Yamuna’s tips: eten voor een mooie huid

Gepubliceerd: 3 september 2015
Laatst gewijzigd: 26 april 2022
Gepubliceerd: 3 september 2015
Laatst gewijzigd: 26 april 2022

Naast mijn werk als office manager bij Blooming besteed ik veel aandacht aan gezond leven en daar is voeding een belangrijk onderdeel van. De kroketten en broodjes hagelslag laat ik tijdens de lunch links liggen, liever geniet ik van een verse salade die ik van huis meeneem. Het smaakt niet alleen beter, je doet er je huid ook een groot plezier mee! In deze rubriek tip ik mijn top 10 voedingsmiddelen voor een mooie huid.

AMANDELEN

Een uitstekende bron van vitamine E en mangaan. Dagelijks amandelen toevoegen aan je voedingspatroon verhoogt daarnaast je ‘goede’ cholesterol, oftewel je HDL-cholesterol en vermindert je ‘slechte’ cholesterol (LDL-cholesterol).

AVOCADO

Bevat de vitamines A, B1, B2 en B6, C en E. Allemaal vitamines die erom bekend staan goed te zijn voor huid, haar, nagels en weerstand. Avocado laat je huid en haar stralen!

BLAUWE BESSEN

Blauwe bessen zitten vol met antioxidanten. Deze spelen een belangrijke rol in de strijd tegen het verouderingsproces.

BROCCOLI

Er zitten vele mineralen en vitaminen in broccoli die voor een gezond lichaam zorgen. Maar wist u ook dat u na het eten van deze groente sulforafaan aanmaakt? Deze stof zorgt er voor dat een roodverbrande huid door de zon sneller herstelt.

GEMBER

De belangrijkste bouwstoffen van gember zijn gingerol, shogaol en zingiberene. Dankzij deze drie betoverende bouwstoffen is de gember een zeer krachtige antioxidant.

LIJNZAAD

Deze kleine zaadjes zijn rijk aan alfa-linoleenzuur, een omega-3 vetzuur. En dat is belangrijk voor je hart en bloedvaten. Lekker over een salade of in de yoghurt!

WALNOTEN

Walnoten zitten boordevol goede voedingsstoffen. Naast omega-3-vetten en vezels bevatten walnoten magnesium, vitamine E, polyfenolen, eiwitten, kalium, plantensterolen, vitamine B6, arginine, melatonine, koper en zink.

WATER

Drink voldoende water voor een gehydrateerde huid. Drink bij voorkeur gefilterd kraanwater.

ZALM

Bevat magnesium, een breed scala aan B vitamines en gezonde vetten.

ZOETE AARDAPPEL

Vitamine A, C en B6 zijn ruim vertegenwoordigd in de zoete aardappel en is daarnaast rijk aan mineralen als calcium, foliumzuur en kalium.

Deel op Social Media:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »