Tubulaire of tubereuze borsten: bij herkenning goed te corrigeren

Gepubliceerd: 17 november 2016
Laatst gewijzigd: 26 april 2022
Gepubliceerd: 17 november 2016
Laatst gewijzigd: 26 april 2022

Veel vrouwen zijn onzeker over hun lichaam en over hun borsten in het bijzonder. Er is veel variatie in de grootte en vorm van borsten, en ook het uiterlijk van de tepel verschilt erg van vrouw op vrouw. Wat veel vrouwen niet weten is dat onderontwikkeling een mogelijke oorzaak is van een afwijkende vorm van de borst. In dit geval wordt gesproken van tubulaire of tubereuze borsten. Het is belangrijk dat de arts deze aandoening nog voor het uitvoeren van de borstcorrectie herkent, omdat een ander type behandeling hiervoor noodzakelijk is.

Wat zijn tubulaire borsten?

Bij een tubulaire borst is de onderkant van de borst verstrakt, waardoor deze zich minder ontwikkelt. Deze onderontwikkeling kan bij één of twee borsten en in verschillende gradaties voorkomen. Bij de mildste vorm is de afstand tussen de borstplooi en de tepel iets korter. Bij de ernstigste variant is er een groot tepelhof aanwezig die naar buiten uitpuilt. In dit geval is de huid van de borst heel strak en de huid van het tepelhof erg dun. Hierdoor ontstaat er een ring van stug weefsel waar het klierweefsel door naar buiten wordt geduwd. Op deze manier raken de tepel en het tepelhof opgerekt en misvormd.

Tubulaire borsten

 

Borstcorrectie bij tubulaire borsten

Veel vrouwen met tubereuze borsten die voor een borstvergroting naar de plastisch chirurg gaan, komen er tijdens het consult pas achter dat hun borsten onderontwikkeld zijn. Het is erg belangrijk dat de plastisch chirurg in kwestie de aandoening herkent, omdat de borstcorrectie in dit geval anders moet worden uitgevoerd dan bij een normale borstcorrectie. De eerste stap is het verlagen van de borstplooi. Daarnaast scheidt de arts het klierpakket, waarbij hij een evenredige verdeling van het klierweefsel realiseert. Soms is het ook noodzakelijk om het tepelhof te verkleinen en de tepel te verplaatsen. Tubulaire borsten zijn goed te corrigeren als de plastisch chirurg in kwestie bekend is met de behandeling en de juiste techniek.

Dr. W.J. van der Pot gespecialiseerd in borstcorrecties bij tubulaire borsten

Bij Blooming worden tubereuze borsten tijdig herkend. Hierdoor kan de arts er vanaf het begin op inspelen en de behandeling goed voorbereiden. Dr. W.J. van der Pot, plastisch chirurg bij Blooming, is gespecialiseerd in borstcorrecties bij tubulaire borsten. Heeft u het gevoel dat uw borsten onderontwikkeld zijn en denkt u na over een borstcorrectie? Tijdens een vrijblijvend consult adviseren wij u graag over de mogelijkheden. Klik hier om een afspraak te maken.

Deel op Social Media:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »