Tepelcorrectie

Vanaf € 750,-

Snel naar

Blooming voor kwaliteit

Tepelcorrectie

U kunt een tepelcorrectie ondergaan wanneer u ontevreden bent over uw tepels of tepelhof. Een tepelcorrectie is een verzamelnaam voor verschillende ingrepen aan uw tepel, zoals een tepelverkleining, tepelhofverkleining of het reconstrueren van ingetrokken tepels. Zijn uw tepels te groot, klein, ongelijk of ingetrokken? Wij bepalen samen met u tijdens het eerste consult welke behandelmethode past bij uw klacht. Onze plastisch chirurgen verhelpen uw probleem door een relatief kleine operatieve tepelcorrectie.

  • Relatief eenvoudige correctie van uw tepel
  • Op korte termijn uw eerste consultgesprek met uw plastisch chirurg
  • Chirurgen die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC
  • Jarenlange ervaring met het uitvoeren van tepelcorrecties

Een tepelcorrectie bij Kliniek Blooming

Een tepelcorrectie is het corrigeren van te grote, kleine of ongelijke tepels of tepelhoven. Onze plastisch chirurgen hebben ruime ervaring in het cosmetisch vergroten of verkleinen van borsten en het reconstrueren van borsten en tepels nadat deze bijvoorbeeld als gevolg van borstkanker zijn afgezet. Hierdoor hebben wij in de loop der jaren veel expertise opgebouwd in het reconstrueren en corrigeren van tepels.

Tepelhofverkleining

Het verkleinen van de tepelhof is doorgaans goed mogelijk doormiddel van een incisie rondom de tepelhof. De tepelhof is het gepigmenteerde gedeelte rondom uw tepel. Tijdens de verkleining van het tepelhof verkleint de plastisch chirurg de diameter van de tepel. Om dit te bewerkstelligen maakt de plastisch chirurg de huid rondom de tepel los. Vervolgens verwijdert hij een deel van het tepelhof totdat het resultaat voldoende is. Daarna hecht de chirurg de tepel zorgvuldig vast en dekt hij deze af met een gaasje. Een tepelhofverkleining wordt ook vaak toegepast bij een borstverkleining.

Tepelverkleining

We voeren een tepelverkleining uit bij vrouwen die te lange of vooruitstekende tepels hebben. Dit is eenvoudig te corrigeren en verkleinen. Vergrote tepels kunnen erfelijk bepaald zijn, maar ook ontstaan na het geven van borstvoeding. Tijdens de tepelverkleining ingreep verwijdert de plastisch chirurg het vooruitstekende deel van de tepel. Vervolgens wordt dit zorgvuldig gehecht en afgedekt met een gaasje. Uiteraard kunnen we bij asymmetrie tussen de tepels ook een correctie uitvoeren om de symmetrie te herstellen.

Ingetrokken tepel

Het corrigeren van een ingetrokken tepel kan op verschillende manieren. Dit is afhankelijk van het type tepel:

  • Normale tepel die soms naar binnen staat.
  • Bij deze correctie plaatsen we een ringetje onder de huid, zodat de tepel niet meer naar binnen kan. Slecht aangelegde tepel.
  • Deze tepel is naar binnengetrokken door de melkkliertjes. Daarom dienen we de tepel hiervan los te maken, zodat deze weer naar buiten komt.

Waarom een tepelcorrectie?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een tepelcorrectie wenst. Zo zijn er zowel mannen als vrouwen die zich storen aan een te grote doorsnede van de tepelhof en daar graag een correctie voor zouden ondergaan. Een ingetrokken tepel komt meestal bij vrouwen voor, maar kan ook bij mannen optreden. Voor gezwollen tepels of borstvorming bij mannen spreken we over. Voor gezwollen tepels of borstvorming bij mannen spreken we over gynaecomastie.

Vergoeding tepelcorrectie

Een tepelcorrectie is een cosmetische ingreep en wordt daarom niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wanneer u graag meer informatie wilt over een vergoeding van uw tepelcorrectie, vraagt u dit voorafgaand aan de ingreep aan uw verzekeraar. Zo komt u achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Feiten over Tepelcorrectie

Wat kost een Tepelcorrectie?

Tijdens het consult zal de arts verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. Wat je ook kiest, je bent bij Blooming verzekerd van de allerbeste zorg.

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Tepelcorrectie enkelzijdig € 750,- Lokale verdoving Nee
Tepelcorrectie beiderzijds € 1.200,- Lokale verdoving Nee
Tepelhofverkleining enkelzijdig € 1.250,- Lokale verdoving Nee
Tepelhofverkleining beiderzijds € 2.200,- Lokale verdoving Nee
voor en na foto's Tepelcorrectie

Resultaten Tepelcorrectie

voor en na foto's Tepelcorrectie

"Mijn twee ongelijke tepels zijn tijdens de tepelcorrectie prachtig gecorrigeerd door Dokter Van der Pot. Het litteken is nauwelijks zichtbaar en het resultaat is super."

Het behandeltraject

Hoe gaat een Tepelcorrectie in zijn werk?

Veelgestelde vragen

In principe is de ingreep geschikt voor elke vrouw die niet tevreden is met haar tepel of tepelhof. Het is hierbij wel van belang dat de eisen en wensen realistisch zijn en overeenkomen met het resultaat.

U kunt alleen borstvoeding geven als de borstklier en melkgangetjes bespaard blijven tijdens de ingreep. Dit is niet altijd mogelijk en de plastisch chirurg bespreekt voorafgaand aan de operatie welke methode hij bij u gaat uitvoeren.

U kunt de dag na de correctie weer voorzichtig douchen. Het is wel belangrijk dat u de wond en de gaasjes zo veel mogelijk drooghoudt. Na het douchen kunt u de wond voorzichtig droogdeppen. U mag de eerste zes weken niet in bad.

Wil je meer informatie over een Tepelcorrectie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.