Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Waar moet u op letten voordat u een borstvergroting ondergaat?

Een borstvergroting is maatwerk. Geen enkele vrouw is hetzelfde dus dit geldt ook voor de behandeling. Juist daarom is het zo belangrijk dat u voorafgaand aan de borstvergroting een consult heeft met de behandeld plastisch chirurg.

Tijdens dit eerste consult brengt de plastisch chirurg uw borsten uitgebreid in kaart. Dit wordt gedaan aan de hand van metingen en met foto’s. Het is heel belangrijk dat uw borsten goed worden opgemeten en dat er wordt gekeken naar de kwaliteit van uw huid en uw eigen borstweefsel. Deze factoren bepalen mede het soort implantaat waar u uiteindelijk voor kiest.

Borstimplantaten zijn er in veel verschillende vormen en afmetingen. Daarnaast verschillen ze ook nog in volume, stugheid en texturering. Een goed en veilig implantaat kiezen is essentieel om een goed resultaat te bereiken.

Levenslange garantie?
In het verleden moesten borstimplantaten na tien tot vijftien jaar worden vervangen. Inmiddels is dit niet altijd het geval. De fabrikanten geven tegenwoordig een levenslange garantie op de integriteit van het implantaat. Dit wil niet zeggen dat u ze nóóit meer hoeft te vervangen. Er zijn ook andere factoren die van invloed zijn op het uiterlijk en het gevoel van uw borsten. Denk aan veroudering van de huid, slapte of kapselvorming. Neem in de overweging mee dat het plaatsen van prothesen niet eenmalig is en dat het verstandig is om uw borsten te laten controleren wanneer u zich zorgen maakt.

Kies een ervaren plastisch chirurg
Plastisch chirurgen in Nederland volgen na het artsexamen een gespecialiseerde opleiding van zes jaar met de daarbij behorende werkervaring. De eerste twee jaar noemt men heelkunde en daarna volgt er een vierjarige vervolgopleiding plastische chirurgie. Deze kennis en ervaring is van groot belang om het vak goed uit te kunnen oefenen. Kies daarom altijd voor een plastisch chirurg die de gehele opleiding inclusief specialisatie heeft genoten, en niet voor een arts die alleen de basis heeft gevolgd.

Op het gebied van cosmetische chirurgie vinden er veel ontwikkelingen plaats. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de best mogelijke manieren om borstprothesen te plaatsen. Het is belangrijk dat de plastisch chirurg up-to-date is evenals de rest van het personeel. Daarom is het belangrijk dat ze met regelmaat nascholing volgen.

Waar vindt de operatie plaats?
Voor een borstvergroting is het erg belangrijk dat de ingreep wordt uitgevoerd op een operatiekamer die aan alle eisen voldoet en regelmatig wordt gekeurd door de Inspectie voor de gezondheidszorg. Kies voor een veilige omgeving, dit draagt bij aan een mooier resultaat en een spoedig herstel. Uiteraard zijn hier vaak hogere kosten aan verbonden júíst omdat er de nieuwste technologieën en beste hygiëne worden gewaarborgd.

Neem de tijd voor uw herstel
Als we het hebben over een borstvergroting, gaat het over het menselijk lichaam. De behandeling kan maar één keer goed gaan en daarom is het zo belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, zekerheid, veiligheid én gezondheid.  U heeft zelf ook een grote invloed op het herstel van een borstvergroting. Zeker de eerste dagen na de ingreep is het van groot belang dat u het rustig aan doet. Geef u lichaam de tijd om te herstellen.  Plan de ingreep niet in een drukke periode of net voor een vakantie. Rook niet. Ga pas weer sporten als uw plastisch chirurg dit verantwoord vindt en probeer zo gezond mogelijk te leven. Want uw gezondheid is het allerbelangrijkste.

Naar behandeling borstvergroting