Vandaag zijn wij geopend van 09:00 – 17:00

nlen
Bloemingdael

Booming bij Blooming:

Het Botox abonnement!

Neem contact op

  023-5444974
Wij zijn nu telefonisch bereikbaar!

  Maak een afspraak

Wenkbrauwlift

“Al onze wenkbrauwlifts worden uitgevoerd door gespecialiseerde BIG-geregistreerde plastisch chirurgen.”

Tijdens een wenkbrauwlift liften we hangende wenkbrauwen doormiddel van de overtollige huid boven de wenkbrauwen te verwijderen. Naarmate u ouder wordt, kan de huid van uw voorhoofd verslappen, waardoor de stand van uw wenkbrauwen lager komt te staan. Dit kan leiden tot verminderd zicht en een vermoeid gevoel. Daarnaast geven hangende wenkbrauwen het gezicht een vermoeide uitstraling en een verouderde blik. Een wenkbrauwlift biedt de oplossing voor deze klachten en geeft u weer een jeugdige en natuurlijke uitstraling.

De wenkbrauwlift was nodig omdat mijn zicht werd beperkt. De ingreep heeft het gewenste resultaat gegeven en de littekens zijn erg mooi geheeld en nauwelijks zichtbaar.

Prijzen wenkbrauwlift

De kosten van het liften van uw wenkbrauwen zijn afhankelijk van de soort behandeling. Daarnaast is de keuze voor een ingreep onder plaatselijke verdoving of narcose ook bepalend voor de prijs.

BehandelingPrijsVerdovingOvernachting
Endoscopische voorhoofdslift€ 5350,00Algehele narcoseNee
Open voorhoofdslift€ 2800,00Lokale verdovingNee
Open voorhoofdslift€ 5350,00Algehele narcoseNee
Directe browlift€ 1650,00Lokale narcoseNee
Wenkbrauwlift€ 1850,00Lokale narcoseNee

Voor wie is een wenkbrauwlift geschikt?

Een wenkbrauwlift valt onder plastische chirurgie en is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Bij vrouwen staat de wenkbrauw idealiter één centimeter boven de rand van de oogkas, bij mannen precies op de rand. Met het verstrijken van de jaren komt het voor dat de wenkbrauwen lager gaan staan. Aangezien de druk op de bovenste oogleden toeneemt wanneer de wenkbrauw zakt, kunnen de volgende klachten ontstaan:

  • Beperkt zicht
  • Hoofdpijn
  • Vermoeide uitstraling
  • Verouderde blik

Bij een wenkbrauwcorrectie verhogen we de wenkbrauwen, waardoor uw klachten verlichten en zelfs verdwijnen. Er zijn verschillende methoden om een wenkbrauwlift uit te voeren. Om erachter te komen welk type wenkbrauwlift voor u het meest geschikt is, maakt u een afspraak in onze polikliniek voor een consult met een van onze plastisch chirurgen.

Het eerste consult

Tijdens het consult vraagt de plastisch chirurg u naar uw wensen en verwachtingen. Naar aanleiding hiervan zullen de mogelijkheden worden besproken. Samen bepaalt u welke behandelmethode voor u het meest geschikt is. Uw plastisch chirurg geeft tijdens dit gesprek uitgebreid uitleg, brengt de eventuele risico’s en complicaties in kaart en hij laat u zien welke resultaten u kunt verwachten. Ook wordt het verschil tussen een wenkbrauwlift en een endoscopische wenkbrauwlift uitgelegd. Het kan zijn dat de plastisch chirurg een wenkbrauwlift in combinatie met een bovenooglidcorrectie adviseert voor een nog beter resultaat. Bij Kliniek Blooming krijgt u altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichtingen over het behandeltraject. Zo weet u wat u kunt verwachten en komt u niet voor verrassingen te staan.

Daarnaast informeert de plastisch chirurg naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en eventuele allergieën. Meld eventueel gebruik van medicijnen altijd aan uw behandelend plastisch chirurg. Bepaalde medicijnen, waaronder bloedverdunnende medicijnen, mag u een aantal weken voor de operatie niet meer gebruiken. Rookt u? Dan is de kans op complicaties bij wondgenezing groter. Wij adviseren dan ook om minimaal zes weken voor de behandeling te stoppen met roken.

De behandeling van een wenkbrauwlift

Voor een optimaal resultaat combineren we een wenkbrauwlift ook wel eens met een ooglidcorrectie. Een wenkbrauwlift kan via verschillende methoden worden uitgevoerd. Afhankelijk van uw klachten en wensen bepalen we welke behandelmethode voor u het beste resultaat biedt.

Directe wenkbrauwlift

Bij een directe wenkbrauwlift verwijdert de plastisch chirurg een strookje huid net boven de wenkbrauwen. Doordat we de huid weer netjes hechten, worden de wenkbrauwen omhoog gelift. Omdat deze techniek een klein litteken vlak boven de wenkbrauw achterlaat, voeren we deze ingreep veelal uit bij mannen vanaf middelbare leeftijd. Zij hebben namelijk over het algemeen meer huidplooien in het voorhoofd, waardoor we het litteken daarin laten vallen. Er is dan vrijwel niets zichtbaar van de ingreep. Een directe wenkbrauwlift biedt ook de oplossing wanneer u liever geen uitgebreide operatie ondergaat.Een directe wenkbrauwlift vindt veelal onder plaatselijke verdoving plaats.

Laterale wenkbrauwlift

De laterale wenkbrauwlift is met name geschikt wanneer de wenkbrauwen aan de buitenzijde zijn afgezakt. Bij deze methode maakt de chirurg twee kleine sneetjes net voor of achter de haargrens om zo overtollige huid te verwijderen. Hierdoor worden de wenkbrauwen gelift, zodat u weer een natuurlijke en frisse oogopslag krijgt. Voorafgaand aan de behandeling tekent de plastisch chirurg het te verwijderen huiddeel af. De ingreep duurt maximaal een uur.

Uw behandelend plastisch chirurg zal, afhankelijk van de behandelprocedure, bepalen of de wenkbrauwlift onder lokale verdoving of onder algehele narcose wordt uitgevoerd.

Voorhoofdslift

Bij deze methode maakt de plastisch chirurg net voor of achter de haargrens een incisie. De precieze plek is afhankelijk van de hoogte van het voorhoofd. Vervolgens maken we de voorhoofdhuid los van het onderhuidse weefsel en trekken we deze strak. De huid en de wenkbrauwen worden hierdoor gelift. De plastisch chirurg verwijdert de overtollige huid en hecht de strakgetrokken huid weer vast. Hierbij maken de chirurgen gebruik van speciale hechttechnieken, waardoor er een minimaal litteken overblijft.

Endoscopische voorhoofdslift

Bij een endoscopische voorhoofdslift, of ‘kijkoperatie methode’, wordt er via een kleine incisie achter de haargrens een klein cameraatje ingebracht onder de huid en spieren van het voorhoofd. Via twee andere incisies achter de haargrens, brengt de plastisch chirurg verschillende instrumenten in. Hiermee maken ze de huid van binnenuit los van het bot. De voorhoofdshuid, voorhoofdsspier en wenkbrauwen kunnen vervolgens in zijn geheel gelift worden. Daarna wordt de huid, verborgen onder het haar, gefixeerd door middel van kleine, zelf oplosbare “botankertjes”.

Herstel na de ingreep

Bij de verschillende behandelmethoden kunt u vrijwel altijd meteen weer naar huis. U mag echter niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat er iemand met u meegaat om u na afloop naar huis te brengen.

De meeste cliënten ervaren een wenkbrauwlift niet als pijnlijk. Als de wenkbrauwlift onder plaatselijke verdoving plaats vindt, mag u kort na de behandeling naar huis. Wordt de behandeling onder narcose uitgevoerd? Dan verblijft u nog een aantal uur in het ziekenhuis. Na de wenkbrauwlift kunt u wel last hebben van hoofdpijn en kan het behandelde gebied wat blauw en gezwollen zijn. Bovendien is het mogelijk dat de wenkbrauwen in het begin wat hoog staan. Deze zakken binnen een aantal weken terug naar hun normale positie.

