Bloemingdael

Booming bij Blooming:

Het Botox abonnement!

Neem contact op

  023-5444974
Wij zijn nu telefonisch bereikbaar!

  Maak een afspraak

Onderooglidcorrectie

Een vermoeide, verouderde of boze gezichtsuitdrukking kan als erg vervelend ervaren worden. Door een verslapping van uw onderoogleden of plaatselijke vocht- of vetophoping kunnen wallen ontstaan die zelfs wanneer u uitgerust bent, niet verdwijnen. Met een onderooglidcorrectie corrigeren onze plastisch chirurgen uw wallen waardoor u weer een jongere en frissere uitstraling krijgt. De incisie maken we onder de wimperrand, waardoor er een nauwelijks zichtbaar litteken achterblijft.

 • Eerste consult en ingreep door dezelfde plastisch chirurg
 • Corrigeren van verslapte onderoogleden
 • Nauwelijks zichtbaar litteken
 • Plastisch chirurgen die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC
 • Een persoonlijk behandelplan op basis van uw verwachting en mogelijkheden

De plastisch chirurgen van Kliniek Blooming hebben veel ervaring met het uitvoeren van onderooglidcorrecties en andere plastische chirurgie behandelingen. Bij Kliniek Blooming wordt u behandeld door zeer ervaren specialisten.

Na de onderooglidcorrectie is mijn vermoeide en boze gezichtsuitdrukking volledig verdwenen. Fijne begeleiding van het eerste consult tot de nazorg. Kliniek Blooming is een echte aanrader.

Kosten onderooglidcorrectie

De kosten van een onderooglidcorrectie zijn afhankelijk van het feit of u kiest voor alleen een onderooglidcorrectie of voor een combinatie met een bovenooglidcorrectie. Daarnaast is de prijs van een onderooglidcorrectie afhankelijk van de verdoving: narcose of lokale verdoving. Indien de ingreep onder narcose plaatsvindt, worden hiervoor extra kosten in rekening gebracht. Tijdens het consult zal uw plastisch chirurg u uitgebreid informeren over de kosten van het voorgestelde behandelplan.

BehandelingPrijsVerdovingOvernachting
Bovenooglidcorrectie beiderzijds€ 1100,00Lokale verdovingNee
Onderooglidcorrectie beiderzijds€ 2250,00Lokale verdovingNee
Boven- en onderooglidcorrectie€ 3300,00Lokale verdovingNee
Levatorplastiek enkelzijdig€ 1100,00Lokale verdovingNee
Levatorplastiek beiderzijds€ 2200,00Lokale verdovingNee

Vergoeding door de verzekeraar

Een onderooglidcorrectie wordt door het merendeel van de verzekeringsmaatschappijen gezien als een cosmetische ingreep. Over het algemeen wordt de ingreep hierdoor niet vergoed.

Eerste consult

Voordat u een onderooglidcorrectie ondergaat, komt u bij ons in de kliniek voor een eerste consult. Tijdens dit gesprek met uw behandelend plastisch chirurg, kunt u uw klachten, wensen en verwachtingen kenbaar maken. Naar aanleiding hiervan zal uw plastisch chirurg u inzicht geven in de mogelijkheden. Tijdens het consult bepaalt de chirurg ook welke behandelmethode bij u voor het beste resultaat zorgt. Uw plastisch chirurg zal vervolgens uitgebreid uitleg geven over de behandeling, de eventuele risico’s en complicaties, de te verwachte resultaten en de nazorg. U krijgt bij Kliniek Blooming altijd een duidelijke voorlichting en een eerlijk advies, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Daarnaast zal uw plastisch chirurg informeren naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en eventuele allergieën en medicijngebruik. Beantwoord deze vragen zo eerlijk en uitgebreid mogelijk, zo kan de chirurg bepalen of u geschikt bent voor de ooglidcorrectie. Wij nemen uitgebreid de tijd om al uw vragen en onzekerheden te bespreken.

Hoe werkt een onderooglidcorrectie?

Voorafgaand aan de ingreep maken we foto’s voor in uw medisch dossier. Vervolgens start de plastisch chirurg met het markeren van het behandelgebied en wordt de verdoving gegeven. Een ooglidcorrectie vindt indien mogelijk plaats onder plaatselijke verdoving.  Bij zeer complexe gevallen of angstige cliënten bestaat de mogelijkheid om narcose te geven.

Uw plastisch chirurg begint de ingreep door een kleine incisie te maken onder de wimperrand. Zo zijn de littekens na de ingreep nauwelijks zichtbaar. Het teveel aan huid en eventueel overtollig vetweefsel zal worden verwijderd of verplaatst. Door daarnaast ook de huid strak te trekken zorgen onze plastisch chirurgen voor een optimaal resultaat. Om de incisie goed te laten genezen, plakken we kleine pleistertjes op de wondjes. Het is belangrijk dat deze de eerste tijd droog blijven. In totaal duurt de behandeling ongeveer 60 minuten en u mag dezelfde dag weer naar huis.

Na de ingreep: herstel en nazorg

Houd er rekening mee dat u na de ingreep niet zelf mag autorijden. Zorg er dus voor dat iemand u begeleidt na de ingreep. De eerste nacht raden we aan om uw hoofd wat hoger te leggen door een extra kussen te gebruiken. Hierdoor vermindert de zwelling.

Wij raden u aan om de eerste paar dagen na de ingreep voldoende rust te nemen. Dit komt het herstel ten goede en zorgt voor het optimale resultaat. Een onderooglidcorrectie geeft in de meeste gevallen weinig napijn, maar u kunt uit voorzorg de eerste 24 uur paracetamol slikken. Rondom het behandelgebied ontstaan wat zwellingen en blauwe plekken, maar dit geneest meestal na enkele dagen weer. De eerste zes maanden kan het litteken rood van kleur zijn, maar geleidelijk aan wordt dit minder rood.

Wij adviseren om de eerste 7 tot 14 dagen geen contactlenzen te gebruiken. Daarnaast is het beter om de eerste drie tot zes weken zware inspanningen te vermijden. Na ongeveer een week komt u langs bij Kliniek Blooming om de hechtingen te verwijderen en het resultaat van de onderooglidcorrectie te analyseren. De plastisch chirurg zal u op dat moment informeren over het verdere herstel. Het is raadzaam om het litteken daarna met een littekencrème in te smeren. Uw behandelend plastisch chirurg zal u hierover informeren.

 

Tot 24 uur

Neem paracetamol om de pijn te verlichten.

 

Na 7 dagen

U komt langs in onze kliniek om de hechtingen te verwijderen.

 

Na twee weken

U mag weer contactlenzen gebruiken.

 

Na 4 tot 6 weken

U mag weer gaan sporten en lichamelijke inspanning verrichten.

 

Na 6 maanden

Het litteken wordt lichter van kleur.

Risico’s en complicaties

Bij een onderooglidcorrectie bestaat net als bij elke ingreep de kans op risico’s en complicaties. Hoewel deze complicaties uitzonderlijk zijn vinden wij het belangrijk dat u op de hoogte bent van de eventuele risico’s en complicaties.

Zeldzaam

 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Abnormale zwelling
 • Infectie

Zeer zeldzaam

 • Verstoorde wondgenezing
 • Onderhuidse bloedophoping
 • Negatieve reactie op de verdoving

Hoewel onze plastisch chirurgen uiterst nauwkeurig en gedetailleerd werken, kunnen zij geen garantie bieden voor een exact symmetrisch resultaat. De meeste mensen hebben van nature al geen symmetrie in het gelaat. Door expertise en jarenlange ervaring is de kans om asymmetrie echter uiterst minimaal.

Littekens

De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor en tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.

Resultaten onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie heeft vaak een grote invloed op uw uitstraling. Dankzij de behandeling van ongeveer 60 minuten zult u er vele malen jonger en frisser uitzien. Doordat de incisie vlak onder de wimperrand gemaakt wordt, zal deze vrijwel onzichtbaar zijn.

Voor de onderooglidcorrectie

onderooglidcorrectie voor - Onderooglidcorrectie

Na de onderooglidcorrectie

onderooglidcorrectie na - Onderooglidcorrectie

Ervaringen

Van het intakegesprek tot het controlegesprek: er werd echt de tijd voor mij genomen. Ik heb mij geen betere zorg kunnen voorstellen. Zowel dokter Ahmed als het ondersteunend personeel gaven mij een vertrouwd gevoel en deden er alles aan om mij op mijn gemak te stellen. Het resultaat is heel mooi en natuurlijk. Ik oog weer een stuk jonger en krijg nu vaak complimenten over mijn jonge uitstraling.

Ik kreeg vaak te horen dat ik vermoeid en boos oogde. Omdat ik het idee van een ooglidcorrectie erg spannend vond, heb ik heel lang getwijfeld. Uiteindelijk heb ik toch de stap genomen. Op aanraden van een kennis een afspraak gemaakt bij Kliniek Blooming. Al bij aankomst van de kliniek werd ik goed ontvangen. Dr. Melis gaf van tevoren en tijdens de ingreep duidelijk uitleg. Ik vond het erg spannend, maar achteraf bleek mijn angst nergens voor nodig. De behandeling is mij 100% meegevallen en het resultaat is prachtig! Zeker een aanrader.

Veelgestelde vragen

Wanneer kom ik in aanmerking voor een onderooglidcorrectie?

Of u geschikt bent voor een onderooglidcorrectie, hangt af van een aantal factoren. Hierbij kunt u denken aan de vorming van wallen of andere klachten rondom uw ogen. Wanneer dit op latere leeftijd is ontstaan, is dit vaak de oorzaak van huidverslapping of -veroudering. In dit geval is een onderooglidcorrectie een geschikte behandeling.

Hoe ontstaat huidverslapping?

Huidverslapping wordt veroorzaakt door de vermindering van collageen en elastine in uw lichaam. Hierdoor verliest uw huid volume, waardoor verslapping ontstaat. Het is per persoon verschillend of u hier last van krijgt: het is deels genetisch bepaald. Daarnaast spelen factoren als roken, stress, een ongezonde levensstijl en onvoldoende slaap hierbij een rol.

Doet een onderooglidcorrectie pijn?

In de meeste gevallen wordt de ingreep niet als pijnlijk ervaren. Veelal is het injecteren van de verdoving het vervelendste gedeelte van de correctie. Nadat u verdoofd bent, voelt u nauwelijks iets. De napijn is minimaal en kunt u eventueel onderdrukken met een paracetamol.

Is een vergoeding van de ooglidcorrectie mogelijk?

In hele zeldzame gevallen is het mogelijk om via de zorgverzekeraar een vergoeding te krijgen voor een ooglidcorrectie. Om de behandeling vergoed te krijgen, is er een medische indicatie nodig. Deze is via de plastisch chirurg te verkrijgen. Het is wel van belang dat u dit vooraf overlegt met de verzekeraar.

Heb ik zelf invloed op het eindresultaat?

Door u goed te houden aan de verschillende instructies voor de voor- en nazorg kunt u zelf invloed uitoefenen op het uiteindelijke resultaat. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat u uitkijkt met bepaalde sporten en bewegingen. Ook alcohol en roken kunnen een negatief effect hebben op het eindresultaat van de onderooglidcorrectie.

Afspraak maken

Voor meer informatie over een ooglidcorrectie neemt u contact met ons op via 023 544 4974 of stuurt u een e-mail naar info@bloomingpc.nl. U kunt ook direct een afspraak maken via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.
Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.
Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 21:00
Vrijdag
09:00 – 17:00

Adresgegevens

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
info@bloomingpc.nl