De voor-en nadelen van een buikwandcorrectie

Gepubliceerd: 27 september 2016
Laatst gewijzigd: 15 augustus 2022
Gepubliceerd: 27 september 2016
Laatst gewijzigd: 15 augustus 2022

De voor- en nadelen van een buikwandcorrectie bepalen grotendeels of u kiest voor de ingreep. Het is belangrijk dat u een reële verwachting heeft van de buikwandcorrectie. Onze plastisch chirurgen hechten daarom veel waarde aan goede voor- en nazorg bij een buikwandcorrectie.

De voordelen van een correctie van de buikwand, zijn:

  • Een strakkere en plattere buik
  • Nagenoeg pijnloze ingreep
  • Littekens die indien mogelijk onder uw ondergoed vallen
  • De beste nazorg voor een volledig herstel

Uiteraard zijn er ook nadelen aan een buikwandcorrectie. Deze wegen echter niet op tegen de voordelen:

Het eerste consult: uw wensen centraal

Tijdens het eerste consult bespreekt u samen met uw behandelend plastisch chirurg uw wensen, medische achtergrond en medicijngebruik. Op basis van uw wensen maakt de chirurg een behandelplan op maat. In dit behandelplan worden uw wensen gecombineerd met de technische mogelijkheden. De artsen van Blooming hebben jarenlange ervaring met buikwandcorrecties en kiezen daarom altijd voor de juiste behandelmethode.

Welke behandeling voor u geschikt is, is afhankelijk van uw klachten, huidstructuur en -elasticiteit. Soms is het noodzakelijk om een aantal behandelmethodes te combineren om tot het gewenste resultaat te komen.

Buikwandcorrectie: nagenoeg pijnloos

De buikwandcorrectie vindt plaats onder volledige narcose waardoor de behandeling nagenoeg pijnloos is omdat u niets van de ingreep meekrijgt. Een buikwandcorrectie is echter wel een operatie en daarom krijgt u na de ingreep te maken met een herstelperiode.

De eerste dagen na de buikwandcorrectie kunt een trekkende en zeurende pijn van de huid rondom de wond ervaren. Niet alleen uw huid, maar ook het onderliggende vet- en spierweefsel zijn verstrakt en dit kan een beurs en strak gevoel geven. Uw krijgt advies over de juiste pijnstillers om napijn te verlichten en de eerste dagen is bedrust aan te raden.

Verstrakking van uw buik

Door een buikwandcorrectie worden uw verslapte huid en huidoverschot gecorrigeerd. Door vermagering, veroudering of zwangerschap kan uw huid zijn gaan hangen. Door de buikwandcorrectie krijgt u uw strakke buik terug. Het is wel belangrijk om te vermelden dat een buikwandcorrectie niet als doel heeft u te laten afvallen. Zorg daarom voorafgaand aan de ingreep dat u uw streefgewicht behaald heeft dat de arts met u heeft besproken.

Tijdens het eerste consult schetst uw behandelend plastisch chirurg een reëel beeld van de buikwandcorrectie. Op die manier komt u niet voor verrassingen te staan en kunt u de juiste keuze maken.

Littekens vlak boven de schaamstreek

De littekens van een buikwandcorrectie komen indien mogelijk onder de bikinilijn en vlak boven de schaamstreek. Op deze manier zijn de littekens zo min mogelijk zichtbaar wanneer u enkel uw bikini, zwembroek of ondergoed aanheeft. De eerste weken na de buikwandcorrectie zal het litteken rood en gezwollen zijn, maar dit trekt vanzelf weg.

Tijdens de eerste controle krijgt u een littekencrème die u op de littekens mag aanbrengen zodra de wond gesloten is en de korstjes verdwenen zijn. Door de verzorgende crème twee keer per dag op de littekens in te masseren, wordt de kans op een mooie genezing vergroot. Het litteken heeft ongeveer een jaar nodig om volledig te herstellen.

De beste zorg na uw buikwandcorrectie

De nacht na de buikwandcorrectie verblijft u in het ziekenhuis zodat wij u de beste nazorg kunnen bieden. De volgende dag zal de verpleging samen met uw behandelend arts beslissen of u naar huis kunt. De plastisch chirurg plaatst tijdens de ingreep een aantal drains om het bloed en wondvocht af te kunnen voeren. Deze zullen na ongeveer drie dagen worden verwijderd.

Een buikwandcorrectie is een zware ingreep en daarom adviseren wij drie volledige dagen bedrust. Het is belangrijk dat er zo min mogelijk spanning op de wond komt. Voor meer informatie over de nazorg van de buikwandcorrectie kunt u terecht op onze pagina.

Operatie en herstel was prima verlopen, resultaat was nog mooier dan ik had verwacht! Superblij!

Vakkundige buikwandcorrectie Fleur de Lis gedaan met grandioos resultaat. Hierover ben ik nog steeds verbijsterd. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen.

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

beautiful face of young caucasian woman with perfect health skin isolated on white skin care concept female model touches face (1) (1)
Blog

Wat is plastische chirurgie?

Met plastische chirurgie corrigeren we datgene aan uw lichaam waar u niet tevreden over bent. Bij Blooming Plastische Chirurgie werken we uitsluitend met vakbekwame plastisch chirurgen met jarenlange ervaring in plastische chirurgie. Zo kunt u altijd vertrouwen op het mooiste resultaat. Tijdens een eerste consult bespreken we samen met u uw wensen en maken we een

Lees meer »
lippen vergroten blooming plastische chirurgie
Blog

Lippen vergroten

Al is de trend van supergrote lippen een beetje voorbij, de meeste mensen willen wel graag een mooi contour van de lippen. Als iemand praat, kijken we naar zijn of haar mond. Een mond is dan ook heel belangrijk en een mond met smalle lippen wordt vaak minder aantrekkelijk gevonden.   Of dat echt zo

Lees meer »