Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Houd uw huid jong en gezond

Onze huid krijgt gedurende een mensenleven veel te verduren. Kou, zon, wind regen en andere factoren hebben invloed op onze huid. Iedereen krijgt dan ook te maken met verandering van de huid. Hierbij kan het gaan om het verslappen van huid, de vorming van rimpels of het ontstaan van pigmentvlekken op de huid. Deze houdveranderingen zijn een natuurlijk proces wat helaas niet volledig kan worden tegen gegaan. Toch zijn er een hoop manieren om de huid soepel, gaaf en jong te houden. Onderstaande blog toont u een aantal tips en feiten over de huid.

Hoe ontstaat een oudere huid?

Sommige mensen hebben eerder rimpels dan andere mensen en bij de één verschijnen rimpels ergens anders dan bij iemand anders. Deze verschillen hebben o.a. te maken met het DNA van iemand (lees genen) en de manier waarop iemand zicht gedraagt. Denk hierbij aan veel blootstelling aan zon, blootstelling aan schadelijke stoffen of het roken van sigaretten. Deze externe factoren hebben invloed op het verouderingsproces van de huid.

Het verouderingsproces is een natuurlijkproces. Door de jaren heen wordt de bovenste huidlaag (opperhuid) dunner en ook het aantal bloedvaten in de huid neemt af. Daarnaast wordt de huid minder elastisch, dit komt door de afname van het eiwit collageen. Dankzij dit verlies aan elasticiteit ontstaan rimpels en kan de huid gaan hangen. Wat kan u opmaken uit bovenstaande informatie?

  • Het verouderingsproces van onze huid is een natuurlijk proces
  • Dit proces kan beïnvloed worden door externe factoren
  • Zonlicht, roken en genen beïnvloeden dit verouderingsproces
  • Het eiwit collageen wordt minder aangemaakt waardoor rimpels kunnen ontstaan

Kan dit verouderingsproces tegen worden gegaan?

Het verouderingsproces van de huid kan niet volledig worden tegengegaan, er zijn echter wel diverse (hulp)middelen om het proces te vertragen. Sommige van deze oplossingen kunt u eenvoudig zelf bewerkstelligen zoals:

  • Een dagje in zon liggen vindt iedereen erg lekker, pas hier echter wel mee op. Zorg er voor dat u zich altijd goed insmeert met zonnebrandcrème, let hierbij op de SPF (Sun Protection Factor). Vermijd daarnaast de uren dat de zon op zijn sterkst is. Bent u een hele dag in de zon geweest? Vergeet uw huid dan niet in te smeren met aftersun producten, daarmee zorgt u namelijk voor voldoende hydratatie voor uw huid.
  • Onze voedingsinname kan ook invloed hebben op het verouderingsproces van de huid. Zo is water goed voor uw huid. Ook zijn er diverse groente, fruit en vissoorten die een positief effect hebben op uw huid.
  • Zoals eerder gezegd heeft roken een slechte invloed op de huid, vermijd sigaretten dus. Naast een slechte invloed op de huid zijn sigaretten ook slecht voor uw algehele gezondheid.

Naast bovengenoemde maatregelen zijn er ook cosmetische ingrepen mogelijk om het verouderingsproces tegen te gaan. Hieronder vindt u twee ingrepen.

  • Facelift: Zodra er plooien en rimpels in de huid ontstaan kan een facelift uitkomst bieden. Deze ingreep duurt een aantal uur en wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg. Bij Kliniek Blooming werken diverse plastisch chirurgen met jarenlange ervaringen op het gebied van gelaatschirurgie. Tijdens een facelift worden de plooien en rimpels in het gezicht strakker getrokken. Een facelift heeft geen effect op voorhoofdsrimpels, rimpels rond de ogen of mond. Tijdens een facelift kan ook overtollig vetweefsel rond de kin worden gelift, waardoor een algehele verjonging van het gezicht ontstaat.
  • Mid-face-lift: Deze facelift gaat eigenlijk om een andere manier van behandelen, tijdens de ingreep wordt er een sneetje rondom de onderoogleden gemaakt. Daarna zorgt de plastisch chirurg er voor dat de huid die naast neus gelegen is gelift wordt. Net als de eerder besproken facelift wordt deze ingreep uitgevoerd door een plastisch chirurg.

Wij hopen dat u dankzij dit blog meer te weten bent gekomen over het verouderingsproces van de huid, de natuurlijke middelen om dit zelf tegen te gaan en de ingrepen tegen dit verouderingsproces. Mocht u na het lezen van dit blog meer informatie willen over een facelift, het verouderingsproces of onze kliniek. Kijk dan eens op de facelift pagina of neem gerust contact met ons op.