 

Tot 3 dagen

Toename van zwelling en roodheid

 

3 tot 7 dagen

Afname zwelling en pijn, de huid voelt nog strak aan

 

5 tot 7 dagen

U kunt weer licht lichamelijk werk verrichten

 

Na 7 tot 14 dagen

U komt op controle in onze kliniek

 

Na 6 weken

U kunt zwaardere lichaamsinspanningen verrichten en intensief sporten

 

Na 6 maanden tot een jaar

Het volledige resultaat van de lift is goed zichtbaar

Voor een goed herstel dient u uw litteken tegen uv-straling te beschermen. Het is raadzaam om het litteken met een littekencrème in te smeren. Laat u hierover informeren door uw behandelend plastisch chirurg.

Risico’s en complicaties

Het is belangrijk dat u op de hoogte bent van de risico’s en complicaties die een wenkbrauwlift met zich meebrengt. Hoewel de kans op complicaties klein is, is het toch mogelijk dat u ermee te maken krijgt. De zeldzame risico’s die u loopt met de wenkbrauwcorrectie zijn:

  • Nabloeding of wondinfectie
  • Allergische reactie op de verdovingsmiddelen
  • Asymmetrie en vochtophoping rondom de ogen
  • Tijdelijke gevoelloosheid van de behandelde huid
  • Vorming van sterk verdikte littekens
  • Ontevreden met het esthetisch resultaat

Littekens

De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.​

Resultaat wenkbrauwlift

Om u een goed beeld te geven van het resultaat van een wenkbrauwlift, laten wij u graag een aantal voor-en-na-foto’s zien.

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - Wenkbrauwlift
gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - Wenkbrauwlift
gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - Wenkbrauwlift
svg+xml;base64,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 - Wenkbrauwliftsvg+xml;base64,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 - Wenkbrauwlift
svg+xml;base64,PHN2ZyB4bWxucz0iaHR0cDovL3d3dy53My5vcmcvMjAwMC9zdmciIHZlcnNpb249IjEuMCIgd2lkdGg9IjYwMCIgaGVpZ2h0PSIzMDAiID48L3N2Zz4= - Wenkbrauwlift

Ervaringen

Door een overhangend ooglid moest ik, voor mijn operatie, constant door mijn wenkbrauwharen heen kijken en zag ik er vaak vermoeider uit dan ik mij voelde. Voorafgaand aan de behandeling wist ik goed waar ik aan toe was dankzij een duidelijke en uitgebreide uitleg. Het resultaat is dan ook zoals ik verwacht had: mijn gezichtsuitdrukking is niet veranderd, maar ik oog weer fris en mijn zicht wordt niet langer belemmerd.

De behandeling is mij heel erg meegevallen. Dokter van der Pot is een aardige en zeer deskundige plastisch chirurg die van tevoren alle nodige uitleg en tijd biedt om met vertrouwen de behandeling te ondergaan. Het resultaat oogt mooi natuurlijk en heeft mij van al mijn klachten afgeholpen, heel fijn. Ik heb niet meer het gevoel alsof m’n oogleden zwaar zijn en de vermoeide blik is weg. Een droom die is uitgekomen!

Veelgestelde vragen

Wordt het liften van mijn wenkbrauwen vergoed door de zorgverzekeraar?

Een wenkbrauwlift wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Is het van belang dat ik stop met roken?

Wanneer u rookt, kan dat van negatieve invloed zijn op het herstel na de ingreep. De nicotine is namelijk slecht voor de doorbloeding van de weefsels en deze zijn juist belangrijk voor een spoedig herstel. Stop daarom minimaal zes weken voor en zes weken na de correctie met roken.

Krijg ik duidelijke littekens in mijn gezicht?

De littekens die ontstaan tijdens een wenkbrauwlift, probeert de plastisch chirurg altijd in een huidplooi te laten vallen. We voeren deze methode van wenkbrauwliften dan ook alleen uit bij mensen die een huidplooi hebben vlak boven de wenkbrauwen. Smeer de littekens zodra de wondjes gesloten zijn in met een littekencrème en bescherm de littekens tegen zonlicht. Na een jaar zijn littekens uitgerijpt.

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over een wenkbrauwlift of een van onze andere gezichtscorrecties? Neem dan contact met ons op via 023 544 4974, door te mailen naar info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.
Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 21:00
Vrijdag
09:00 – 17:00

Adresgegevens

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
Bel: 023-5444974 Wij zijn telefonisch bereikbaar!