Vandaag zijn wij geopend van 09:00 - 17:00

|

Hangende oogleden

Hangende oogleden zorgen voor een verouderde en vermoeide uitstraling en kunnen daarnaast zorgen voor verminderd zicht. Vaak is een hangend onder- of bovenooglid het gevolg van ouderdom. Gelukkig kunnen we uw problemen verhelpen. Met een ooglidcorrectie liften we uw ogen, waarna u weer geniet van een jonge en frisse uitstraling. Ook kunnen klachten als hoofdpijn en vermoeide ogen verdwijnen.

Wat zijn hangende oogleden?

Bij hangende oogleden spreken we van huid van het onderste of bovenste ooglid dat over de ooglidrand hangt. Hangende oogleden komen in het algemeen vaker voor bij de bovenste oogleden.

Klachten bij hangende oogleden

De klachten hangen af van de mate waarin uw oogleden over de ogen hangen. Vaak nemen na verloop van tijd de klachten toe, omdat de bovenste oogleden verder over uw ogen gaan hangen of omdat het onderste ooglid verder uitzakt. We zetten veelvoorkomende klachten voor u op een rijtje:

  • Verminderd zicht doordat het ooglid gedeeltelijk over uw oog, en soms zelfs over uw pupil, heen hangt
  • Vermoeide uitstraling en norse blik
  • Hoofdpijn door overmatig aanspannen van de spieren om de oogleden omhoog te houden
  • Zware oogleden en soms een plakkend gevoel
  • Vermoeide ogen
  • Wallen of ‘zakken’ onder uw ogen
  • Dikke oogleden

Oorzaak hangende oogleden

Soms worden hangende oogleden veroorzaakt door medische problemen, zoals ontstekingen, vochtophopingen, oogkasaandoeningen of spierziekten. De meest voorkomende oorzaak van een hangend boven- of onderooglid is echter veroudering. Dit heeft namelijk invloed op de huid, het vet en de spieren rondom uw ogen.

Ouderdom

In verreweg de meeste gevallen gaan oogleden hangen naarmate we ouder worden. Onze huid verslapt en verliest zijn elasticiteit, omdat het lichaam minder collageen aanmaakt. Hierdoor gaat het bovenste ooglid over uw oog hangen of vormt het onderste ooglid een wal onder het oog. De kracht van de oogspieren neemt af naarmate we ouder worden. Ook neemt de hoeveelheid vet in het ooglid af, waardoor er een ‘zak’ ontstaat boven of onder uw ogen.

De behandeling om hangende oogleden te verhelpen

Om de klachten van hangende oogleden te verhelpen, voeren we een ooglidcorrectie uit. Afhankelijk van uw klachten kiezen we voor een onderooglidcorrectie of bovenooglidcorrectie of een combinatie van beide. Bij een onderooglidcorrectie maakt de plastisch chirurg een kleine incisie onder de wimperrand, zodat de huid weer strak getrokken wordt. Bij een bovenooglidcorrectie maakt de chirurg een incisie in de natuurlijke plooi van het bovenooglid. Zowel bij een onder- als bovenooglidcorrectie is er na de ingreep nauwelijks een litteken zichtbaar. De ingrepen duren gemiddeld 60 minuten. Dezelfde dag mag u alweer naar huis. Let op: zelf autorijden na de ingreep is verboden. Zorg er daarom voor dat iemand u naar huis kan brengen. Na de behandeling ziet u al snel resultaat. Uw ogen zullen minder zwaar aanvoelen, waardoor het u minder moeite kost om uw ogen op te houden. Ook heeft u minder snel last van vermoeide ogen en verdwijnt de regelmatige hoofdpijn. Tot slot geniet u van een stralende en jonge uitstraling. Lees meer over het herstel van een ooglidcorrectie en veelgestelde vragen.

Resultaten na ooglidcorrectie

Hangende bovenoogleden liften

Hangt het ooglid over uw oog heen? Dan heeft u last van hangende bovenoogleden. Dit leidt vaak tot hoofdpijn en verminderd zicht. Met een bovenooglidcorrectie verhelpen we deze klachten.

Hangende onderoogleden liften

Waar hangende bovenoogleden het zicht verminderen, is dit bij hangende onderoogleden niet het geval. Wel zorgen de wallen ervoor dat uw last kan hebben van een verouderde of vermoeide uitstraling. Met een onderooglidcorrectie verwijderen we deze wallen, zodat u weer een frisse en open blik krijgt.

Kosten hangende oogleden behandelen

Tijdens een eerste consult bespreekt een van onze plastisch chirurgen uw wensen en de mogelijkheden voor het mooiste resultaat. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk behandelplan op inclusief kostenoverzicht. Bekijk hieronder de kosten voor een ooglidcorrectie.

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Bovenooglidcorrectie enkelzijdig € 850,- Lokale verdoving Nee
Bovenooglidcorrectie beiderzijds € 1.300,- Lokale verdoving Nee
Onderooglidcorrectie beiderzijds € 2.600,- Lokale verdoving Nee
Boven- en onderooglidcorrectie € 3.700,- Lokale verdoving Nee
Levatorplastiek enkelzijdig € 1.100,- Lokale verdoving Nee
Levatorplastiek beiderzijds € 2.200,- Lokale verdoving Nee

Laat uw hangende oogleden behandelen bij Blooming Plastische Chirurgie

Benieuwd wat onze plastisch chirurgen kunnen doen aan uw hangende oogleden? Plan een vrijblijvend consult via 023-5444974 of stuur een e-mail naar info@bloomingpc.nl. Ook kunt u onderstaand formulier invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over Gelaatschirurgie? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via of via info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Aan een consult zijn €100,- consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op

Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 17:00
Vrijdag
09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Onze plastische chirurgen

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Wouter van der Pot

Dr. Menno Huikeshoven

Drs. Jan van Loon

Drs. Robert de Wijn

Dr. Mick Kreulen

Dr. Klaske Booij

Drs. Toine van Trier

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité

Scroll naar top

Locatie Blooming Plastische Chirurgie

Onze openingstijden:

Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 17:00
Vrijdag
09:00 – 17:00