Blooming Plastische Chirurgie

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Tips ter voorbereiding van uw eerste consult

Een plastisch chirurgische ingreep kan erg spannend zijn omdat het bij mensen onzekerheid oproept. Gelukkig kunnen ze achteraf vaak zeggen dat de ingreep enorm is meegevallen. Zeker wanneer het eindresultaat zichtbaar wordt.

Meestal kan er een hoop onzekerheid worden weggenomen door vooraf de juiste informatie te vergaren bij uw plastisch chirurg. Het goed voorbereiden op een eerste consult wordt echter nog wel eens als lastig ervaren. Daarom in dit blog een aantal handige tips ter voorbereiding van uw eerste consult.

Vergaar zoveel mogelijk informatie

Gelukkig is er op het internet veel betrouwbare informatie te vinden over verschillende plastisch chirurgische ingrepen. Waarschijnlijk overweegt u een plastisch chirurgische ingreep omdat u ontevreden bent over een bepaald deel van uw lichaam. Mogelijk heeft u al een bepaalde ingreep in gedachten die u zou willen ondergaan.

Plastische chirurgie is echter een vakgebied dat volop in beweging is. Er zijn steeds meer verschillende behandelingen mogelijk die effectiever specifieke problemen kunnen aanpakken. Het is daarom een raadzaam advies niet alleen informatie te zoeken naar de behandeling die u in gedachte heeft maar ook te zoeken naar alternatieve behandelingen. Probeer hierbij te zoeken naar een behandeling die het beste bij uw gewenste resultaat aansluit.

Wanneer u een selectie met mogelijke behandelingen heeft gemaakt kunt u samen met het advies van de plastisch chirurg een weloverwogen beslissing nemen.

Bedenk goed wat u precies zou willen veranderen

Het komt regelmatig voor dat mensen ontevreden zijn over een bepaald gedeelte van hun lichaam en vervolgens snel neigen naar een bekende behandeling. Indien u bijvoorbeeld ontevreden bent over uw borsten, betekent dit niet dat een borstvergroting per definitie een passende behandeling is.

Het is in een dergelijk geval beter om eerst goed te kijken naar het aspect van de borsten waar u precies ontevreden over bent en vervolgens samen met de plastisch chirurg te bepalen hoe dit het beste behandeld kan worden. Hoe beter u zelf kunt aangeven over welk aspect van uw lichaam u precies ontevreden bent, hoe beter een plastisch chirurg uw kan adviseren over de meest geschikte behandelmethodes.

Bekijk verschillende prijzen en bespaar niet op kwaliteit

Het is belangrijk dat u zich vooraf goed oriënteert op de kosten van de ingreep die u voor ogen heeft. Het kiezen voor de allergoedkoopste kliniek is zelden een goed idee. Kijk naar elementen van klinieken die betrouwbaar overkomen.

Zo is kliniek Blooming onderdeel van het Rode Kruis Ziekenhuis en zijn de plastisch chirurgen van kliniek Blooming al viermaal verkozen tot de beste van Nederland volgens een enquête van Elsevier. Dergelijke feiten helpen om te kunnen beoordelen of een kliniek betrouwbaar is en kwaliteit levert. Verder zijn alle plastisch chirurgen BIG geregistreerd en lid van de NVPC en NVEPC.

Neem iemand mee naar het gesprek

Het is een goed idee om iemand die u vertrouwt mee te nemen naar het eerste gesprek. Zo heeft u de mogelijkheid nog eens rustig met iemand na te praten over het gesprek en is de kans kleiner dat u vergeet bepaalde vragen te stellen.

Door bovenstaande adviezen op te volgen kunt u met een goed gevoel uw eerste consult ingaan en is de kans groot dat u ook daadwerkelijk alle gewenste informatie krijgt van de plastisch chirurg.

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat

Lees meer »
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor.

Lees meer »

Onze plastische chirurgen

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Wouter van der Pot

Dr. Menno Huikeshoven

Drs. Jan van Loon

Drs. Robert de Wijn

Dr. Mick Kreulen

Dr. Klaske Booij

Drs. Toine van Trier

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité