4 veel gestelde vragen omtrent borstvergrotingen

Gepubliceerd: 5 maart 2015
Laatst gewijzigd: 26 april 2022
Gepubliceerd: 5 maart 2015
Laatst gewijzigd: 26 april 2022

Mogelijk heeft u, wanneer u een borstvergroting overweegt, veel vragen. Dat is volstrekt natuurlijk gezien de aard van de ingreep. In dit artikel wordt er antwoord gegeven op de 4 meest gestelde vragen omtrent een borstvergroting. Zo kunt u met een gerust hart deze grote stap zetten.

1. Klopt het dat implantaten de kans op borstkanker verhogen?

NEE: Uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat er geen groter risico bestaat op het krijgen van borstkanker wanneer een vrouw borstimplantaten heeft. Ook is een standaard borstonderzoek gewoon mogelijk aangezien de borstimplantaat onder het borstklierweefsel wordt ingebracht. Ook is een mammografie nog steeds mogelijk, hoewel de prothese het onderzoek ingewikkelder kan maken.

Kortom: Noch het onderzoek naar borstkanker wordt onmogelijk, noch de kans op borstkanker wordt verhoogt door het hebben van borstimplantaten.

2. Is er een verhoogde kans op auto-immuunziekten bij borstimplantaten?

NEE: Een relatie tussen borstimplantaten en reumatoïde artritis, ziekte van Wegener, syndroom van Sjögren en andere auto-immuunziekten is nooit wetenschappelijk bewezen. Verschillende studies onder duizenden vrouwelijke proefpersonen hebben een dergelijke relatie nooit kunnen aantonen.

3. Kan ik met een borstvergroting sporten?

JA: Een borstvergroting hoeft geen belemmering te zijn voor het beoefenen van de meeste sporten. U zal gewoon kunnen blijven hardlopen, fietsen, zwemmen, etc. zoals u dat voor de operatie ook al doet. Dat kan echter niet de eerste dag na de operatie. Gemiddeld genomen zou u zo’n zes weken na de operatie weer rustig kunnen opbouwen. Het herstel na een borstvergroting gaat tamelijk snel. U zult na een aantal dagen na de ingreep al wat kunnen lopen en na twee weken zal fietsen ook mogelijk zijn.

4. Kan ik straks (of in de toekomst) nog borstvoeding geven met borstimplantaten?

JA: Zeker weten. Het inbrengen van een borstprothese heeft geen invloed op de melkklieren. Idealiter zijn de tepel en de tepelhof niet zijn aangetast, maar dit hoeft geen directe (negatieve) gevolgen te hebben. Ook hebben de implantaten geen invloed op de moedermelk.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel nog steeds twijfels hebben of meer informatie believen, neem dan contact met ons op of kijk op onze webpagina over borstvergroting.

 

 

 

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

beautiful face of young caucasian woman with perfect health skin isolated on white skin care concept female model touches face (1) (1)
Blog

Wat is plastische chirurgie?

Met plastische chirurgie corrigeren we datgene aan uw lichaam waar u niet tevreden over bent. Bij Blooming Plastische Chirurgie werken we uitsluitend met vakbekwame plastisch chirurgen met jarenlange ervaring in plastische chirurgie. Zo kunt u altijd vertrouwen op het mooiste resultaat. Tijdens een eerste consult bespreken we samen met u uw wensen en maken we een

Lees meer »
lippen vergroten blooming plastische chirurgie
Blog

Lippen vergroten

Al is de trend van supergrote lippen een beetje voorbij, de meeste mensen willen wel graag een mooi contour van de lippen. Als iemand praat, kijken we naar zijn of haar mond. Een mond is dan ook heel belangrijk en een mond met smalle lippen wordt vaak minder aantrekkelijk gevonden.   Of dat echt zo

Lees meer »