzen  en het anonieme herstel erg aantrekkelijk. Toch kleven er veel nadelen aan een cosmetische ingreep in het buitenland.

1.     Onvoldoende kennis

Plastische chirurgie. Het is wereldwijd populair en toegankelijk om iets aan jezelf te veranderen.  Grote en kleine ingrepen worden dagelijks uitgevoerd ter verfraaiing van het menselijk lichaam.  In het buitenland worden deze cosmetische ingrepen in sommige gevallen goedkoper aangeboden dan in Nederland. Dit heeft te maken met verschillende factoren zoals bijvoorbeeld de arbeidsvoorwaarden in het desbetreffende land en de regels omtrent plastische chirurgie. Deze regels worden landelijk bepaald en gaan onder andere over hygiëne, service en kwaliteit. Voor u als cliënt is het moeilijk te controleren of de desbetreffende plastisch chirurg in het buitenland deze vaak strenge regels handhaaft en welke opleiding de arts heeft genoten. Dit is echter wél van groot belang voor de ingreep. Denk bijvoorbeeld aan de hygiëne in de operatiekamers, als deze niet uitstekend is, wordt de kans op complicaties groter. Natuurlijk opereren er in het buitenland ook excellente chirurgen, maar hoe controleert u dit?

2.     Bijkomende kosten

Een ingreep in het buitenland mag dan wel goedkoper zijn, de kosten voor uw reis en het verblijf  tijdens uw herstel zijn nog niet meegerekend. U kunt niet meteen terugvliegen als u een operatie heeft gehad. Normaal gesproken moet u altijd een week na de ingreep terugkomen voor een controleafspraak. Pas daarna kunt u weer  met een gerust huiswaarts keren. Tijdens deze week moet u ergens verblijven waar u in alle rust kunt herstellen. Het is fijn als er iemand is die voor u kan zorgen en bijvoorbeeld de maaltijden verzorgt. Vliegtickets, hotels en service zijn zeker niet gratis. Deze kosten komen bovenop het bedrag van de ingreep. Houd daar rekening mee.

3.      Herstel en complicaties

Na een cosmetische ingreep moet u voldoende rust nemen. Dit betekent: vermijd lichamelijk inspanning en geef uw lichaam de tijd om te herstellen. Reizen kost veel energie en staat dit herstel dan ook in de weg. Daarnaast is het fijn als u bij uw eigen plastisch chirurg terug kunt komen als u klachten ervaart. Na iedere operatie bestaat er een kans op infecties of nabloedingen. Dit kan prima opgelost worden, maar niet op afstand. Net als de kwaliteit van de operatie is de kwaliteit van de nazorg van groot belang. Tijdens het herstel kunt u uw resultaat nog steeds beïnvloeden.