Zo ga je met een mislukte cosmetische ingreep om

Gepubliceerd: 8 november 2017
Laatst gewijzigd: 18 oktober 2021
Gepubliceerd: 8 november 2017
Laatst gewijzigd: 18 oktober 2021

Gelukkig gaan veel cosmetische ingrepen goed, maar wat als dat niet zo is? Jezelf mooier maken met een gezichtsverbetering, borstvergroting of een andere cosmetische ingreep kan in sommige gevallen verkeerd uitpakken. Lees welke stappen je kunt ondernemen wanneer je te maken krijgt met een mislukte cosmetische ingreep.

Praat met je behandelend arts over de mislukte ingreep

Wanneer je ontevreden bent over het resultaat van een cosmetische ingreep, dan is het altijd raadzaam om dit met de behandelend arts te bespreken. Wacht daar niet te lang mee na de mislukte cosmetische ingreep: eventuele complicaties kunnen in een vroeg stadium nog worden uitsluiten.

Corrigerende ingreep

Tijdens het gesprek met de arts is het belangrijk om duidelijk te zijn in je communicatie: beargumenteer waarom je niet tevreden bent met het resultaat en hoe je het liever had gezien. Mochten jij en je arts uiteindelijk van mening zijn dat het resultaat achterblijft op de verwachtingen, dan kun je kiezen voor een corrigerende ingreep.

Second opinion bij Blooming

In sommige gevallen kan de behandelend arts ervoor kiezen geen corrigerende ingreep te verrichten. Bijvoorbeeld omdat er een verschil van mening bestaat over het resultaat van de ingreep. In dat geval kun je kiezen voor een second opinion: een oordeel van een medisch specialist die kan aangeven of jouw ontevredenheid terecht is. Blooming kijkt voor je of de cosmetische ingreep daadwerkelijk mislukt is en voert in dat geval graag een corrigerende ingreep uit.

In een enkel geval blijkt dat de verwachtingen voorafgaand aan de ingreep niet juist waren. Een verdere behandeling is dan uitgesloten, omdat dit het eindresultaat niet ten goede komt.

Welke cosmetische behandelingen zijn te corrigeren?

Een chirurgische behandeling brengt altijd risico’s met zich mee. Een mislukte cosmetische ingreep is vaak echter niet te wijten aan de risico’s van de operatie, maar aan de onbekwaamheid van een arts. Hieronder vind je enkele voorbeelden van situaties waarin de specialisten van Blooming je graag helpen. Heb je een ander probleem? Vraag dan een vrijblijvend intakegesprek aan voor meer informatie.

Lipofilling gezicht mislukt

Heb je lichaamseigen vet laten inspuiten in jouw gezicht, maar ben je allesbehalve tevreden met het resultaat van de lipofilling behandeling? Als je last hebt van oneffenheden, bulten of pijn helpen we je graag.

Second opinion aanvragen

Ontevreden over ooglidcorrectie

Zowel een onderooglidcorrectie als een bovenooglidcorrectie kan mislukken als deze onjuist zijn uitgevoerd. Littekentjes genezen bijvoorbeeld niet goed of je kunt je ogen niet goed meer sluiten.

Second opinion aanvragen

Mislukte facelift

Als je er na een facelift uitziet alsof je gezicht uit proportie is omdat de huid bijvoorbeeld te strak is getrokken, dan is er sprake van een mislukte cosmetische ingreep. Onze plastisch chirurgen voeren graag een corrigerende ingreep uit.

Second opinion aanvragen

Wenkbrauwlift is fout gegaan

Met een wenkbrauwlift wil je een natuurlijk resultaat bereiken. Misschien staan je wenkbrauwen te hoog, waardoor je altijd een vragende blik lijkt te hebben. Of je hebt een blijvend litteken op je voorhoofd waar je je aan stoort.

Second opinion aanvragen

Buikwandcorrectie

Je hoopte op een mooie strakke buik na de behandeling, maar in plaats daarvan is je hele buik misvormd. Het litteken van de buikwandcorrectie is lelijk geworden en je huid is verkleurd.

Second opinion aanvragen

Borstvergroting mislukt

Je wilde weer mooie stevige borsten. Het resultaat van de borstvergroting valt echter tegen: grote, opvallende littekens en een duidelijk verschil tussen je linker- en rechterborst.

Second opinion aanvragen

Fillers

Je hoort regelmatig rare verhalen over fillers. De behandeling heeft – mits uitgevoerd door een goede arts – weinig risico’s. Een onkundige behandeling of het gebruik van kwalitatief slecht producten kan echter zorgen voor grote problemen als bobbels en ontstekingen in het gezicht.

Second opinion aanvragen

Neuscorrectie

Je hebt besloten een neuscorrectie te ondergaan om je neus recht te laten zetten, maar ziet na de behandeling alleen maar een groter probleem. Je neus staat juist nog schever dan voor de behandeling.

Second opinion aanvragen

Liposuctie

Na een liposuctie behandeling is het de bedoeling dat je contouren strakker worden. Zijn er bij jou juist opvallende vetuitstulpingen ontstaan of deuken in plaats van een strak silhouet, dan is er sprake van een mislukte ingreep.

Second opinion aanvragen

Borstoperatie

Niet alleen de borstvergroting, ook andere borstoperaties als een borstverkleining, borstreconstructie of borstlift kunnen tot problemen leiden. Pijnlijke en misvormde borsten zijn geen wenselijk resultaat na de behandeling.

Second opinion aanvragen

Klachten na een mislukte cosmetische ingreep

Na een mislukte cosmetische ingreep kunnen er verschillende klachten ontstaan, zowel esthetisch als medisch.

  • Opvallende of lelijke littekens
  • Verkleuring van de huid
  • Bobbels in uw gezicht of op uw lichaam
  • Ontstekingen
  • (Chronische) pijn
  • Misvorming van uw gezicht of lichaamsdelen
  • Aantasting van zenuwen en gevoelloosheid

Deze klachten drukken vaak een groot stempel op je leven. Je bent verdrietig, hebt spijt van de behandeling en schaamt je voor hoe je eruitziet.

Dien een klacht in

Mocht je na een gesprek met een behandelend arts en een second opinion alsnog ontevreden zijn over de mislukte cosmetische ingreep, dan kun je een klacht indienen bij een civiele rechter, de IGZ (Inspectie voor de Gezondheidszorg), de klachtencommissie van de kliniek of bij de GZKN (Geschillencommissie Zelfstandige Klinieken Nederland). Zij kunnen je op verschillende niveaus verder helpen, bijvoorbeeld door ondersteuning te bieden bij de afhandeling van jouw klacht.

Het RTL-programma Verminkt

Om op een andere manier geholpen te worden met onvrede kun je deelnemen aan programma’s die speciaal gericht zijn op begeleiding bij mislukte cosmetische ingrepen. In het RTL-programma Verminkt doet het specialistenteam van Blooming er alles aan om mislukte operaties van collega’s ongedaan te maken.

Deel op Social Media:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor.

Lees meer »