Blooming Plastische Chirurgie

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 
Neem contact op

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat is een BIG registratie en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG staat voor ‘Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg’ en is een wettelijke regeling voor beroepen in de geneeskunde. Het vermelden van het BIG-nummer is verplicht op de website, bij het ondertekenen van e-mails en wanneer patiënten hierom vragen. 

Big-registratie

Doordat onze plastische chirurgen BIG-geregistreerd zijn weet je dat zij bevoegd en gekwalificeerd zijn om operaties en chirurgische ingrepen uit te voeren. Ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen en je kunt ze terugvinden in een wettelijk verplicht, online en openbaar register. De wet BIG beschermt op deze wijze patiënten tegen onbekwame en ondeskundige artsen. 

Wat vindt je in het BIG-register?

Het Big-register vermeld het beroep van de zorgverlener en zijn of haar specialisme. Dit kun je ook terugzien in de BIG-registratie van de bij ons werkzame plastisch chirurg Joost Staudt in de afbeelding hieronder:

 

big-registratie Staudt BIG-nummer controleren

Zelf controleren of de plastisch chirurg die jouw behandeling gaat uitvoeren BIG geregistreerd is?  Voer diens BIG-nummer in, in het BIG-register. Soms komt het voor dat een zorgverlener moeilijk vindbaar is op naam, gebruik daarom altijd het BIG-nummer dat op de website vermeld staat.

Big geregistreerd

Een BIG-nummer geeft niet alleen informatie over de bevoegdheid van een arts om een operatie of ingreep uit te voeren. Het vertelt je ook of zijn/haar kennis nog up to date is. Scholing en ervaring zijn belangrijke punten voor het opnieuw registreren van een BIG-nummer. Zo krijgen patiënten de beste zorg en worden zij niet geholpen door artsen wiens kennis en ervaring gedateerd zijn.  Een BIG-registratie is 5 jaar geldig en deze kan alleen verlengt worden als de arts:

  • Voldoende uren werkzaam is in het vak
  • Bij- en nascholing heeft gehad via een beroepsvereniging

Voordelen van een behandeling bij Blooming Plastische Chirurgie

Onze plastisch chirurgen zijn BIG-geregistreerd en de kliniek is aangesloten bij NVCP ( Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie), wij houden ons aan de richtlijnen voor plastische chirurgie en esthetische behandelingen in particulieren klinieken. Het is een vorm van kwaliteitsbewaking waar Blooming met trots aan voldoet en waardoor je met een gerust hart een cosmetische ingreep in onze kliniek kunt ondergaan. 

 

Overweeg je een cosmetische ingreep? Bekijk hier onze behandelingen. 

 

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor.

Lees meer »

Onze plastische chirurgen

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Wouter van der Pot

Dr. Menno Huikeshoven

Drs. Jan van Loon

Drs. Robert de Wijn

Dr. Mick Kreulen

Dr. Klaske Booij

Drs. Toine van Trier

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité