Tubulaire of tubereuze borsten behandeling

Snel naar

Blooming voor kwaliteit

Tubulaire borsten veroorzaken vaak grote onzekerheid bij vrouwen

Bij herkenning goed te corrigeren

Tubulaire of tubereuze borsten zijn niet altijd gemakkelijk te herkennen. Eén tot vijf procent van de vrouwen die voor een borstvergroting naar ons spreekuur komt, blijkt tubulaire borsten te hebben. Er is sprake van tubulaire borsten wanneer de onderkant van de borst achterblijft in de ontwikkeling. Het is van groot belang dat deze aangeboren afwijking als zodanig wordt herkend, omdat een reguliere borstvergroting niet geschikt is in geval van tubulaire borsten.

Bij Kliniek Blooming hebben wij de expertise in huis om uw tubulaire borst(en) te corrigeren.

  • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC
  • Wij hebben jarenlange ervaring met tubulaire borstcorrecties
  • Voorbereidend gesprek met uw chirurg
  • Kwaliteit boven kwantiteit

Veel vrouwen zijn onzeker over hun lichaam en over hun borsten in het bijzonder. Er is veel variatie in de grootte en vorm van borsten, en ook het uiterlijk van de tepel verschilt per vrouw. Wat veel vrouwen niet weten, is dat onderontwikkeling een mogelijke oorzaak is van een afwijkende vorm van de borst. In dit geval wordt gesproken van tubulaire of tubereuze borsten. Het is belangrijk dat de plastisch chirurg deze aandoening nog voor het uitvoeren van de borstcorrectie herkent, omdat hiervoor een ander type behandeling noodzakelijk is.

Wat zijn tubulaire borsten?

Bij een tubulaire borst is de onderkant van de borst verstrakt, waardoor deze zich minder heeft ontwikkeld. De plooi onder de borst is daardoor niet goed of helemaal niet aangelegd, waardoor de borst zich in een puntvorm ontwikkelt.

Deze onderontwikkeling kan bij één of twee borsten en in verschillende gradaties voorkomen. Bij de mildste vorm is de afstand tussen de borstplooi en de tepel iets korter. Bij de ernstigste variant is er een grote tepelhof aanwezig die naar buiten uitpuilt. In dit geval is de huid van de borst heel strak en de huid van de tepelhof erg dun. Hierdoor ontstaat er een ring van stug weefsel waar het klierweefsel door naar buiten wordt geduwd. Op deze manier raken de tepel en de tepelhof opgerekt en misvormd.

Het herkennen van tubulaire borsten

Veel vrouwen met tubulaire borsten zijn zich er niet van bewust dat ze deze afwijking hebben. In sommige gevallen is het lastig te bepalen of er sprake is van tubulaire borsten of van ‘gewone’ kleine borsten. Wanneer u een borstcorrectie overweegt, is het daarom erg belangrijk om van tevoren door een ervaren plastisch chirurg vast te laten stellen of er in uw geval sprake is van tubulaire borsten.

Kosten en vergoeding

Iedere situatie en tubulaire borstreconstructie is anders en daarom werken wij niet met vaste prijzen. De prijs voor deze behandeling bespreekt de plastisch chirurg met u tijdens het consult.

Vergoeding door de verzekeraar

Omdat tubulaire borsten geen functionele beperkingen veroorzaken, wordt de aandoening niet gezien als een medisch probleem maar als een cosmetisch probleem. Een tubulaire borstcorrectie wordt daarom over het algemeen niet vergoed door uw verzekeringsmaatschappij. Voor meer informatie over de vergoeding van een tubulaire borstcorrectie kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Specialist: Dr. W.J. van der Pot

Bij Blooming worden tubereuze borsten tijdig herkend. Hierdoor kan de plastisch chirurg er vanaf het begin op inspelen en de behandeling goed voorbereiden. Dr. W.J. van der Pot, plastisch chirurg bij Blooming, is gespecialiseerd in borstcorrecties bij tubulaire borsten. Heeft u het gevoel dat uw borsten onderontwikkeld zijn en denkt u na over een borstcorrectie? Tijdens een vrijblijvend consult adviseren wij u graag over de mogelijkheden. Klik hier om een afspraak te maken.

Feiten over Tubulaire of tubereuze borsten behandeling

Wat kost een Tubulaire of tubereuze borsten behandeling?

Tijdens het consult zal de arts verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. Wat je ook kiest, je bent bij Blooming verzekerd van de allerbeste zorg.

voor en na foto's Tubulaire of tubereuze borsten behandeling

Resultaten Tubulaire of tubereuze borsten behandeling

voor en na foto's Tubulaire of tubereuze borsten behandeling

Ik kwam bij Blooming voor het eerste consult voor de borstvergroting. Tijdens het onderzoek concludeerde de plastisch chirurg dat ik tubulaire borsten had. Dit betekende een andere ingreep. Wat een vakwerk!

Het behandeltraject

Hoe gaat een Tubulaire of tubereuze borsten behandeling in zijn werk?

Veelgestelde vragen

Hoelang het resultaat van de correctie van uw tubulaire borsten zichtbaar blijft, is voor iedereen verschillend. Uw borsten zijn gecorrigeerd, maar het verouderingsproces in uw lichaam gaat wel gewoon door. Hierdoor kunnen uw borsten na verloop van tijd wat meer verslappen en gaan hangen. Ook zwangerschap en schommelingen in het gewicht spelen hierbij een rol.

In sommige gevallen hebben de tubulaire borsten zo weinig borstklierweefsel dat het geven van borstvoeding niet lukt. Hebben uw borsten wel voldoende weefsel, dan heeft het plaatsen van een implantaat geen nadelige gevolgen voor het produceren van melk. Moeten wij tijdens de correctie het klierweefsel herverdelen of uw tepelhof verplaatsen, dan kan dit nadelig zijn voor het geven van borstvoeding.

Over het algemeen blijft het gevoel in uw borst hetzelfde. Het gebied waar het litteken komt, kan wel wat gevoelloos zijn. Het gevoel van uw tepel en tepelhof kan de eerste weken wel anders zijn, maar dit is in de meeste gevallen niet blijvend.

Wil je meer informatie over een Tubulaire of tubereuze borsten behandeling?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.