Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Draag jij de juiste beha maat?

Draag jij de juiste beha maat? schermafbeelding 2018 05 01 om 113235 door Blooming Plastische Chirurgie
Zit jouw beha perfect? Of draag je al een hele poos de verkeerde maat? 80% van de vrouwen draagt de verkeerde cupmaat. Zonde, want de juiste maat staat mooier, maakt je slanker en is beter voor de borsten.

De verkeerde maat is dus nergens goed voor. Hoe komt het dat veel vrouwen het door hebben dat de beha niet past?

1. De cupmaat wordt gegokt
Een op de vier vrouwen heeft de borsten nog nooit laten opmeten, zonde want dan is het logisch dat je de verkeerde maat draagt. In de winkel pakken ze een beha uit het rek en als het lekker zit denken ze: ‘dan zal het wel goed zijn’. Nou, nee dus!

2. “Een verkeerde maat is toch geen probleem?”
Omdat er veel vrouwen de verkeerde cupmaat dragen, krijgen ze last van klachten zoals nek, schouder en rugpijn. Een simpele verandering als de juiste maat beha kan de klachten verminderen. Borsten die niet goed ondersteund worden, verliezen makkelijker hun vorm en stevigheid.

3. Vrouwen dragen jarenlang dezelfde beha
Veel vrouwen hebben vaak één favoriete beha, deze dragen ze dag in dag uit. Zo’n beha verliest na verloop van tijd natuurlijk al zijn steun dus als je een fijne beha hebt gevonden, koop er dan meer dan een! Het is super belangrijk om lingerie af te wisselen omdat het elastiek uitrekt.

4. Vrouwen kijken enkel naar de cupmaat
De cupmaat is belangrijk maar de omtrek net zo! Wist je dat cupmaten veranderen als de omtrek breder of smaller wordt? Bovendien verschillen maten van merk tot merk. Het is dus áltijd belangrijk om een beha even te passen. Wanneer je de beha past moet je dit op het meest losse haakje doen. Door het dragen rekt een beha tot zeven centimeter uit! Het is belangrijk om deze dan iets strakker te kunnen sluiten.

5. “Ik heb al mijn hele leven dezelfde maat beha”
Als je denkt dat jouw borsten je leven lang hetzelfde blijven, dan heb je het mis. Ieder lichaam verandert door verschillende oorzaken, denk aan: diëten, sporten, zwangerschap of hormoonwisselingen. Het kan zijn dat je borsten kleiner worden waardoor je een borstvergroting wenst. Of ze worden slapper en dan kan een borstlift de uitkomst zijn. Er zijn ook vrouwen die met het klimmen van de jaren juist grotere borsten krijgen. Meet je cupmaat dus regelmatig en laat je adviseren door een specialist.

Heb je last van té grote, slappe of kleine borsten? Kom dan langs voor een consult bij een van onze gespecialiseerde plastisch chirurgen. Veranderingen van de borsten zijn niet alleen voor het uiterlijk vervelend maar kunnen ook voor ongemak zorgen. Een borstvergroting, borstlift of borstverkleining kan dan een goede uitkomst zijn.