Hangende oogleden

Heb je last van hangende oogleden, dan zie je er vaak ouder uit dan je bent, je krijgt een vermoeide uitstraling en soms zie je zelfs minder goed. Een hangend onder- of bovenooglid is vaak een gevolg van ouderdom. Maar er is een oplossing: met een ooglidcorrectie kun je je ogen liften. Met deze relatief kleine ingreep krijg je weer een jonge, frisse uitstraling en verdwijnen klachten als hoofdpijn en vermoeide ogen.

Klachten bij hangende oogleden

De klachten hangen af van de mate waarin je oogleden over je ogen hangen. De kwalen nemen vaak na verloop van tijd toe, omdat de bovenste oogleden verder over je ogen gaan hangen of omdat het onderste ooglid verder uitzakt. Hierdoor ontstaan de volgende klachten:

  • Verminderd zicht doordat het ooglid gedeeltelijk over je oog, en soms zelfs over je pupil, heen hangt
  • Vermoeide uitstraling en boze blik
  • Hoofdpijn door overmatig aanspannen van de spieren om de oogleden omhoog te houden
  • Zware oogleden en soms een plakkend gevoel
  • Vermoeide ogen
  • Wallen of ‘zakken’ onder je ogen

Oorzaken van hangende oogleden

Soms worden hangende oogleden veroorzaakt door medische problemen, zoals ontstekingen, vochtophopingen, oogkasaandoeningen en spierziekten. De meest voorkomende oorzaak van een hangend boven- of onderooglid is echter veroudering. Dit heeft namelijk invloed op de huid, het vet en de spieren rondom je ogen.

Ouderdom

In verreweg de meeste gevallen gaan oogleden hangen doordat we ouder worden. Onze huid verslapt en verliest zijn elasticiteit, omdat het lichaam minder collageen aanmaakt. Hierdoor gaat het bovenste ooglid over je oog hangen of vormt het onderste ooglid een wal onder je oog. De kracht van de oogspieren neemt af naarmate we ouder worden. Ook neemt de hoeveelheid vet in het ooglid af, waardoor er een ‘zak’ ontstaat boven of onder je ogen.

Oogleden liften met een ooglidcorrectie

Hangende oogleden zijn gemakkelijk te verhelpen. Met een ooglidcorrectie lift Blooming het hangende ooglid, waarna je er vele jaren jonger uitziet. Afhankelijk van de klachten voeren we een onderooglidcorrectie of bovenooglidcorrectie uit.

Hangende bovenoogleden liften

Heb je last van hangende bovenoogleden, dan hangt het ooglid over je oog heen. Dit leidt tot vermindering van het zicht en hoofdpijn. Een bovenooglidcorrectie verhelpt de klachten.
 

previous arrownext arrow
Slider

Hangende onderoogleden corrigeren

Hangende onderoogleden verminderen het zicht niet, maar deze wallen onder je ogen geven je wel een verouderde of vermoeide  uitstraling. Door een onderooglidcorrectie verdwijnen de wallen.

previous arrownext arrow
Slider

Consult aanvragen met een specialist

Bij kliniek Blooming vraag je gemakkelijk een consult aan met een van onze medisch specialisten. De plastisch chirurg vertelt je graag of een ooglidcorrectie voor jou een goede oplossing is en informeert je over de behandeling en resultaten.