Wat je nog niet wist over borsten

Gepubliceerd: 7 november 2014
Laatst gewijzigd: 26 april 2022
Gepubliceerd: 7 november 2014
Laatst gewijzigd: 26 april 2022

De specialisten van Kliniek Blooming voeren wekelijks diverse soorten borstcorrecties uit, daarbij kan het gaan om een borstvergroting, borstlift of zelfs een hele borstreconstructie.De specialisten krijgen regelmatig borst gerelateerde vragen van patiënten. Er is onder vrouwen (en mannen) namelijk nog veel onduidelijk over borsten. In dit blog willen wij een aantal fabels en feiten uitlichten. Op deze manier hopen wij wat duidelijkheid te kunnen scheppen over borsten.

Fabels over borsten

Er bestaan nogal wat fabels over borsten, hier vallen onder andere: de invloed van eten, het gebruik van ‘magische’ pillen die de borsten doen groeien of dat grote borsten de kans vergroten op het krijgen van ziektes. Volgens sommige mensen zou het eten van sesamzaad bevorderlijk zijn voor de groei van borsten. Dit is echter niet waar.

Fabrikanten van bepaalde borstgroei middelen beweren dat er pillen zijn die zorgen voor grotere borsten, ook dit is niet waar. Er zijn namelijk geen pillen waar je borsten van gaan groeien. Tijdens een borstverkleining vragen onze patiënten regelmatig of borstvoeding nog mogelijk is na zo’n verkleining. Het antwoord hierop is ja! Maar en is echter ook een deel dat na een borstverkleining geen borstvoeding meer kan geven. De plastisch chirurg kan je hier meer over vertellen aangezien de techniek die gebruikt wordt bepalend is of borstvoeding wel of niet meer kan. Uiteraard moet je wel in aanmerking komen voor een dergelijke techniek. Ook na een borstverkleining of vergroting is borstvoeding nog mogelijk. Van borstvoeding krijg je overigens geen hangborsten, dit is ook een fabeltje.

Feiten over borsten

Naast heel veel fabeltjes zijn er ook een aantal interessante feiten over borsten. Wist u namelijk dat een borst voor een deel uit vet bestaat? Dat betekent dat de borsten tijdens het diëten/afvallen ook kunnen krimpen. Uit onderzoek blijkt dat onze borsten gemiddeld genomen steeds groter worden.

Op dit moment is de  gemiddelde cupmaat in Nederland ongeveer 80C. Een BH dragen zorgt voor veel comfort. Medisch gezien is dit echter niet perse nodig. Borsten gaan namelijk niet eerder hangen door het niet dragen van een BH.

Op het gebied van borstvoeding waren er een aantal fabels, maar er zijn ook een aantal interessante feiten over borstvoeding. Door het geven van borstvoeding kunt u namelijk sneller de overtollige kilo’s van de zwangerschap kwijtraken en bent u, onder bepaalde voorwaarden, beschermd tegen zwangerschappen.

De borsten zijn een interessant onderdeel van het menselijk lichaam en vandaag de dag leren we nog steeds over de borsten. Bent u benieuwd naar de borstbehandelingen van Kliniek Blooming? Onze plastisch chirurgen voeren onder andere borstvergrotingen, borstverkleiningen, borstlifts en borstverkleiningen uit. Op de volgende pagina vindt u meer informatie over onze borstcorrecties.

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

beautiful face of young caucasian woman with perfect health skin isolated on white skin care concept female model touches face (1) (1)
Blog

Wat is plastische chirurgie?

Met plastische chirurgie corrigeren we datgene aan uw lichaam waar u niet tevreden over bent. Bij Blooming Plastische Chirurgie werken we uitsluitend met vakbekwame plastisch chirurgen met jarenlange ervaring in plastische chirurgie. Zo kunt u altijd vertrouwen op het mooiste resultaat. Tijdens een eerste consult bespreken we samen met u uw wensen en maken we een

Lees meer »
lippen vergroten blooming plastische chirurgie
Blog

Lippen vergroten

Al is de trend van supergrote lippen een beetje voorbij, de meeste mensen willen wel graag een mooi contour van de lippen. Als iemand praat, kijken we naar zijn of haar mond. Een mond is dan ook heel belangrijk en een mond met smalle lippen wordt vaak minder aantrekkelijk gevonden.   Of dat echt zo

Lees meer »