Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Veelgestelde vragen over een borstverkleining

Wanneer u overweegt om een borstverkleining te ondergaan, begrijpen wij dat er veel vragen kunnen ontstaan over de ingreep, de resultaten en het herstelproces. Om deze reden heeft Blooming Plastische Chirurgie een sectie met veelgestelde vragen over borstverkleiningen op onze website geplaatst. Wij raden u aan om deze vragen door te nemen voordat u een consult bij ons plant. Dit zal u helpen om een beter begrip te krijgen van de procedure en gerichte vragen te stellen tijdens uw afspraak met ons. Onze missie is om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke zorg krijgt en dat u zich comfortabel voelt bij uw beslissing om een borstverkleining te ondergaan. Neem gerust contact met ons op als u nog meer vragen heeft of als u meer informatie wilt ontvangen over deze behandeling.

In deze sectie kunt u antwoorden vinden op veel voorkomende vragen over borstverkleining:

De kans dat uw gevoel van en rondom de tepels verandert, is aanwezig. Dit risico wordt vooraf aan de ingreep door de plastisch chirurg met u besproken. Gevoelsveranderingen hebben vaak te maken met de tepel die verplaatst moet worden. Hoe groter de afstand, hoe eerder er gevoelsveranderingen of complicaties optreden. Ook het gevoel in de huid rondom littekens zal verminderen of veranderen.

Of het na de borstverkleining nog mogelijk is om borstvoeding te geven, is afhankelijk van de melkklieren. Als er namelijk veel melkklierweefsel is verwijderd of melkklieren zijn beschadigd, wordt het geven van borstvergoeding bemoeilijkt.

Het is mogelijk dat een borst in omvang groeit na een borstverkleining. Of de borst weer zal groeien, is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste is het zo dat wanneer u in gewicht aankomt, de borst ook groter wordt omdat deze voor een groot gedeelte bestaat uit vet. Ook uw hormoonhuishouding heeft invloed op de grootte van uw borsten. Bij jonge vrouwen is de kans op het groeien van de borsten na een borstverkleining groter.

Na de borstverkleining worden de wondjes bedekt met pleisters en krijgt u in sommige gevallen een strak verband om de borst. De volgende dag wordt dit verband vervangen door een sportbeha. De eerste twee weken moet u deze beha dag en nacht dragen. De daaropvolgende twee weken draagt u deze beha alleen nog overdag. Lees meer over de nazorg na een borstverkleining.

Het is mogelijk om elke cupmaat te bereiken met een borstverkleinende operatie. Tijdens het eerste consultgesprek kijkt de plastisch chirurg samen met u welke grootte en vorm het mooiste bij uw lichaam passen. Houd er wel rekening mee dat de plastisch chirurg geen garantie kan geven van de uiteindelijke cupmaat. De maat is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de basisbreedte van de borst.

Na een borstverkleining blijven er altijd littekens zichtbaar. In de meeste gevallen lopen de littekens rondom de tepelhof en vanaf de tepel naar beneden en vervolgens in de borstplooi Dit is de zogenoemde ankervorm. Het is afhankelijk van het genezingsproces hoelang de littekens zichtbaar blijven. In het begin zijn de littekens rood en vurig van kleur, maar dit verdwijnt na verloop van tijd weer, waarna ze meer de kleur van je huid aannemen. Na ongeveer een jaar vallen de littekens nauwelijks meer op.

Na de operatie blijft u een nacht overnachten in het ziekenhuis om bij te komen van de ingreep. Na 24 uur mag u weer naar huis. Tijdens de operatie plaatst de plastisch chirurg drains om het wondvocht en het eventuele bloed af te voeren. Voordat u naar huis gaat, verwijderen wij deze drains. Soms komt het voor dat de drains langer moeten blijven zitten. In dat geval komt u na de operatie terug om ze alsnog te laten verwijderen.

Doe het de eerste twee weken na de operatie rustig aan. Zorg er ook voor dat er de eerste week iemand is die u kan ondersteunen bij de dagelijkse werkzaamheden. Vanaf de tweede week na de borstverkleining kunt u weer lichte werkzaamheden uitvoeren, maar buk of til hierbij nog niet. Vanaf de zesde week na de ingreep kunt u weer fysiek zwaarder werk doen en intensiever gaan sporten.

Als u nog andere vragen heeft over een borstverkleining, kunt u altijd contact opnemen met Blooming Plastische Chirurgie. Onze deskundige chirurgen en medewerkers zijn er om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing over uw behandeling.

Meer informatie over een borstverkleining: