Moedervlek verwijderen

Vanaf € 550,-

Snel naar

Blooming voor kwaliteit

Moedervlek verwijderen

Alle moedervlekken worden verwijderd door BIG-geregistreerde plastisch chirurgen die ook werkzaam zijn in het RKZ Beverwijk en het Spaarne Gasthuis in Haarlem.

U kunt uw moedervlek om verschillende redenen laten verwijderen. Heeft u een moedervlek die u als storend ervaart of veroorzaakt uw moedervlek klachten tijdens het scheren? Bij Kliniek Blooming kunt u terecht voor het verwijderen van uw moedervlek om cosmetische redenen. De plastisch chirurgen van Kliniek Blooming hebben veel ervaring in plastische chirurgie en met het verwijderen van moedervlekken en het litteken daarbij zo onopvallend mogelijk te maken. Bestaat er de verdenking van huidkanker? Het verwijderen van de moedervlek en het onderzoek van het weefsel valt onder verzekerde zorg. Met een verwijzing van uw huisarts kunt u in dat geval terecht bij de polikliniek in het ziekenhuis.

For English see Mole removal

Het verwijderen van een moedervlek

Moedervlekken zijn bruine vlekjes op de huid die veroorzaakt worden door een opeenhoping van goedaardige pigmentvormende cellen in de huid. Ze kunnen verschillen in grootte, vorm en kleur. Vrijwel iedereen heeft wel een aantal moedervlekken: een gemiddeld persoon heeft ongeveer 25 moedervlekken.

Wanneer een moedervlek verwijderen?

Een goedaardige moedervlek is een veelvoorkomend verschijnsel. Om medische redenen is het dan ook niet noodzakelijk om deze te verwijderen. Het kan echter voorkomen dat u uw moedervlek om cosmetische redenen wilt verwijderen, bijvoorbeeld wanneer een moedervlek erg groot is of als deze op een ontsierende plek zit. Bovendien kan het voorkomen dat een wat dikkere moedervlek op een onhandige plek zit, waardoor u deze bijvoorbeeld regelmatig openstoot.

Wanneer de moedervlek groter wordt, van vorm verandert, van kleur verandert, jeukt, gemakkelijk bloedt of pijn doet, bestaat de verdenking op huidkanker (melanoom). Via een ‘ABCD’-ezelsbruggetje kunnen kenmerken die duiden op een kwaadaardige verandering van de moedervlek, worden vastgesteld:

  • Asymmetrische vorm
  • Onregelmatige Begrenzing
  • Een andere kleur (colour) dan het standaard bruin
  • Een Diameter groter dan 6mm

Wanneer uw moedervlek aan al deze aspecten voldoet, is het raadzaam om de moedervlek te laten verwijderen en te laten onderzoeken.

Moedervlek verwijderen in het gezicht

Wanneer u een moedervlek in het gezicht wilt laten verwijderen, wilt u er natuurlijk geen opvallend litteken aan overhouden. Bij Kliniek Blooming begrijpen we dit maar al te goed. De omvang van het litteken wordt door onze artsen geminimaliseerd door gebruik te maken van ‘esthetische units.’ Hiermee wordt bedoeld dat het is opgebouwd uit verschillende onderdelen: de neuspunt is een andere “unit” dan de neusvleugel. Littekens vallen het minst op als op de begrenzingen van die units liggen. Zo zal een littekentje langs de rand van de neusvleugel vrijwel onzichtbaar zijn, terwijl een litteken dwars op de neusvleugel veel opvallender is. Daar wordt allemaal rekening mee gehouden bij het plannen van de richting waarin de moedervlek wordt verwijderd en gehecht.

Feiten over Moedervlek verwijderen

Wat kost een Moedervlek verwijderen?

Tijdens het consult zal de arts verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. Wat je ook kiest, je bent bij Blooming verzekerd van de allerbeste zorg.

1 moedervlek verwijderen

vanaf € 550,-

2 moedervlekken verwijderen

vanaf € 650,-

3 moedervlekken verwijderen

vanaf € 800,-
Het behandeltraject

Hoe gaat een Moedervlek verwijderen in zijn werk?

Veelgestelde vragen

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op een chirurgische behandeling, zullen wij ervoor zorgdragen dat u alle benodigde informatie ontvangt, waaronder de chirurgische bijsluiter en de pre- en post operatieve informatie. Op de dag van de behandeling ondertekent u het toestemmingsformulier waarin onder andere staat dat u uitgebreid bent voorgelicht en toestemming verleent aan de behandelend plastisch chirurg om de chirurgische behandeling te verrichten.

Wanneer de plastisch chirurg een snede in de huid maakt, wordt er altijd een litteken gecreëerd. Het litteken proberen wij zo beperkt mogelijk te houden en op de meest logische plek te maken. Onze plastisch chirurgen kijken heel kritisch naar deze factoren. Na de behandeling zal uw lichaam zelf het litteken gaan vormen. In sommige gevallen adviseren wij om te starten met de Staudt littekencrème. Het littekenproces start ongeveer vier tot zes weken na de behandeling en rijpt uit tot een jaar na de behandeling. Dat betekent dat op de eerste controle bij de plastisch chirurg na 3 maanden, wij altijd op tijd zijn met het eventueel starten van de behandeling van met de Staudt littekencrème.

Het consultgesprek vindt plaats bij een van onze plastisch chirurgen. Wij reserveren tijd voor u om al uw vragen te beantwoorden. Daarom brengen wij bij het eerste consultgesprek consultkosten EUR 50,- in rekening. Dit bedrag dient u na uw consult bij de consulente contant of per pin (m.u.v. creditcards) te voldoen. Wanneer u overgaat tot een behandeling, dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op de offerte en factuur.

Wil je meer informatie over een Moedervlek verwijderen?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.