Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Hoe bereid ik mij het beste voor op een neuscorrectie?

Overweegt u een neuscorrectie maar twijfelt u nog? Dat is niet geheel onlogisch: het wel of niet ondergaan van een neusoperatie is geen eenvoudige beslissing. Lees hier een aantal zaken die u móet weten voordat u een neuscorrectie laat uitvoeren.
Onzekerheid over uw neus heeft nadelige gevolgen

Gevoelens van onzekerheid over uw neus kunnen ervoor zorgen dat uw zelfvertrouwen daalt. Een laag zelfvertrouwen heeft mogelijk (zowel psychisch als fysiek) vervelende gevolgen. Volgens de Israëlische professor Abraham Tamir bestaan er 14 verschillende typen neuzen. Veel mensen, misschien ook u als lezer, zijn onzeker over dit onderdeel van het gezicht. De oorzaken van deze onzekerheid zijn uiteenlopend: wellicht wegens pesterijen of gevoel van afwijzing. Hoe het ook zij: zorg er altijd voor dat u goed nadenkt over een dergelijke ingreep.

Weet hoe de ingreep in zijn werk gaat

Bij een neusoperatie blijft het belangrijk om te weten hoe de ingreep in zijn werk gaat. Wat kunt u verwachten en wat komt er bij kijken? Gemiddeld duurt de ingreep een tot twee uur. Tijdens de operatie zorgt de chirurg dat er goed zicht is op de onderhuidse structuren zoals het kraakbeen en bot. Dit gebeurd soms met een klein littekentje dat gemaakt moet worden aan de onderzijde van de neus (open procedure) maar soms kan dit ook alleen maar via de neusgaten (gesloten procedure). Als er goed zicht is kan de chirurg de kraakbeentjes en het bot bewerken zodat alles naar wens is. Na de operatie wordt een kunststof spalkje geplaatst ter bescherming. Meestal worden er geen tampons gebruikt dus u kunt na de operatie gewoon door de neus ademen.

Bespreek vooraf uw verwachtingen

Men denkt vaak dat een neuscorrectie per definitie een prachtig resultaat oplevert. In de meeste gevallen is dit ook zo, maar feit blijft: over smaak valt niet te twisten. Daarom is het erg belangrijk om uw verwachtingspatroon af te stemmen op de mogelijkheden. Communicatie met de desbetreffende chirurg is daarom het belangrijkste onderdeel van de ingreep en voorkomt teleurstellingen.

Bereid u voor op complicaties en voorkom onderschatting

Bij een neusoperatie is de kans op complicaties na de ingreep klein. Het is echter raadzaam om op voorhand op zoek te gaan naar een chirurg die gekwalificeerd te werk gaat. Zo kunt u complicaties als bijvoorbeeld een infectie of een onverwachte bloeding zoveel mogelijk voorkomen. Lees recensies en vraag in uw omgeving naar ervaringen.

Wees voorbereid op het herstel

Het herstel van een neusoperatie duurt erg lang en wordt door veel mensen onderschat. Zorg er daarom voor dat u voldoende bent voorbereid op wat er tijdens het herstel gaat komen. Schrik bijvoorbeeld niet als u de eerste dagen na de ingreep nog last heeft van bloedingen: dit is heel normaal en hoort bij het herstelproces. In de eerste 48 uur is uw neus nog erg gezwollen en na een week wordt het spalkje verwijderd en eventueel hechtingen die zijn gebruikt. De meeste zwelling is weg na 6 weken echter kleine nuances kunnen nog optreden tot een jaar na de ingreep.

De kosten van de ingreep

De kosten van een neuscorrectie zijn afhankelijk van de complexiteit van de ingreep. Het is daarom erg lastig om vooraf in te schatten wat de exacte prijs van een neuscorrectie is. Bij onze kliniek kunt u uitgaan van prijzen tussen de € 3.500,- en € 6.500,-. Wanneer de ingreep medisch is, wordt een neuscorrectie in sommige gevallen vergoed door de verzekering.
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden met betrekking tot een neuscorrectie? Maak een afspraak met onze vakbekwame plastische chirurgen of bel voor vragen over een neusoperatie of andere (plastische) chirurgische ingrepen naar: 023-5444974. U kunt ook mailen naar info@bloomingpc.nl.