Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Is een ooglidcorrectie wat voor u?

Vrijwel iedereen krijgt er na verloop van tijd mee te maken: overhangende oogleden. Een ooglidcorrectie kan dan uitkomst bieden.

De mate waarin dit voorkomt verschilt erg per persoon en is ook voor een belangrijk deel erfelijk bepaald. Overhangende oogleden kunnen u een vermoeide uitstraling geven of er zelfs voor zorgen dat u eerder vermoeid raakt. Dit is zonde, want er is genoeg te doen aan overhangende oogleden. Een gezonde frisse uitstraling doet namelijk wonderen voor uw algehele overkomen. Het is dan ook niet voor niets dat ooglidcorrecties een van de meest voorkomende behandelingen zijn in de plastische chirurgie. Graag vertel ik u wat meer over ooglidcorrecties.

Heeft u hangende bovenoogleden?

Wanneer u last heeft van een overschot aan huid en of vet in de bovenoogleden wordt er vaak een bovenooglidcorrectie uitgevoerd. Een dergelijke behandeling heeft relatief weinig risico’s.

Een bovenooglidcorrectie is dan ook een hele dankbare behandeling omdat er met minimale belasting van de patiënt een heel mooi resultaat wordt bereikt. De ogen zijn een heel belangrijk onderdeel van ons voorkomen en wanneer de operatie vakkundig is uitgevoerd, zal uw blik aanzienlijk frisser en energieker ogen.

Wat u vergoed kunt krijgen

Hoeveel u vergoed krijgt van een behandeling aan de oogleden is afhankelijk van uw verzekeraar en de mate waarin uw ooglid overhangt. Sinds 1 januari 2005 is een bovenooglidcorrectie uit het basispakket gehaald. Door zorgverzekeraars is bepaald dat een ooglidcorrectie cosmetisch is en vergoeden daarom bijna geen operaties meer.

Een aantal jaar terug werden ooglidcorrecties nog wel eens in de basisverzekering vergoed als de oogleden dermate overhingen dat het zicht werd belemmerd. Sinds 2011 zijn deze regels nog verder aangescherpt, waardoor een vergoeding uit de basisverzekering vrijwel niet meer voorkomt. Zelfs klachten als vermoeidheid of hoofdpijn zijn tegenwoordig niet voldoende om een vergoeding uit de basisverzekering te krijgen.

Aangezien een ooglidcorrectie vrijwel niet meer vergoed wordt in de basisverzekering, zijn er diverse zorgverzekeraars die aanvullende verzekeringen aanbieden. Het gaat hierbij voornamelijk om kortingsregelingen of gedeeltelijke vergoeding tenzij voor de duurste aanvullende verzekering is gekozen. Ook voor vergoedingen uit een aanvullende verzekering gelden vaak strenge eisen. Zo moet doorgaans tenminste 50 % procent van de pupil bedekt zijn door het hangende ooglid en dient de onderrand van het bovenooglid 1 millimeter boven het centrum van de pupil hangt wanneer ontspannen recht vooruit wordt gekeken. Om te bepalen of u recht heeft op een vergoeding van uw verzekeraar dient u een aanvraag in te dienen bij uw zorgverzekeraar.