Yamuna’s tips: eten voor een mooie huid

Gepubliceerd: 3 september 2015
Laatst gewijzigd: 26 april 2022
Gepubliceerd: 3 september 2015
Laatst gewijzigd: 26 april 2022

Naast mijn werk als office manager bij Blooming besteed ik veel aandacht aan gezond leven en daar is voeding een belangrijk onderdeel van. De kroketten en broodjes hagelslag laat ik tijdens de lunch links liggen, liever geniet ik van een verse salade die ik van huis meeneem. Het smaakt niet alleen beter, je doet er je huid ook een groot plezier mee! In deze rubriek tip ik mijn top 10 voedingsmiddelen voor een mooie huid.

AMANDELEN

Een uitstekende bron van vitamine E en mangaan. Dagelijks amandelen toevoegen aan je voedingspatroon verhoogt daarnaast je ‘goede’ cholesterol, oftewel je HDL-cholesterol en vermindert je ‘slechte’ cholesterol (LDL-cholesterol).

AVOCADO

Bevat de vitamines A, B1, B2 en B6, C en E. Allemaal vitamines die erom bekend staan goed te zijn voor huid, haar, nagels en weerstand. Avocado laat je huid en haar stralen!

BLAUWE BESSEN

Blauwe bessen zitten vol met antioxidanten. Deze spelen een belangrijke rol in de strijd tegen het verouderingsproces.

BROCCOLI

Er zitten vele mineralen en vitaminen in broccoli die voor een gezond lichaam zorgen. Maar wist u ook dat u na het eten van deze groente sulforafaan aanmaakt? Deze stof zorgt er voor dat een roodverbrande huid door de zon sneller herstelt.

GEMBER

De belangrijkste bouwstoffen van gember zijn gingerol, shogaol en zingiberene. Dankzij deze drie betoverende bouwstoffen is de gember een zeer krachtige antioxidant.

LIJNZAAD

Deze kleine zaadjes zijn rijk aan alfa-linoleenzuur, een omega-3 vetzuur. En dat is belangrijk voor je hart en bloedvaten. Lekker over een salade of in de yoghurt!

WALNOTEN

Walnoten zitten boordevol goede voedingsstoffen. Naast omega-3-vetten en vezels bevatten walnoten magnesium, vitamine E, polyfenolen, eiwitten, kalium, plantensterolen, vitamine B6, arginine, melatonine, koper en zink.

WATER

Drink voldoende water voor een gehydrateerde huid. Drink bij voorkeur gefilterd kraanwater.

ZALM

Bevat magnesium, een breed scala aan B vitamines en gezonde vetten.

ZOETE AARDAPPEL

Vitamine A, C en B6 zijn ruim vertegenwoordigd in de zoete aardappel en is daarnaast rijk aan mineralen als calcium, foliumzuur en kalium.

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

beautiful face of young caucasian woman with perfect health skin isolated on white skin care concept female model touches face (1) (1)
Blog

Wat is plastische chirurgie?

Met plastische chirurgie corrigeren we datgene aan uw lichaam waar u niet tevreden over bent. Bij Blooming Plastische Chirurgie werken we uitsluitend met vakbekwame plastisch chirurgen met jarenlange ervaring in plastische chirurgie. Zo kunt u altijd vertrouwen op het mooiste resultaat. Tijdens een eerste consult bespreken we samen met u uw wensen en maken we een

Lees meer »
lippen vergroten blooming plastische chirurgie
Blog

Lippen vergroten

Al is de trend van supergrote lippen een beetje voorbij, de meeste mensen willen wel graag een mooi contour van de lippen. Als iemand praat, kijken we naar zijn of haar mond. Een mond is dan ook heel belangrijk en een mond met smalle lippen wordt vaak minder aantrekkelijk gevonden.   Of dat echt zo

Lees meer »