Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Plastisch chirurgen zijn geen voorstander van de threadlift

Een facelift is de perfecte oplossing als u rimpels en plooien in uw gezicht en hals wilt wegwerken. De nieuwste trend op het gebied van facelifts is de threadlift. Plastisch chirurgen willen echter dat de ingreep verboden wordt, omdat zij het ineffici├źnt en gevaarlijk vinden.

De behandeling

Voorafgaand aan de threadlift tekent een plastisch chirurg de zones van huidverslapping af op het gezicht. Bij een threadlift worden rimpels en plooien in het gezicht en de hals weggewerkt met behulp van draden. De draden zijn voorzien van een soort weerhaakjes die onder de huid worden ingebracht. De chirurg bepaalt de richting van de draden en het aantal draden dat nodig is. Met een steriele naald, waar de draden reeds in ingebed zijn, wordt er een gaatje gemaakt in de huid. Daarna worden de draden onderhuids aangebracht. De draad zet zichzelf vast en de naalden worden meteen verwijderd. De draden lossen vanzelf op nadat ze een netwerk van onderhuids bindweefsel hebben gestimuleerd. Naar verluidt zou dit bindweefsel de elasticiteit en de steun van de huid verbeteren. Na een aantal sessies zou een sterke verbetering zichtbaar zijn.

Chirurgen trekken aan de bel

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) noemt de behandeling ineffectief en onveilig en trekt nu aan de bel. Nederlandse chirurgen vinden de behandeling niet effectief, omdat de ingebrachte draden oplosbaar zijn. Hierdoor is het effect tijdelijk en verdwijnt het resultaat na een paar weken. Ook vinden zij de behandeling onveilig. De draden hebben weerhaakjes om zich mee vast te zetten onder de huid. Dit kan zorgen voor ernstige littekens en infecties in het gezicht. Tevens vinden zij het materiaal dat gebruikt wordt voor de threadlift gevaarlijk; het materiaal is gelijk aan het materiaal dat gebruikt werd voor permanente fillers. Deze zijn sinds 2014 gedeeltelijk verboden omdat dit materiaal ernstige complicaties kan veroorzaken.

Kies voor een veilige facelift bij Blooming

Wilt u toch een facelift? Kies er dan voor om hyaluronzuren in te spuiten in de zones van huidverslapping of kies voor een plastisch-chirurgische facelift. Kom gerust bij ons langs voor een persoonlijk en vrijblijvend consult. In dit consult kunnen we uw wensen bespreken en zullen wij eventuele vragen over facelifts beantwoorden.