Veel gestelde facelift vragen

Gepubliceerd: 19 november 2015
Laatst gewijzigd: 11 maart 2019
Gepubliceerd: 19 november 2015
Laatst gewijzigd: 11 maart 2019

Een cosmetische ingreep is een weloverwogen beslissing en laat u natuurlijk niet zomaar uitvoeren.  Twijfelt u over een facelift? Dan zijn er waarschijnlijk verschillende vragen die u graag beantwoord ziet worden voordat u een beslissing maakt. Kliniek Blooming geeft daarom antwoord op de meest gestelde vragen.

Heeft een facelift invloed op je gezichtsexpressie?

Een facelift zorgt ervoor dat de contouren van het gezicht weer strakker zijn waardoor u frisser, jonger en stralender oogt. Doordat de spieren en pezen onaangetast blijven kunt u nog gewoon dezelfde gezichtsuitdrukkingen maken als voor de ingreep.

Houd ik er littekens aan over?

Bij een facelift blijven er littekens achter. In de praktijk vallen de littekens echter weinig op doordat de littekens altijd verborgen kunnen worden in de plooi voor de oren, in de haargrens of direct achter het oor. Dankzij speciale technieken zijn de plastisch chirurgen van Kliniek Blooming bovendien in staat het uiteindelijke litteken minimaal te houden.

De eerste maanden na de ingreep kunnen de littekens wat vurig van kleur zijn. Naar verloop van tijd zullen deze de kleur van de huid gaan aannemen en blijft er uiteindelijk niet meer dan een klein licht lijntje over. Wij adviseren u voor optimaal resultaat altijd om het litteken goed te beschermen en verzorgen met de littekencrème van Dokter Staudt.

Hoe lang blijft het resultaat goed?

Met een facelift draait u de klok terug, maar wordt het natuurlijke verouderingsproces van de huid niet gestopt. Na de ingreep zal daarom de elasticiteit van de huid geleidelijk verloren gaan. Hoe snel dit gaat, is afhankelijk van iemands huidtype en levensstijl.  Zo kunnen bijvoorbeeld roken en stress een sterke invloed hebben op het resultaat.

Wordt een facelift vergoed?

Voorheen werd in sommige gevallen een facelift nog vergoed, tegenwoordig is dit echter niet langer het geval. Dit is omdat een facelift een cosmetische ingreep is. Cosmetische ingrepen worden niet  vergoed door verzekeraars.

Doet een facelift pijn?

Een facelift wordt doorgaans niet als pijnlijk ervaren. Tijdens de ingreep zelf zult u niets voelen omdat u dan goed verdoofd bent. De eerste dagen na de ingreep is het mogelijk dat u een vervelend trekkend gevoel ervaart, doordat de huid en de onderliggende weefsels zijn strakgetrokken. Dit gevoel is goed te bestrijden met pijnstillers en zal snel afnemen.

 

Heeft u andere vragen omtrent facelifts of wilt u weten wat een facelift voor u kan betekenen? Bezoek onze informatiepagina of neem vrijblijvend contact met ons op.

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »