Ga direct naar:

Veelgestelde vragen over ooglidcorrecties

Dagelijks krijgen wij veel vragen over de ooglidcorrectie. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op de ooglidcorrectie, hebben wij de veelgestelde vragen verzameld en hieronder beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer informatie? Tijdens het eerste consult met uw behandelend plastisch chirurg worden al uw vragen beantwoord. U kunt ook altijd contact met ons opnemen.

Moet ik tijdens een ooglidcorrectie onder narcose?

Een ooglidcorrectie wordt vaak onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Het voordeel van een lokale verdoving is dat u na de behandeling weer snel uw dagelijkse werkzaamheden kunt oppakken. Het kan voorkomen dat een onderooglidcorrectie onder algehele narcose moet plaatsvinden, bijvoorbeeld wanneer de operatie lastiger is of wanneer het een combinatie is van verschillende ingrepen. Als dit bij u het geval is, wordt dit tijdens het consultgesprek met u besproken. Lees meer over de voordelen en nadelen van een ooglidcorrectie.

Hoe snel kan ik weer aan het werk?

Het is belangrijk dat u na de ingreep voldoende rust neemt om uw lichaam goed te laten herstellen. De meeste mensen gaan dan ook niet direct aan het werk. Dit komt ook doordat de ogen na de ingreep gezwollen en rood zijn. Hierdoor bent u niet toonbaar op uw werk. Na een week kunt u uw werk langzaam weer oppakken afhankelijk van de werkzaamheden die u verricht.

In de eerste week na de ingreep mag u wel lichte huishoudelijke taken verrichten, maar de eerste maand na de ooglidcorrectie mag u geen zware lichamelijke inspanningen verrichten.

Mag ik lenzen dragen na de ooglidcorrectie?

U mag direct na de ingreep geen lenzen dragen. Wij raden u daarom aan om de eerste week een bril te dragen. Zodra de hechtingen uit de oogleden zijn verwijderd, mag u uw lenzen weer gaan dragen. Het is hierbij wel belangrijk dat u tijdens het in- en uitdoen van uw lenzen niet aan uw oogleden hoeft te trekken. Dit is niet bevorderlijk voor het herstel van uw oogleden en de littekens.

Wordt een ooglidcorrectie vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Een ooglidcorrectie wordt in het basispakket alleen vergoed wanneer er sprake is van een aangeboren oogafwijking of chronische aandoening. In het aanvullende pakket is soms wel een ooglidcorrectie opgenomen. In de laatste jaren zijn de criteria voor de vergoeding van een ooglidcorrectie wel aangescherpt. Een zwaar gevoel van de oogleden en vermoeidheidsklachten zijn niet meer voldoende om de ooglidcorrectie vergoed te krijgen. Raadpleeg daarom altijd uw zorgverzekeraar voordat u de ingreep laat uitvoeren. Lees meer over de vergoeding van een ooglidcorrectie.

Moet ik stoppen met roken voor de ingreep?

Roken heeft een negatieve invloed op de wondgenezing omdat het de bloedvaten en kleine haarvaatjes vernauwt.  Juist deze bloedvaten in weefsels zijn heel belangrijk voor een goed herstel. Het is dan ook raadzaam om een aantal weken voor de ooglidcorrectie te stoppen met roken, zodat u na de ingreep snel herstelt. Wij raden u ook aan om na de correctie te stoppen met roken, omdat roken het verouderingsproces versnelt.

Hoelang is het resultaat van een ooglidcorrectie zichtbaar?

Het is verschillend van persoon tot persoon hoelang het resultaat van de ooglidcorrectie zichtbaar is. Je draait de tijd terug maar zet de klok niet stil. Vergeet niet dat het natuurlijke verouderingsproces gewoon doorgaat maar de voorsprong die u krijgt door middel van een ooglidcorrectie blijft u behouden. Door een gezonde leefstijl en een goede verzorging van uw huid haalt u het maximale resultaat uit de ingreep.

Wanneer mag ik mijn oogleden verzorgen met littekencrème?

Na de ingreep zullen er op uw oogleden kleine korstjes komen als gevolg van de sneetjes. Zodra deze korstjes verdwijnen en de wondjes volledig gesloten zijn, mag u starten met het smeren van de verzorgende littekencrème. Wij raden u aan om een dunne laag op uw oogleden aan te brengen en hierbij niet te veel te wrijven, omdat uw oogleden nog gevoelig zijn.

Mag ik na een ooglidcorrectie direct in de zon?

We adviseren u om uw gezicht de eerste 6 weken zo min mogelijk bloot te stellen aan de zon. Wanneer u toch besluit de zon in te gaan, is het belangrijk dat u een goede zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en zonnebril gebruikt.

Afspraak maken voor een ooglidcorrectie

Maak een afspraak voor een eerste consultgesprek met een van onze plastisch chirurgen om al uw vragen over een ooglidcorrectie te bespreken. Neem contact met ons op via 023 544 4974, door te mailen naar info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 54 44 974

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 21:00
Vrijdag 09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Onze plastische chirurgen

Drs. Joost Staudt

Drs. Wouter van der Pot

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Jan van Loon

Dr. Mick Kreulen

Dr. Menno Huikeshoven

Dr. Klaske Booij

Drs. Robert de Wijn

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité

Drs. Toine van Trier