Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Over botox en zo

Van zakenman tot vermoeide huisvrouw, regelmatig zit mijn wachtkamer vol met ‘botox-klanten’. In vijf jaar tijd is botox uitgegroeid tot een van de populairste behandelingen in onze praktijk. Helaas worden er heel wat fabels over botox de wereld ingestuurd. Zin in een lesje?

Botox is een merknaam. We zouden eigenlijk moeten spreken over botulinetoxine. Maar laten we het voor het gemak maar botox noemen. Naast alle antirimpelcrèmes is botox een goede optie om rimpels aan te pakken. Rimpels, ontstaan vooral op plaatsen waar onderliggende spieren samentrekken, dus daar waar je mimiek het sterkst is. Op den duur ontstaan daar plooitjes in de huid. Als je de betreffende spiertjes uitschakelt kan er geen plooitje, lees: rimpel meer ontstaan. En dat is precies wat botox doet. Met botoxinjecties zorgen we er tijdelijk voor dat de spier geen signaal meer krijgt om samen te trekken. Hierdoor kan er dus ook geen rimpel meer ontstaan. Het kent echter wel beperkingen. Een rimpel die ook aanwezig is als je gezicht in rust is, krijgen we niet meer weg met botox. Vandaar dat steeds meer jongere mensen zich preventief laten behandelen met botox. Met name voor de lach- en fronsrimpels en rimpels op het voorhoofd. Ook wordt botox gebruikt om overmatig zweten (handen, oksels) tegen te gaan. Het effect is tijdelijk, zo’n vijf tot zes maanden.

Botox wordt al meer dan dertig jaar in ziekenhuizen gebruikt, bijvoorbeeld bij spasticiteit. Omdat botox al zo lang gebruikt wordt, weten we dat het middel veilig is, ook op langere termijn. Bij botox denk je misschien aan botulisme. Botox is inderdaad een van de giftigste stoffen uit de natuur. Maar we gebruiken Botox zo sterk verdund dat er nooit enig gevaar voor de gezondheid is. Toch is kennis van de stof en de anatomie van het gezicht altijd essentieel voor een veilige behandeling bij een erkende arts. Botox is nooit een vervanger voor antirimpelcrèmes. Het verzorgen van de huid blijft belangrijk, want botox werkt alleen op de onderliggende spiertjes en heeft geen effect op de conditie van de huid.

Bron: Over botox en zo – DA Magazine uitgave

Lees hier het artikel uit DA Magazine.