Openingstijden
Maak een afspraak
Corona maatregelen
Mijn Portaal
Bel ons E-Mail Afspraak

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Hangborsten

Heb je altijd mooie stevige borsten gehad, maar merk je dat je borsten steeds meer gaan hangen? Hangborsten komen veel voor, vooral naarmate vrouwen ouder worden. De mate waarop borsten gaan hangen verschilt per vrouw en ligt onder andere aan de slapte van je huid. Zo kan het voorkomen dat je huid ernstig verslapt en het borstweefsel verdwijnt, waardoor je slappe ‘theezakjes’ krijgt: kliniek Blooming helpt je graag om weer stevige borsten te krijgen met een borstlift of een borstvergroting. Heb je last van hangende borsten, maar wil je geen ingreep ondergaan? Bekijk dan onze tips om je borstspieren te trainen en een betere lichaamshouding aan te nemen.

Oorzaken hangende borsten

Als je jong bent, heb je stevige borsten. Als je ouder wordt, gaan ze soms wat meer hangen. Daar kun je vaak weinig aan doen, de huid verslapt nu eenmaal naarmate je ouder wordt. Ook zwangerschap en gewichtsverlies hebben invloed op het volume en de stevigheid van je borsten. Bekijk waarom:

  • Zwangerschap: tijdens de zwangerschap groeit het klierweefsel. Na de bevalling neemt dit juist weer af en verlies je vaak ook nog eens wat vetweefsel. Hierdoor neemt het volume af terwijl de huid is opgerekt. In dat geval veroorzaakt de zwangerschap hangende borsten.
  • Gewichtsverlies: je borsten bestaan voor een groot deel uit vet. Bij extreem afvallen raak je dit vet kwijt en neemt het volume van je borsten af terwijl de huid niet vanzelf meekrimpt.
  • Veroudering: de huid verslapt en het volume in je borsten neemt af naarmate je ouder wordt. Dit leidt soms tot hangborsten.

“Een veelgehoorde fabel is dat borstvoeding geven zorgt voor slappe borsten. In werkelijkheid krijg je slappere borsten door de hormonale schommelingen tijdens en na de zwangerschap. Borstvoeding heeft hier nauwelijks invloed op.”

Oefeningen voor stevige borsten

Er zijn oefeningen die je kunt doen om je borsten stevig te houden of om slappe borsten steviger te maken. Train de spieren rondom je borsten om snel resultaat te zien. Hieronder staan enkele effectieve oefeningen om je borstspieren te trainen. Herhaal 3 sets met 10 à 15 herhalingen.

  • Push ups: zet je handen op schouderbreedte op de grond en steun met je voeten (of als dit niet lukt, met je knieën) op de grond. Houd je lichaam recht en ga langzaam naar beneden, tot net boven de vloer. Ga vervolgens weer omhoog en houd je armen licht gebogen.
  • Je handen tegen elkaar drukken: houd je handen voor je lichaam ter hoogte van je borsten en druk je handpalmen tegen elkaar aan.
  • Upright row met gewichtjes: ga rechtop staan met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Til je armen omhoog tot schouderhoogte en laat ze langzaam weer zakken.
  • Dumbbell fly: ga op je rug een bankje liggen en breng je armen omhoog. Houd je armen licht gebogen terwijl je ze met een halve cirkel naar buiten en naar beneden beweegt. Wanneer je armen horizontaal zijn, breng je ze weer omhoog.
  • Row: zet je linkerhand en linkerknie op een bankje, je rechtervoet staat op de grond. Je leunt nu voorover en gebruikt je rechterarm om een dumbbell omhoog te brengen richting je borstkas. Doe dit vervolgens ook met links.

Houd je rug recht

Met een paar simpele tips lijken jouw borsten veel minder te hangen. Veel mensen nemen namelijk – zonder dat ze het zelf door hebben – een verkeerde houding aan. Als je met afhangende schouders staat, dan lijken je borsten automatisch meer te hangen. Probeer dit maar eens voor de spiegel: duw je schouders naar voren en je zult zien dat het er allemaal wat minder stevig uitziet.

“Om de juiste houding aan te nemen, zet je je voeten plat op de grond en ga je rechtop staan. Trek je schouders naar achteren en span je buikspieren licht aan. Je borsten zien er dan al veel steviger uit.”

Borstlift

Met een borstlift ben je snel van hangborsten af. De plastisch chirurg van kliniek Blooming verplaatst de tepels en trekt de huid strak om je borstpartij te liften. Het resultaat is stevige borsten die ter hoogte van je borstkas zitten en er niet meer onder hangen. Het herstel na de ingreep duurt zo’n zes weken, waarna je weer gewoon kunt werken en sporten. Als je geen zwaar lichamelijk werk verricht, kun je zelfs al na twee weken weer aan de slag.

Hangborsten hangborsten door Blooming Plastische Chirurgie

Borsten liften en vergroten

Soms is een borstlift niet voldoende, omdat het volume van je borsten zoveel is afgenomen dat je een veel kleinere cupmaat overhoudt. Dan kun je kiezen voor een gecombineerde ingreep: een borstlift en een borstvergroting. Hierbij lift de chirurg je hangborsten, zodat ze weer op de goede plek komen te zitten én plaatst hij een implantaat om het volume dat verloren is gegaan te vervangen. Zo krijg je weer mooie, volle borsten waar je trots op kunt zijn.

Hangborsten hangborsten 2 door Blooming Plastische Chirurgie

Heb jij last van slappe borsten of hangborsten en wil je weten of een borstlift met of zonder borstvergroting de oplossing is? Maak dan een afspraak met een plastisch chirurg bij Blooming. Tijdens een geheel vrijblijvend consult bespreek je je klachten en bekijkt de arts wat de beste oplossing is voor jouw borsten. Bel 023 5444 974 of vul ons afsprakenformulier in.