Ga direct naar:

Voorhoofdslift

Met een voorhoofdslift of endoscopische voorhoofdslift verstrakken we de huid van uw voorhoofd en corrigeren we uitgezakte wenkbrauwen. Door het ouder worden of erfelijkheid kan het zijn dat de huid van uw voorhoofd slapper wordt en verzakt. Dit zorgt voor een vermoeide uitstraling en een zwaar gevoel op uw wenkbrauwen en oogleden. Als u constant uw wenkbrauwen op moet trekken, weet u hoe vermoeiend dit is. Om dit probleem te verhelpen, voeren wij twee soorten voorhoofdsliften uit: de endoscopische voorhoofdslift en een traditionele voorhoofdslift. Voor een optimaal resultaat combineren we een voorhoofdslift vaak met een boven- of onderooglidcorrectie.

 • Verstrakken en liften van uw verslapte voorhoofd
 • Uitgebreid consult door de behandelend plastisch chirurg 
 • Kwaliteit boven kwantiteit
 • Ingreep uitgevoerd door plastisch chirurgen die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC

"Ik heb geen moment getwijfeld over het laten uitvoeren van de voorhoofdslift bij Blooming. Vanaf het eerste consult tot de nazorg erg goed begeleid en het resultaat is prachtig."

Het komt geregeld voor dat mensen bij ons langskomen voor een ooglidcorrectie met een erg lage stand van de wenkbrauwen of een verzakt voorhoofd. Hierdoor rust het huidoverschot op de wimperrand en is het probleem niet enkel met een ooglidcorrectie te verhelpen. Wanneer de laagstand van het voorhoofd wat extremer is, is het vaak beter om de oorzaak aan te pakken en de stand van het voorhoofd en de wenkbrauw te verbeteren met een voorhoofdslift. Dat kan op verschillende manieren.

Soorten voorhoofdsliften

Open voorhoofdslift

Bij een traditionele voorhoofdslift liften we de huid van het voorhoofd en de wenkbrauwen afzonderlijk van de voorhoofdsspier. De plastisch chirurg verwijdert overtollige huid van het voorhoofd door het weghalen van een strookje huid. Het litteken komt in het behaarde gedeelte van het voorhoofd en is nauwelijks zichtbaar omdat uw haar er overheen valt.
Ondanks dat dit litteken na een jaar niet goed zichtbaar meer is, is deze methode het prettigst bij vrouwen. Mannen kunnen op latere leeftijd nog kaal worden, wat het litteken iets zichtbaarder kan maken.

Behandelduur: één tot twee uur
Opname: dagbehandeling
Verdoving: plaatselijke verdoving of algehele narcose

Endoscopische voorhoofdslift

Tijdens de endoscopische voorhoofdslift liften we het volledige voorhoofd doormiddel van slechts een paar kleine incisies achter de haargrens. Via die incisies brengen we een endoscoop in en maakt de plastisch chirurg heel secuur de gehele voorhoofdshuid los. De overtollige huid wordt verwijderd en richting de kruin strak getrokken.

Zodra de juiste stand van de wenkbrauwen is bereikt, zetten we de voorhoofdshuid vast met kleine oplosbare botankertjes in het botvlies. Het definitieve resultaat is zichtbaar wanneer het botvlies weer is vastgegroeid.

Behandelduur: één tot twee uur
Verdoving: algehele narcose

Indien nodig wordt gelijktijdig een bovenooglidcorrectie uitgevoerd voor een beter effect. Welke techniek voor u het meest geschikt is bespreken we uitgebreid op het spreekuur. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen en is geschikt voor een ander type patiënt.

Het eerste consult

Tijdens het intakegesprek met uw behandelend plastisch chirurg neemt u alles door wat met de ingreep te maken heeft. Samen bespreekt u welk soort voorhoofdslift voor u het meest geschikt is, welk resultaat u kunt verwachten en wat de mogelijke complicaties zijn die de voorhoofdslift met zich meebrengt. Wij geven u altijd advies en voorlichting over de plastische chirurgie behandeling zelf, de nazorg en de periode daarna.

Daarnaast onderzoekt de plastisch chirurg tijdens dit consult uw staat van gezondheid. U kunt daarbij denken aan:

 • Eerdere operaties rondom het gezicht
 • Medicijngebruik
 • Allergieën voor zover die bij u bekend zijn
 • Uw algemene gezondheidstoestand 
 • Roken, alcohol- en drugsgebruik

Op basis van deze analyse, uw wensen en de technische mogelijkheden, maakt onze chirurg een behandelplan op maat met daarin de mogelijkheden.

Op basis van deze anamnese, uw wensen en de technische mogelijkheden, maakt de plastisch chirurg een behandelplan op maat met daarin de mogelijkheden.

Herstel en nazorg

Een voorhoofdslift gebeurt meestal in dagbehandeling, maar omdat iedereen anders reageert op de verdoving en de ingreep, bepaalt de specialist wanneer u naar huis mag. Houd er wel rekening mee dat u niet zelf mag autorijden na de operatie. Neem daarom altijd iemand mee die u naar huis kan brengen. U kunt de eerste week na de ingreep last hebben van hoofdpijn. Het is belangrijk dat u daarom de eerste dagen absolute rust neemt, zodat uw lichaam genoeg tijd heeft om te herstellen. U kunt wat ongemak ervaren tijdens het slapen door het verband en de zwelling. Om zo min mogelijk last te krijgen, kunt u de pijn bestrijden met Paracetamol. Is dit niet voldoende? Neem dan contact op met de kliniek zodat ze u iets sterkers voor kunnen schrijven.

U dient de strakke hoofdband te dragen indien u die mee en de zwelling neemt toe

U komt bij ons langs voor controle en het verwijderen van de drains

 

 

U kunt weer gewoon douchen en u mag uw haar wassen

U mag lichamelijk licht werk verrichten

U mag fysiek zwaarder werk uitvoeren en sporten

Kosten en vergoeding voorhoofdslift

De kosten voor een voorhoofdslift zijn afhankelijk van het soort ingreep en de narcose. Een cosmetische ingreep op grond van esthetische redenen wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Wanneer er bij u sprake is van een medische indicatie, vragen wij de vergoeding op bij uw verzekeraar. Wilt u vooraf weten of de voorhoofdslift voor u vergoed wordt, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Endoscopische voorhoofdslift € 5.350,- Algehele narcose Nee
Open voorhoofdslift € 2.800,- Lokale verdoving Nee
Open voorhoofdslift € 5.350,- Algehele narcose Nee
Directe browlift € 1.650,- Lokale narcose Nee
Wenkbrauwlift (Fogli) € 1.850,- Lokale narcose Nee

Risico’s en complicaties voorhoofdslift

Net zoals bij elke chirurgische ingreep bestaat er een kans dat er complicaties optreden, maar bij deze ingreep is de kans op complicaties zeer klein. Een aantal complicaties die kunnen optreden, zijn:

Zeldzaam

 • Allergische reactie
 • Verstoorde wondgenezing 
 • Nabloedingen
 • Infectie van de wond

Zeer zeldzaam

 • Beschadiging van zenuwen
 • Asymmetrie in het gezicht 
 • Haarverlies
 • Ontstaan van verdikte littekens 
 • Gevoelloosheid in het voorhoofd 
 • Ontevreden esthetisch resultaat

Littekens

De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.​

 

Het resultaat van de voorhoofdslift

Ervaringen

Veelgestelde vragen over ooglidcorrecties

Hoelang is het resultaat van de voorhoofdslift zichtbaar?

De voorsprong die u door middel van een voorhoofdslift behaalt, blijft. De klok wordt teruggezet maar staat niet stil. Na een cosmetische operatie gaat het verouderingsproces gewoon door en hoe dit vordert is erg verschillend per persoon: bij sommigen is het resultaat vijf jaar zichtbaar en bij anderen vijftien jaar. Een goede gezondheid speelt hierbij een rol. Leef daarom gezond en zorg goed voor uw huid. Zo haalt u het maximale uit de ingreep.

Hoe snel kan ik weer aan het werk?

De meeste mensen gaan na ongeveer een week weer aan het werk. Dit is wel afhankelijk van het soort werk dat u doet. U kunt na een week pas weer lichte huishoudelijke werkzaamheden verrichten. Dus doet u lichter werk, dan is deze week haalbaar. Doet u fysiek zwaarder werk, dan duurt het ongeveer een maand voordat u weer aan het werk kunt.

Zijn de littekens goed zichtbaar?

Hoe goed het litteken zichtbaar is, is afhankelijk van het soort voorhoofdslift dat we uitvoeren. Bij de open voorhoofdslift maken we een snede in de haargrens van oor tot oor. Voor een endoscopische voorhoofdslift maken we maar vijf kleine sneetjes in de haargrens. Heeft u voldoende haargroei, dan zijn de littekens bij u minder zichtbaar.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over Gelaatschirurgie? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 54 44 974 of via info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 54 44 974

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Feiten over een voorhoofdslift

Verdoving

Algehele verdoving
spuit
Operatieduur
60 – 90
clock
Hersteltijd
1 – 2 weken
pleister

Onze plastische chirurgen

Drs. Joost Staudt

Drs. Wouter van der Pot

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Jan van Loon

Dr. Mick Kreulen

Dr. Menno Huikeshoven

Dr. Klaske Booij

Drs. Robert de Wijn

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité

Drs. Toine van Trier