Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Alles over een mini-buikwandcorrectie

Een mini-buikwandcorrectie is de oplossing om de overtollige huid van uw onderbuik te verwijderen. De onderbuik kan verslappen of uitrekken door plotseling gewichtsverlies, veroudering of zwangerschap. Een mini-buikwandcorrectie verstrakt de onderbuik zonder uw navel te verplaatsen.

 • Een verstrakte buik door middel van een veilige ingreep
 • Een persoonlijk behandelplan op basis van uw verwachting en mogelijkheden
 • Cosmetisch specialisten die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC
 • Snel herstel door de beste nazorg

Wat is een mini-buikwandcorrectie?

Bij een mini-buikwandcorrectie wordt de huid van de onderbuik verstrakt zonder dat daarbij de navel verplaatst wordt. Een mini-buikwandcorrectie is geschikt voor mensen waarbij het huidoverschot zich onder de navel bevindt. Zo kan er bij de ingreep maximaal tien centimeter huid worden verwijderd van direct onder de navel tot aan het schaambeen. Ook een mini-buikwandcorrectie zorgt voor littekens maar onze plastisch chirurgen proberen deze te bepreken tot binnen de bikini-grens.

Hoe werkt een mini-buikwandcorrectie?

Een mini-buikwandcorrectie is een grote ingreep en is daarom een stap waar u goed over na moet denken. Om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid bent, leggen wij u de mini-buikwandcorrectie uit in een aantal stappen.

Stap 1: het intakegesprek

Tijdens het intakegesprek bespreekt uw behandelend plastisch chirurg de complete mini-buikwandcorrectie met u. Van behandeling tot nazorg wordt met u doorgenomen wat u precies kunt verwachten. U krijgt een duidelijke voorlichting en een eerlijk advies.

Er wordt ook bekeken of uw klachten te behandelen zijn met een mini-buikwandcorrectie of dat er een uitgebreidere buikwandcorrectie aan de orde is. U bespreekt samen uw verwachtingen en de plastisch chirurg geeft vervolgens aan of er met de ingreep aan deze verwachtingen kan worden voldaan.

Uw gezondheid, medische achtergrond en medicijngebruik worden ook doorgesproken. Er zijn namelijk een aantal medicijnen waar u minimaal een week voor de behandeling mee moet stoppen.

Stap 2: de mini-buikwandcorrectie

Voordat de mini-buikwandcorrectie plaatsvindt, worden er foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier. De ingreep zelf vindt vervolgens plaats onder volledige narcose. De plastisch chirurg tekent op de onderbuik nauwkeurig hoeveel huid er verwijderd kan worden bij de mini-buikwandcorrectie.

De plastisch chirurg maakt een licht gebogen horizontale insnede over uw schaamheuvel. Hierdoor zullen de littekens het minst zichtbaar zijn omdat ze onder uw ondergoed of badkleding vallen.

Vervolgens maakt de chirurg uw huid los van de onderliggende spier- en vetlagen. Het huidoverschot wordt weggesneden en het teveel aan vet zuigt de chirurg, indien besproken, weg. De mini-buikwandcorrectie duurt ongeveer één tot twee uur.

Stap 3: het herstel na de mini-buikwandcorrectie

Na de ingreep is de kans op zwellingen en bloeduitstortingen groot. Na ongeveer een tot twee weken zullen de hechtingen worden verwijderd. Tot die tijd is het belangrijk dat ze droog blijven. In de eerste dagen na de ingreep zult u pijn ervaren tijdens het lopen of zitten. Neem daarom na de mini-buikwandcorrectie ongeveer een week zoveel mogelijk bedrust..

Na twee weken kunt u een aantal lichte werkzaamheden hervatten, maar zwaardere inspanningen zoals zwaar tillen en sporten moet u minimaal zes weken vermijden. Zorg ervoor dat er in de eerste weken dan ook geen druk of spanning op uw buik komt te staan. Vier tot zes weken draagt u ter bescherming dan ook een ondersteunend korset.

Stap 4: het resultaat van een mini buikwandcorrectie

Het is belangrijk om voorafgaand aan de mini-buikwandcorrectie een reële verwachting te creëren. Na de ingreep zal uw buik namelijk een stuk platter worden, maar hij zal er niet ineens perfect uitzien.

Kort na de ingreep is verstrakking al zichtbaar maar pas wanneer de zwelling verdwenen is, ziet u het resultaat. Het uiteindelijke resultaat is pas te zien wanneer de operatiewond en het onderhuidse weefsel volledig genezen zijn. Dit zal na ongeveer een jaar zijn.

In de eerste maanden zal het litteken van de ingreep nog vurig zijn, maar uiteindelijk wordt dit een minder zichtbare lijn.

Risico’s en complicaties

De risico’s bij een mini-buikwandcorrectie zijn minimaal, maar zoals bij elke ingreep blijven ze aanwezig. Zo is er bijvoorbeeld een kans op allergische reacties of zwellingen en nabloedingen. Om u bewust te maken van de bijwerkingen die kunnen optreden na een mini-buikwandcorrectie, spreekt uw behandelend plastisch chirurg de ingreep samen met u door. Enkele zeer zeldzame complicaties die na de mini-buikwandcorrectie kunnen ontstaan, zijn:

 • Bloedophoping rondom de wond
 • Infectie
 • Nabloedingen
 • Gevoelloosheid in het behandelde gebied
 • Een vertraagde wondgenezing
 • Allergische reactie
 • Ontevredenheid over het esthetisch resultaat

Littekens

De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.

Ervaringen met een mini-buikwandcorrectie

Helemaal gelukkig met mijn mini-buikwandcorrectie. Ik was erg bang maar ben heel goed gerustgesteld door de plastisch chirurgen en verpleegkundigen. Het resultaat na twee weken is nu al geweldig. Erg tevreden met het team van Blooming.

Dr. Staudt heeft bij mij een mini-buikwandcorrectie uitgevoerd. Mijn onderbuik was verslapt na mijn twee zwangerschappen en ik wilde af van dit huidschort. Een mini-buikwandcorrectie was voor mij de perfecte oplossing. Op aanraden van de plastisch chirurg. Fijn!