Tubulaire of tubereuze borsten: bij herkenning goed te corrigeren

Gepubliceerd: 17 november 2016
Laatst gewijzigd: 1 augustus 2022
Gepubliceerd: 17 november 2016
Laatst gewijzigd: 1 augustus 2022

Veel vrouwen zijn onzeker over hun lichaam en over hun borsten in het bijzonder. Er is veel variatie in de grootte en vorm van borsten, en ook het uiterlijk van de tepel verschilt erg van vrouw op vrouw. Wat veel vrouwen niet weten is dat onderontwikkeling een mogelijke oorzaak is van een afwijkende vorm van de borst. In dit geval wordt gesproken van tubulaire of tubereuze borsten. Het is belangrijk dat de arts deze aandoening nog voor het uitvoeren van de borstcorrectie herkent, omdat een ander type behandeling hiervoor noodzakelijk is.

Wat zijn tubulaire borsten?

Bij een tubulaire borst is de onderkant van de borst verstrakt, waardoor deze zich minder ontwikkelt. Deze onderontwikkeling kan bij één of twee borsten en in verschillende gradaties voorkomen. Bij de mildste vorm is de afstand tussen de borstplooi en de tepel iets korter. Bij de ernstigste variant is er een groot tepelhof aanwezig die naar buiten uitpuilt. In dit geval is de huid van de borst heel strak en de huid van het tepelhof erg dun. Hierdoor ontstaat er een ring van stug weefsel waar het klierweefsel door naar buiten wordt geduwd. Op deze manier raken de tepel en het tepelhof opgerekt en misvormd.

Tubulaire borsten

 

Borstcorrectie bij tubulaire borsten

Veel vrouwen met tubereuze borsten die voor een borstvergroting naar de plastisch chirurg gaan, komen er tijdens het consult pas achter dat hun borsten onderontwikkeld zijn. Het is erg belangrijk dat de plastisch chirurg in kwestie de aandoening herkent, omdat de borstcorrectie in dit geval anders moet worden uitgevoerd dan bij een normale borstcorrectie. De eerste stap is het verlagen van de borstplooi. Daarnaast scheidt de arts het klierpakket, waarbij hij een evenredige verdeling van het klierweefsel realiseert. Soms is het ook noodzakelijk om het tepelhof te verkleinen en de tepel te verplaatsen. Tubulaire borsten zijn goed te corrigeren als de plastisch chirurg in kwestie bekend is met de behandeling en de juiste techniek.

Dr. W.J. van der Pot gespecialiseerd in borstcorrecties bij tubulaire borsten

Bij Blooming worden tubereuze borsten tijdig herkend. Hierdoor kan de arts er vanaf het begin op inspelen en de behandeling goed voorbereiden. Dr. W.J. van der Pot, plastisch chirurg bij Blooming, is gespecialiseerd in borstcorrecties bij tubulaire borsten. Heeft u het gevoel dat uw borsten onderontwikkeld zijn en denkt u na over een borstcorrectie? Tijdens een vrijblijvend consult adviseren wij u graag over de mogelijkheden. Klik hier om een afspraak te maken.

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

beautiful face of young caucasian woman with perfect health skin isolated on white skin care concept female model touches face (1) (1)
Blog

Wat is plastische chirurgie?

Met plastische chirurgie corrigeren we datgene aan uw lichaam waar u niet tevreden over bent. Bij Blooming Plastische Chirurgie werken we uitsluitend met vakbekwame plastisch chirurgen met jarenlange ervaring in plastische chirurgie. Zo kunt u altijd vertrouwen op het mooiste resultaat. Tijdens een eerste consult bespreken we samen met u uw wensen en maken we een

Lees meer »
lippen vergroten blooming plastische chirurgie
Blog

Lippen vergroten

Al is de trend van supergrote lippen een beetje voorbij, de meeste mensen willen wel graag een mooi contour van de lippen. Als iemand praat, kijken we naar zijn of haar mond. Een mond is dan ook heel belangrijk en een mond met smalle lippen wordt vaak minder aantrekkelijk gevonden.   Of dat echt zo

Lees meer »