Vandaag zijn wij geopend van 09:00 - 17:00

|

Scheve neus

Een scheve neus is een probleem dat veel mensen bekend voorkomt. Vaak is een scheefstand van het neustussenschot de oorzaak van een scheve neus. Ook komt er vaak neusverstopping bij kijken. Met een neuscorrectie herstellen we de standsafwijking, zodat uw neus weer een rechte stand krijgt.

Wat is een scheve neus?

Zoals de naam al doet vermoeden is de stand van de neus bij een scheve neus net iets anders dan zou horen. Het meest voorkomende probleem is een scheefstand van het neustussenschot dat de neushelften van elkaar scheidt. Naast de uiterlijke verstoringen kan de scheefstand ook zorgen voor een gevoel van verstopping, een gestoorde ademhaling of hoofdpijn. Wanneer u deze functionele klachten heeft, spreken we van een medisch probleem.

Oorzaak scheve neus

Een standsafwijking van de neus is in sommige gevallen al vanaf de geboorte aanwezig, maar ook kan het op latere leeftijd ontstaan. Vaak is een trauma, zoals een val op het gezicht of een klap op de neus dan de oorzaak. Wanneer u merkt dat uw neus een andere stand heeft dan voorheen of u ineens minder goed door uw neus kunt ademen, is het verstandig om contact op te nemen. Een neuscorrectie kan in dit geval namelijk uitkomst bieden.

De behandeling van een scheve neus

Bij de scheefstand van het neustussenschot zijn verschillende behandelingen mogelijk. Zo kunnen we een correctie uitvoeren van het neustussenschot. Bij deze ingreep opereren we uitsluitend in het inwendige van uw neus. Met behulp van een klein sneetje binnenin de neus legt de chirurg het kraakbeen en het bot van het neustussenschot vrij. We maken het slijmvlies los en zetten het tussenschot recht. Wanneer het probleem niet alleen veroorzaakt wordt door een afwijkend tussenschot, maar ook door een abnormale vorm van de buitenkant van de neus is een in- en uitwendige neuscorrectie een goede oplossing. Deze ingreep is ingrijpender dan enkel vanuit binnenuit opereren, omdat we in dit geval het bot van de uitwendige neus van binnenuit los moeten beitelen. Beide operaties vinden plaats onder algehele narcose. Benieuwd welke behandeling geschikt is voor uw neus? Plan een vrijblijvend consult met een van onze plastisch chirurgen.

 

Resultaten behandeling scheve neus

Na een neuscorrectie is de afwijking verdwenen en geniet u weer van een prachtige neus.

Kosten neuscorrectie voor verhelpen standsafwijking

De kosten voor een neuscorrectie zijn afhankelijk van de complexiteit van de behandeling. Tijdens een consult bekijken we uw neus en ontvangt u een overzicht van de exacte kosten. Bekijk onderstaande tarieven om alvast een beeld te krijgen van de kosten voor een cosmetische neuscorrectie:

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Neuscorrectie € 5.980,- Algehele narcose Nee
Neuscorrectie uitgebreid vanaf € 6.700,- Algehele narcose Nee
Revisie neuscorrectie € 7.700,- Algehele narcose Nee
Neuscorrectie m.b.v. oor/ribkraakbeen € 8.700,- Algehele narcose Nee

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Zorgverzekeraars zien een neuscorrectie als oplossing voor functionele klachten als een medische ingreep. De behandeling wordt daardoor in deze gevallen meestal vergoed. Wilt u meer informatie over het verhelpen van een standsafwijking van de neus? Ga eerst naar uw huisarts en neem dan contact op met de poli plastische chirurgie van het Spaarne Gasthuis. Bel 023 224 01 75 of bel de poli plastische chirurgie van het Rode Kruis Ziekenhuis via 0251 265 355. Met een verwijzing van de huisarts kunt u in het ziekenhuis uw scheve neus laten corrigeren.

Wanneer u uw scheve neus wilt laten corrigeren zonder dat u functionele klachten heeft, dan wordt de behandeling van de scheve neus als een cosmetische ingreep beschouwd. Een cosmetische neuscorrectie wordt doorgaans niet vergoed door zorgverzekeraars. In dit geval kunt u uw scheve neus bij Blooming Plastische Chirurgie laten corrigeren.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over Gelaatschirurgie? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via of via info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via ons contactformulier.

Scroll naar top

Locatie Blooming Plastische Chirurgie

Onze openingstijden:

Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 17:00
Vrijdag
09:00 – 17:00