De 4 meest gestelde vragen omtrent ooglidcorrecties

Gepubliceerd: 17 februari 2015
Laatst gewijzigd: 26 april 2022
Gepubliceerd: 17 februari 2015
Laatst gewijzigd: 26 april 2022

In een eerdere blogpost behandelden wij de vragen die vaak gesteld worden omtrent borstvergrotingen. Een van de andere ingrepen die de chirurgen van Blooming regelmatig uitvoeren, zijn de ooglidcorrecties. Ook deze ingreep gaat gepaard met verschillende vragen en twijfels. Om deze reden worden in deze blogpost de vier meest gestelde vragen omtrent ooglidcorrecties beantwoord.

1. Wat voor verdoving wordt er gebruikt bij een ooglidcorrectie?

Wanneer u een ooglidcorrectie ondergaat, wordt u verdoofd. Bij een bovenooglidcorrectie wordt u doorgaans plaatselijk verdoofd met lidocaine. OOK een onderooglidcorrectie wordt doorgaans onder lokale verdoving verricht. Wenst u echter ook voor uw bovenooglidcorrectie een algehele verdoving? Dan is dit in onder verschillende voorwaarden mogelijk.

2. Wordt een ooglidcorrectie vergoed?

Deze vraag wordt regelmatig gesteld. Er is in een eerdere blog op de website van Blooming aandacht aan besteed. De conclusie was dat zorgverzekeraars enkel een ooglidcorrectie vergoeden wanneer deze een medische reden heeft en niet wanneer het enkel om cosmetische redenen is. Eén van de voorwaarden die vaak wordt gesteld, is dat het ooglid minimaal de helft van de pupil dient te bedekken. Hierdoor wordt het zicht dusdanig belemmerd dat een ooglidcorrectie vergoed zou kunnen worden.

3. Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Een gecorrigeerd ooglid zal met verloop van tijd automatisch terugvallen. Het verouderingsproces blijft namelijk doorgaan. Dit betekent dat wanneer er een ooglidcorrectie is gedaan, deze niet voor de rest van uw leven zal blijven. Over het algemeen zullen de resultaten van een nieuwe ooglidcorrectie vijf tot vijftien jaar na de ingreep, zichtbaar blijven. Hoe lang het resultaat in uw geval zichtbaar zal zijn, hang van veel verschillende zaken af en is per persoon verschillend. U kunt na deze periode opnieuw in aanmerking komen voor een ooglidcorrectie.

4. Welke mogelijke complicaties bestaan er?

Zoals elke medische ingreep, kan ook een ooglidcorrectie complicaties opleveren. In de meeste gevallen zijn er geen complicaties. Complicaties die eventueel zouden kunnen optreden bij een ooglidcorrectie zijn nabloeding, verminderd gevoel in de oogleden en vochtophoping. Als de oogleden tijdelijk niet goed kunnen openen of sluiten, kan dit mogelijk uitdroging veroorzaken. De chirurg zal dan een medicijn voorschrijven. Eerdergenoemde complicaties zijn in de meeste gevallen niet blijvend.

Voor vragen en of opmerkingen kunt u contact met ons opnemen. Wenst u meer informatie over het onderwerp? Bezoek dan de volgende pagina: https://www.bloomingplastischechirurgie.nl/ooglidcorrectie/

 

Deel op Social Media:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »