Bloemingdael

Booming bij Blooming:

Het Botox abonnement!

Neem contact op

  023-5444974
Wij zijn nu telefonisch bereikbaar!

  Maak een afspraak

Schaamlipcorrectie

Last van grote binnenste of buitenste schaamlippen? Er wordt weinig over gesproken en toch hebben veel vrouwen er last van. Met een schaamlipcorrectie of labiareductie corrigeren we uw te grote binnenste of buitenste schaamlippen. We brengen de verhouding weer terug en verhelpen het ongemak bij onder andere sporten en vrijen. Een schaamlipcorrectie is de ideale oplossing wanneer u last heeft van te lange of grote schaamlippen. Bij Kliniek Blooming:

 • Verkleinen we relatief eenvoudig uw schaamlippen
 • Ingreep mogelijk door vrouwelijke plastisch chirurg
 • Verhelpen we klachten en ongemak van te grote schaamlippen
 • Werkt een team dat gespecialiseerd is in schaamlipcorrecties

‘De plastisch chirurgen van Blooming hebben de schaamlipcorrectie van mij buitenste schaamlippen erg goed uitgevoerd. Deskundige chirurgen en fijn personeel.’

De keuze voor een schaamlipcorrectie

De laatste jaren neemt het aantal vrouwen dat de keuze maakt om operatief de schaamlippen te verkleinen toe. De motivatie om deze behandeling te ondergaan, valt grofweg in te delen in twee groepen. Enerzijds betreft het vrouwen die klachten hebben door te grote schaamlippen, anderzijds betreft het vrouwen met een wens om cosmetische verbetering. De eerste groep ondervindt veelal klachten tijdens of na het fietsen, paardrijden en het dragen van strakke broeken.

Kleine schaamlippen

Een verkleining van de binnenste of kleine schaamlippen is de meest voorkomende correctie. Tijdens de ingreep neemt onze plastisch chirurg het overtollige weefsel van de schaamlippen weg.

Grote schaamlippen

De buitenste of grote schaamlippen kunnen vergroot zijn door een overschot aan huid of weefsel. De klachten zijn uiteenlopend: zichtbaarheid in strakke kleding, ongemak tijdens vrijen of het ontstaan van infecties.

Het eerste consult

Onze professionele plastisch chirurgen kunnen u goed informeren wanneer u een schaamlipcorrectie overweegt. U bent dan ook altijd van harte welkom in onze kliniek voor een informatief gesprek. Tijdens dit eerste consult bespreekt u uw vragen, wensen en verwachtingen. De plastisch chirurg bekijkt samen met u uw uitgangssituatie.  Zo krijgt u het beste beeld van wat de schaamlipcorrectie voor u betekent en welk resultaat u mag verwachten.

Tijdens het consultgesprek met de behandelend chirurg zal worden bepaald of de correctie plaatsvindt onder lokale of gehele verdoving. Voorafgaand aan de operatie wordt nauwkeurig vastgesteld hoeveel van de binnenste schaamlippen we kunnen verwijderen. Een van de functies van schaamlippen is namelijk om uitdroging van de vagina te voorkomen. Hierdoor kunnen ze niet helemaal verwijderd worden.

Als u het prettig vindt, wordt u behandeld door onze vrouwelijke plastisch chirurg maar ook de mannelijke plastisch chirurgen voeren veelvuldig schaamlipcorrecties uit.

De behandeling

Het corrigeren van uw schaamlippen duurt ongeveer een uur en in de meeste gevallen kunt u diezelfde dag weer naar huis. Het deel dat verwijderd wordt, is vaak het deel dat naar buitenkomt wanneer u staat. Deze uithangende schaamlippen worden tijdens de ingreep zorgvuldig afgetekend met een steriele stift. Met een klein mesje verwijdert de plastisch chirurg het teveel aan huid. Vervolgens brandt de chirurg de bloedvaatjes dicht en wordt de wond gehecht met oplosbare hechtingen. Deze lossen na verloop van tijd vanzelf weer op. Na de ingreep dekken we de wond af met maandverband en een steriel gaasje.

Nazorg en herstel labiareductie

Direct na de behandeling zijn uw schaamlippen rood en gezwollen. Dit kan de eerste week aanhouden en zal daarna afnemen. Zowel lopen als zitten kan door de zwelling na de behandeling onaangenaam zijn. Tegen de pijnklachten kunt u een paracetamol innemen. Ook het koelen van het behandelde gebied kan verlichting geven. Urineren na de behandeling kan in verband met de wond pijnlijk zijn. Wij adviseren om gelijktijdig lauwwarm water langs het behandelgebied te laten stromen. Wij raden geslachtsgemeenschap, fietsen, intensief sporten en het dragen van strakke broeken af tot zes weken na de behandeling.

Tot 3 dagen

De zwelling neemt verder toe.

na 7 dagen

U kunt, afhankelijk van uw werkzaamheden, weer aan het werk.

Na twee weken

U komt op controle in de kliniek

Na 4 weken

U mag weer gaan sporten

Na 4 tot 6 weken

U dient het korset te dragen

Kosten en vergoeding schaamlipcorrectie

BehandelingPrijsPrijs
Consult€50,-
Second opinion€100,-
Schaamlipcorrectie€1350,-Lokale verdoving
Schaamlipcorrectie€2500,-Algehele narcose

Vergoeding

Tenzij er extreem ongemak van de te grote schaamlippen wordt ondervonden, wordt de behandeling over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekeraars. Informeert u hiervoor bij uw zorgaanbieder.

Risico’s en complicaties

Het is belangrijk dat u zich ervan bewust bent dat een schaamlipcorrectie risico’s en complicaties met zich mee kan brengen. Onze plastisch chirurgen voeren wekelijks een aantal schaamlipcorrecties uit en kunnen door hun specialismen de complicaties tot een minimum beperken. Toch zijn er altijd een aantal risico’s verbonden aan de ingreep:

Zeldzaam

 • Onderhuidse bloedophoping
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Zwelling
 • Infectie

Zeer zeldzaam

 • Gevoelsverandering
 • Zicht- en voelbare littekens
 • Beschadiging van onderliggende structuren
 • Ongewenst esthetisch resultaat

Littekens

De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.​

Resultaat schaamlipcorrectie

Tijdens het consultgesprek voorafgaand aan de behandeling bepaalt de plastisch chirurg welke behandelmethode het voor u gewenste resultaat zal geven. Het is belangrijk om te weten dat het corrigeren van de schaamlippen geen garantie geeft op het verdwijnen van pijnklachten in dat gebied. Aannemelijk is wel dat klachten verminderd zullen worden.

Labiareductie ervaringen

‘Ik had last eigenlijk mijn hele leven lang al last van grote binnenste schaamlippen. Toen ik jonger was, dacht ik dat het erbij hoorde. Tijdens mijn puberteit viel op dat het ongewoon was en daarom heb ik een schaamlipcorrectie ondergaan. Beste keuze die ooit heb gemaakt.’

‘Ik vond het super spannend om schaamlipcorrectie te doen, maar ik heb uiteindelijk toch gedaan. Tijdens het eerste consult werd ik al erg gerustgesteld en dat was prettig. De ingreep werd daardoor minder eng en het resultaat is prachtig. ’

Veelgestelde vragen over een schaamlipcorrectie

Kan ik een tampon dragen na de schaamlipcorrectie?

Wij adviseren om de eerste weken na de behandeling geen tampon in te brengen. De eerste zes weken moet het wondgebied extra schoon gehouden worden dus het is belangrijk dat u de tampons regelmatig wisselt.

Vindt de ingreep ook plaats als ik ongesteld ben?

Ja, dat kan zeker. Het lijkt misschien wat ongemakkelijk om een schaamlipcorrectie te ondergaan wanneer u ongesteld bent, maar het is absoluut niet nodig om de behandeling hierdoor uit te stellen.

Hoelang blijft het resultaat van een schaamlipcorrectie zichtbaar?

In principe is de correctie eenmalig en blijft het resultaat in de loop der jaren gelijk.

Wanneer mag ik weer sporten na de ingreep?

Wij adviseren om de eerste zes weken niet te sporten of activiteiten te ondernemen zoals fietsen en paardrijden. Na de vier weken kunt u dit weer voorzichtig oppakken.

Afspraak maken

Voor meer informatie over een schaamlipcorrectie of een andere plastische chirurgie ingreep neemt u contact met ons op via 023 544 4974 of stuurt u een e-mail naar info@bloomingpc.nl. U kunt ook direct een afspraak maken via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.
Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 21:00
Vrijdag
09:00 – 17:00

Adresgegevens

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
info@bloomingpc.nl