Ga direct naar:

Schaamlip verkleining

Last van grote binnenste of buitenste schaamlippen? Er wordt weinig over gesproken en toch hebben veel vrouwen er last van. Met een schaamlip verkleining of labiareductie corrigeren we uw te grote binnenste of buitenste schaamlippen. We brengen de verhouding weer terug en verhelpen het ongemak bij onder andere sporten en vrijen. Een schaamlipcorrectie is de ideale oplossing wanneer u last heeft van te lange of grote schaamlippen. Bij Kliniek Blooming:

 • Verkleinen we relatief eenvoudig uw schaamlippen
 • Ingreep mogelijk door vrouwelijke plastisch chirurg
 • Verhelpen we klachten en ongemak van te grote schaamlippen
 • Werkt een team dat gespecialiseerd is in schaamlipcorrecties

De keuze voor een schaamlip verkleining

De laatste jaren neemt het aantal vrouwen dat de keuze maakt om operatief de schaamlippen te verkleinen toe. De motivatie om deze behandeling te ondergaan, valt grofweg in te delen in twee groepen. Enerzijds betreft het vrouwen die klachten hebben door te grote schaamlippen, anderzijds betreft het vrouwen met een wens om cosmetische verbetering. De eerste groep ondervindt veelal klachten tijdens of na het fietsen, paardrijden en het dragen van strakke broeken.

Kleine schaamlippen

Een verkleining van de binnenste of kleine schaamlippen is de meest voorkomende correctie. Tijdens de ingreep neemt onze plastisch chirurg het overtollige weefsel van de schaamlippen weg.

Grote schaamlippen

De buitenste of grote schaamlippen kunnen vergroot zijn door een overschot aan huid of weefsel. De klachten zijn uiteenlopend: zichtbaarheid in strakke kleding, ongemak tijdens vrijen of het ontstaan van infecties.

Het eerste consult

Onze professionele plastisch chirurgen kunnen u goed informeren wanneer u een schaamlipcorrectie overweegt. U bent dan ook altijd van harte welkom in onze kliniek voor een informatief gesprek. Tijdens dit eerste consult bespreekt u uw vragen, wensen en verwachtingen. De plastisch chirurg bekijkt samen met u uw uitgangssituatie.  Zo krijgt u het beste beeld van wat de schaamlipcorrectie voor u betekent en welk resultaat u mag verwachten. Tijdens het consultgesprek met de behandelend chirurg zal worden bepaald of de correctie plaatsvindt onder lokale of gehele verdoving. Voorafgaand aan de operatie wordt nauwkeurig vastgesteld hoeveel van de binnenste schaamlippen we kunnen verwijderen. Een van de functies van schaamlippen is namelijk om uitdroging van de vagina te voorkomen. Hierdoor kunnen ze niet helemaal verwijderd worden. Als u het prettig vindt, wordt u behandeld door onze vrouwelijke plastisch chirurg maar ook de mannelijke plastisch chirurgen voeren veelvuldig schaamlipcorrecties uit.

Behandeling

Het verkleinen van uw schaamlippen duurt ongeveer een uur en in de meeste gevallen kunt u diezelfde dag weer naar huis. Het deel dat verwijderd wordt, is vaak het deel dat naar buitenkomt wanneer u staat. Deze uithangende schaamlippen worden tijdens de ingreep zorgvuldig afgetekend met een steriele stift. Met een klein mesje verwijdert de plastisch chirurg het teveel aan huid. Vervolgens brandt de chirurg de bloedvaatjes dicht en wordt de wond gehecht met oplosbare hechtingen. Deze lossen na verloop van tijd vanzelf weer op. Na de ingreep dekken we de wond af met maandverband en een steriel gaasje.

Nazorg en herstel labiareductie

Direct na de behandeling zijn uw schaamlippen rood en gezwollen. Dit kan de eerste week aanhouden en zal daarna afnemen. Zowel lopen als zitten kan door de zwelling na de behandeling onaangenaam zijn. Tegen de pijnklachten kunt u een paracetamol innemen. Ook het koelen van het behandelde gebied kan verlichting geven. Urineren na de behandeling kan in verband met de wond pijnlijk zijn. Wij adviseren om gelijktijdig lauwwarm water langs het behandelgebied te laten stromen. Wij raden geslachtsgemeenschap, fietsen, intensief sporten en het dragen van strakke broeken af tot zes weken na de behandeling.

De zwelling neemt verder toe

U kunt afhankelijk van uw werkzaamheden, weer aan het werk

U komt op controle in de kliniek

U mag weer gaan sporten

U dient de korset te dragen

Kosten en vergoeding schaamlip verkleining

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Bodylift (circulair, exclusief liposuctie) € 18.000,- Algehele narcose Ja
Bovenarmlift klein € 5.000,- Algehele narcose Ja
Bovenarmlift groot € 7.000,- Algehele narcose Ja
Bovenarmlift + liposuctie en renuvion € 10.000,- Algehele narcose Ja
Bovenbeenlift klein € 6.500,- Algehele narcose Ja
Bovenbeenlift groot € 8.610,- Algehele narcose Ja
Bovenbeenlift met liposuctie en Renuvion € 12.000,- Algehele narcose Ja
Buikwandcorrectie klein € 5.230,- Algehele narcose Ja
Buikwandcorrectie uitgebreid € 7.630,- Algehele narcose Ja
Buikwandcorrectie Fleur de Lis € 8.780,- Algehele narcose Ja
Extra overnachting, per nacht € 1.000,-
Reven rectus diastase bij een Buikwandcorrectie € 1.250,-
Liposuctie 1 regio € 2.415,- Lokale verdoving Nee
Liposuctie 2 regio’s € 4.000,- Algehele narcose Nee
Liposuctie 3 regio’s € 5.500,- Algehele narcose Nee
Liposuctie 4 regio’s € 7.000,- Algehele narcose Nee
Lipofilling lichaam vanaf € 4.000,- Algehele narcose Nee
Renuvion behandeling vanaf € 3.000,- Algehele narcose Nee

Vergoeding

Tenzij er extreem ongemak van de te grote schaamlippen wordt ondervonden, wordt de behandeling over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekeraars. Informeert u hiervoor bij uw zorgaanbieder.

Risico’s en complicaties

Het is belangrijk dat u zich ervan bewust bent dat een schaamlip verkleining risico’s en complicaties met zich mee kan brengen. Onze plastisch chirurgen voeren wekelijks een aantal schaamlip verkleining uit en kunnen door hun specialismen de complicaties tot een minimum beperken. Toch zijn er altijd een aantal risico’s verbonden aan de ingreep:

Zeldzaam

 • Onderhuidse bloedophoping
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Zwelling
 • Infectie

Zeer zeldzaam

 • Gevoelsverandering
 • Zicht- en voelbare littekens
 • Beschadiging van onderliggende structuren
 • Ongewenst esthetisch resultaat

Littekens

De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.

Resultaat schaamlip verkleining

Tijdens het consultgesprek voorafgaand aan de behandeling bepaalt de plastisch chirurg welke behandelmethode het voor u gewenste resultaat zal geven. Het is belangrijk om te weten dat het corrigeren van de schaamlippen geen garantie geeft op het verdwijnen van pijnklachten in dat gebied. Aannemelijk is wel dat klachten verminderd zullen worden.

Labiareductie ervaringen

Veelgestelde vragen

Kan ik een tampon dragen na de schaamlip verkleining?

Wij adviseren om de eerste weken na de behandeling geen tampon in te brengen. De eerste zes weken moet het wondgebied extra schoon gehouden worden dus het is belangrijk dat u de tampons regelmatig wisselt.

Vindt de ingreep ook plaats als ik ongesteld ben?

Ja, dat kan zeker. Het lijkt misschien wat ongemakkelijk om een schaamlipcorrectie te ondergaan wanneer u ongesteld bent, maar het is absoluut niet nodig om de behandeling hierdoor uit te stellen.

Hoelang blijft het resultaat van een schaamlipcorrectie zichtbaar?

In principe is de correctie eenmalig en blijft het resultaat in de loop der jaren gelijk.

Wanneer mag ik weer sporten na de ingreep?

Wij adviseren om de eerste zes weken niet te sporten of activiteiten te ondernemen zoals fietsen en paardrijden. Na de vier weken kunt u dit weer voorzichtig oppakken.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over schaamlip verkleining? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via of via info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Aan een consult zijn €100,- consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op

Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 17:00
Vrijdag
09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Onze plastische chirurgen

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Wouter van der Pot

Dr. Menno Huikeshoven

Drs. Jan van Loon

Drs. Robert de Wijn

Dr. Mick Kreulen

Dr. Klaske Booij

Drs. Toine van Trier

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité

Scroll naar top

Locatie Blooming Plastische Chirurgie

Onze openingstijden:

Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 17:00
Vrijdag
09:00 – 17:00