Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Klaske Booij in For You Magazine

Klaske Booij vertelt in For You Magazine over de behandeling Ooglidcorrectie. Naarmate je ouder wordt, krijg je vroeg of laat een huid die langzaam steeds dunner en slapper wordt. Vooral bij de oogleden is dit goed te merken. Veel mensen krijgen last van een overschot aan huid bij hun oogleden, welke in veel gevallen over het ooglid heen gaat hangen. Dit heeft vervelende gevolgen op cosmetisch- en functioneel gebied. Maar met een ooglidcorrectie kunnen we dit vrij eenvoudig verhelpen. Klaske Booij is plastisch chirurg bij kliniek Blooming Plastische Chirurgie en beantwoordt veel gestelde vragen over de behandeling ooglidcorrectie. 

Lost een ooglidcorrectie ook lichamelijke klachten op of is de ingreep puur cosmetisch?

‘We hebben cliënten die de ingreep vanuit esthetisch oogpunt laten uitvoeren, maar vaak is er ook sprake van functionele problemen. Een overschot aan vel kan voor een zwaar en vermoeid gevoel zorgen, hoofdpijn en in bij ernstige gevallen zelfs voor gezichtsveld beperking.’ 

Wordt een ooglidcorrectie vergoed door de zorgverzekeraar?

‘In veruit de meeste gevallen moet je dit zelf betalen. Alleen als er sprake is van een gezichtsveldbeperking kun je mogelijk in aanmerking komen voor vergoeding door de zorgverzekeraar. De meeste kans op vergoeding heb je pas nadat ongeveer 50% van de pupillen bedekt is door het ooglid. Terwijl de correctie van een mild huidoverschot al als verlichting kan worden ervaren. Het is jammer dat de regels zo verandert zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen. ‘

Hoe verloopt de procedure voor een ooglidcorrectie?

We voeren eerst een lichamelijk onderzoek uit, om te achterhalen wat de oorzaak is van het probleem. We onderzoeken waar het huidoverschot vandaan komt; dit kan zijn ontstaan door het ooglid zelf en het proces van een ouder wordende verslapte huid, maar kan ook zijn ontstaan door door een laagstand van de wenkbrauwen. Ook kan er sprake zijn van een laagstand bij het ooglid zelf. Voordat je een ooglidcorrectie uit kunt voeren moet je dit goed onderzoeken en correct benoemen. Doe je dit niet dan krijg je mogelijk niet het gewenste resultaat en verhelp je het daadwerkelijke probleem niet. Het komt ook voor dat een wenkbrauw- of voorhoofdslift of een levatorplastiek (correctie van een laagstaand oog) een betere optie is. Daarmee los je in bepaalde gevallen het echte probleem op en niet slechts een gevolg. 

Het is belangrijk om de oorzaak goed te benoemen en te bespreken met de cliënt, zodat deze een goede beslissing kan maken en niet achteraf teleurgesteld is door tegenvallend resultaat. Een ooglidcorrectie is een behandeling welke onder plaatselijke verdoving kan worden uitgevoerd en zo’n 45 minuten in beslag neemt. Het overschot aan huid wordt voor de behandeling nauwkeurig afgetekend. Hierna verdoven we de huid en verwijderen we het afgetekende stukje, en als het nodig is ook wat spier- en onderliggend vetweefsel. Zodra dit gedaan is sluiten we de huid met een niet oplosbare hechting, welke we vastplakken met een hechtpleister die de eerste zeven dagen goed door moet blijven. Tillen en bukken moet je in de week na de behandeling zoveel mogelijk vermijden. Na de behandeling zijn de ogen gezwollen en wat blauw. Een week na de ingreep verwijderen we de hechting en zodra je goed genezen bent mag je weer alles doen. 

Voor wie is een ooglidcorrectie geschikt?

‘In principe voor iedereen, maar als de patiënt medicatie slikt welke niet onderbroken mag worden, dan is het de vraag of het wel verstandig is om een behandeling uit te voeren. Patiënten die bloedverdunners of immunosuppressiva gebruiken lopen meer risico’s op complicaties. Deze kunnen bestaan uit vervelende nabloedingen en/of een verstoorde wondgenezing. Als een ooglidcorrectie om cosmetische redenen verzocht wordt, dan komt het voor dat we dit moeten afraden. Gaat het om medische redenen dan moeten we een goede afweging maken of we de behandeling veilig kunnen uitvoeren. 

Ik wil mensen dan ook op het hart drukken dat ze zich goed moeten laten informeren over behandelingen die zij willen ondergaan. De behandelaar moet bekwaam zijn en ook complicaties goed kunnen verhelpen. Wij zien te vaak de gevolgen voorbij komen van niet goed opletten en het kiezen voor de goedkoopste aanbieder.’  

Hoelang blijft het resultaat van een ooglidcorrectie zichtbaar?

Gemiddeld heb je 10 tot 15 jaar profijt van een ooglidcorrectie, dit is echter wel afhankelijk van je huid en de oorzaak van een overhangend ooglid. Mochten de klachten of cosmetische bezwaren weer de kop opsteken dan kun je behandeling gerust opnieuw laten uitvoeren. 

Over Blooming Plastische Chirurgie

In kliniek Blooming werken uitsluiten BIG-geregistreerde en vakbekwame plastisch chirurgen, welke allen lid zijn van de NVCP en NVEPC. Hierdoor heb je de garantie dat zij aan de strengste kwaliteitseisen voldoen en goed gekwalificeerd zijn. Waardoor jij met een gerust hart een behandeling kunt ondergaan om de onvrede over je uiterlijk of functionele problemen kunt corrigeren door middel van plastische chirurgie. 

Behandelingen bij Blooming Plastische Chirurgie
Beknopt de geschiedenis van Blooming Plastische Chirurgie

In 2008 is Blooming Plastische Chirurgie opgericht door de Maatschap Plastische Chirurgie te Beverwijk. Zij zijn gestart als kliniek Bloemingdael en waren oorspronkelijk gevestigd in Overveen, tot de verhuizing naar de huidige locatie. Sinds 2018 beschikt de kliniek over een complete vleugel in het Spaarne Gasthuis Haarlem en zitten zij op de derde verdieping. De bedrijfsnaam is in 2019 verandert in ‘Blooming Plastische Chirurgie’. Door hun vestiging en goede samenwerking met het Spaarne Gasthuis zijn cliënten verzekerd van goede zorg en mooie resultaten.

Wil je meer weten over Klaske Booij? Hier kun je haar goede beoordelingen teruglezen. Voor een consult kun je het contactformulier invullen of bellen naar 023-5444974

Bron: For You Magazine