Voorhoofdslift

Vanaf € 2.950,-

Snel naar

Blooming voor kwaliteit

Voorhoofdslift

Met een voorhoofdslift of endoscopische voorhoofdslift verstrakken we de huid van uw voorhoofd en corrigeren we uitgezakte wenkbrauwen. Door het ouder worden of erfelijkheid kan het zijn dat de huid van uw voorhoofd slapper wordt en verzakt. Dit zorgt voor een vermoeide uitstraling en een zwaar gevoel op uw wenkbrauwen en oogleden. Als u constant uw wenkbrauwen op moet trekken, weet u hoe vermoeiend dit is. Om dit probleem te verhelpen, voeren wij twee soorten voorhoofdsliften uit: de endoscopische voorhoofdslift en een traditionele voorhoofdslift. Voor een optimaal resultaat combineren we een voorhoofdslift vaak met een boven- of onderooglidcorrectie.

  • Verstrakken en liften van uw verslapte voorhoofd
  • Uitgebreid consult door de behandelend plastisch chirurg
  • Kwaliteit boven kwantiteit
  • Ingreep uitgevoerd door plastisch chirurgen die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC

Het komt geregeld voor dat mensen bij ons langskomen voor een ooglidcorrectie met een erg lage stand van de wenkbrauwen of een verzakt voorhoofd. Hierdoor rust het huidoverschot op de wimperrand en is het probleem niet enkel met een ooglidcorrectie te verhelpen. Wanneer de laagstand van het voorhoofd wat extremer is, is het vaak beter om de oorzaak aan te pakken en de stand van het voorhoofd en de wenkbrauw te verbeteren met een voorhoofdslift. Dat kan op verschillende manieren.

Soorten voorhoofdsliften

Open voorhoofdslift

Bij een traditionele voorhoofdslift liften we de huid van het voorhoofd en de wenkbrauwen afzonderlijk van de voorhoofdsspier. De plastisch chirurg verwijdert overtollige huid van het voorhoofd door het weghalen van een strookje huid. Het litteken komt in het behaarde gedeelte van het voorhoofd en is nauwelijks zichtbaar omdat uw haar er overheen valt.
Ondanks dat dit litteken na een jaar niet goed zichtbaar meer is, is deze methode het prettigst bij vrouwen. Mannen kunnen op latere leeftijd nog kaal worden, wat het litteken iets zichtbaarder kan maken.

Behandelduur: één tot twee uur
Opname: dagbehandeling
Verdoving: plaatselijke verdoving of algehele narcose

Endoscopische voorhoofdslift

Tijdens de endoscopische voorhoofdslift liften we het volledige voorhoofd doormiddel van slechts een paar kleine incisies achter de haargrens. Via die incisies brengen we een endoscoop in en maakt de plastisch chirurg heel secuur de gehele voorhoofdshuid los. De overtollige huid wordt verwijderd en richting de kruin strak getrokken. Zodra de juiste stand van de wenkbrauwen is bereikt, zetten we de voorhoofdshuid vast met kleine oplosbare botankertjes in het botvlies. Het definitieve resultaat is zichtbaar wanneer het botvlies weer is vastgegroeid.

Behandelduur: één tot twee uur
Verdoving: algehele narcose

Indien nodig wordt gelijktijdig een bovenooglidcorrectie uitgevoerd voor een beter effect. Welke techniek voor u het meest geschikt is bespreken we uitgebreid op het spreekuur. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen en is geschikt voor een ander type patiënt.

Kosten en vergoeding voorhoofdslift

De kosten voor een voorhoofdslift zijn afhankelijk van het soort ingreep en de narcose. Een cosmetische ingreep op grond van esthetische redenen wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Wanneer er bij u sprake is van een medische indicatie, vragen wij de vergoeding op bij uw verzekeraar. Wilt u vooraf weten of de voorhoofdslift voor u vergoed wordt, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Feiten over Voorhoofdslift

Wat kost een Voorhoofdslift?

Tijdens het consult zal de arts verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. Wat je ook kiest, je bent bij Blooming verzekerd van de allerbeste zorg.

Endoscopische voorhoofdslift

vanaf € 5.350,-

Open voorhoofdslift

vanaf € 2.950,-

Open voorhoofdslift

vanaf € 5.350,-
voor en na foto's Voorhoofdslift

Resultaten Voorhoofdslift

voor en na foto's Voorhoofdslift

Ik heb geen moment getwijfeld over het laten uitvoeren van de voorhoofdslift bij Blooming. Vanaf het eerste consult tot de nazorg erg goed begeleid en het resultaat is prachtig.

Het behandeltraject

Hoe gaat een Voorhoofdslift in zijn werk?

Veelgestelde vragen

De voorsprong die u door middel van een voorhoofdslift behaalt, blijft. De klok wordt teruggezet maar staat niet stil. Na een cosmetische operatie gaat het verouderingsproces gewoon door en hoe dit vordert is erg verschillend per persoon: bij sommigen is het resultaat vijf jaar zichtbaar en bij anderen vijftien jaar. Een goede gezondheid speelt hierbij een rol. Leef daarom gezond en zorg goed voor uw huid. Zo haalt u het maximale uit de ingreep.

De meeste mensen gaan na ongeveer een week weer aan het werk. Dit is wel afhankelijk van het soort werk dat u doet. U kunt na een week pas weer lichte huishoudelijke werkzaamheden verrichten. Dus doet u lichter werk, dan is deze week haalbaar. Doet u fysiek zwaarder werk, dan duurt het ongeveer een maand voordat u weer aan het werk kunt.

Hoe goed het litteken zichtbaar is, is afhankelijk van het soort voorhoofdslift dat we uitvoeren. Bij de open voorhoofdslift maken we een snede in de haargrens van oor tot oor. Voor een endoscopische voorhoofdslift maken we maar vijf kleine sneetjes in de haargrens. Heeft u voldoende haargroei, dan zijn de littekens bij u minder zichtbaar.

Wil je meer informatie over een Voorhoofdslift?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.