Vandaag zijn wij geopend van 09:00 – 17:00

nlen
Bloemingdael

Booming bij Blooming:

Het Botox abonnement!

Neem contact op

  023-5444974
Wij zijn nu telefonisch bereikbaar!

  Maak een afspraak

Veelgestelde vragen over de wenkbrauwlift

De plastisch chirurgen van Kliniek Blooming krijgen dagelijks veel vragen over de wenkbrauwlift. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben we deze voor u verzameld. Staat uw vraag hier niet tussen? Plan een afspraak in met een van onze plastisch chirurgen voor meer informatie over de verschillende ingrepen. Dit kan telefonisch via 023 544 4974 of door een een e-mail te sturen naar info@bloomingpc.nl.

Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op een wenkbrauwlift?

We raden u af om tijdens de dagen voor de ingreep te roken. Doordat de nicotine uw bloedvaten vernauwt, neemt de doorbloeding in uw lichaam af. Dit belemmert uw herstel na de ingreep. Daarnaast is het belangrijk dat u de dagen voor de ingreep geen bloedverdunners en pijnstillers als aspirine en ibuprofen gebruikt.

Moet ik onder narcose bij een wenkbrauwlift?

Het type verdoving dat de chirurg gebruikt, hangt af van de behandelmethode. Alleen de endoscopische voorhoofdslift vindt altijd onder volledige narcose plaats. Bij een directe of laterale wenkbrauwlift kunt u kiezen voor een plaatselijke verdoving, roesje of volledige narcose. Voor de voorhoofdslift gebruiken we nooit een plaatselijke verdoving. Deze ingreep voert de chirurg altijd uit nadat u bent verdoofd met een roesje of onder volledige narcose bent gebracht.

Zijn er risico’s?

Hoewel de kans dat u te maken krijgt met een complicatie erg klein is, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de risico’s die horen bij de wenkbrauwlift. Tijdens en na de wenkbrauwlift kunt u te maken krijgen met:

  • Een infectie van de wonden
  • Nabloedingen
  • Allergische reactie op bestandsdelen in de verdovingsmiddelen
  • Ophopingen van vocht rond de ogen
  • Tijdelijk een verdoofd gevoel in het behandelde gebied
  • Verdikkingen in het littekenweefsel
  • Ontevredenheid over het resultaat

Kan ik meteen weer werken?

Idealiter houdt u na een wenkbrauwlift een week rust. Rust in ieder geval de eerste drie dagen. Het gebied rond uw ogen is dan nog gezwollen en blauw en/of rood.

Wordt de wenkbrauwlift vergoed?

In zeldzame gevallen vergoedt de zorgverzekeraar de wenkbrauwlift. Er moet dan sprake zijn van een medische indicatie.

Krijg ik duidelijke littekens in mijn gezicht?

Alleen bij de directe wenkbrauwlift, ontstaan er zichtbare littekens. Bij de andere ingrepen ontstaan er littekens vlak achter uw haargrens die u niet ziet. Bij de directe wenkbrauwlift laat de chirurg het litteken in een plooi vallen, waardoor het minder opvalt.

Hoe kan ik de littekens het beste verzorgen?

Na de ingreep vormen zich korstjes op de wondjes. Als de korstjes verdwenen zijn, kunt u de littekens het beste verzorgen door deze regelmatig in te smeren met littekencrème. Na een jaar verdwijnt de roodheid en krijgen de littekens een witte kleur.

Afspraak maken voor een wenkbrauwlift

Neem contact op met Blooming Plastische Chirurgie om een consult in te plannen. Tijdens deze afspraak kunt u al uw vragen stellen en adviseert de plastisch chirurg u over de behandelmethode die het beste bij u past. U kunt ons telefonisch bereiken via 023 544 4974. Ook kunt u ons een bericht sturen via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten. 

info@bloomingpc.nl