Blooming Plastische Chirurgie

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 
Neem contact op

Rond of anatomische borstimplantaten?

Welk soort borstimplantaat sluit het beste aan bij jouw wensen?

Borsten zijn er in alle soorten en maten: de een is heeft een volle boezem, terwijl iemand anders een bescheiden A-cup heeft. Wanneer je als vrouw onzeker of niet tevreden bent met je borsten, kun je overwegen om een borstvergroting te ondergaan. Maar net als bij een natuurlijke borst zijn er ook verschillende soorten borstimplantaten: ronde of anatomisch. Om ervoor te zorgen dat je een weloverwogen keuze maakt, leggen wij haarfijn uit wat het verschil is.

Ga jij voor een ronde of druppelvormige borst?

Wij gebruiken bij een borstvergroting over het algemeen twee vormen: een ronde vorm en een druppelvorm, ook wel een anatomisch borstimplantaat genoemd. De keuze van het implantaat is afhankelijk van verschillende factoren.  Er is geen goed of fout, het is belangrijk dat er wordt gekozen voor de implantaten die het beste bij jouw wensen passen. Ten eerste wordt er gekeken naar de anatomie van het lichaam. Hoe is de vorm van jouw eigen borsten? Wat is de kwaliteit van de huid en hoe zit het met het eigen weefsel? Dit wordt bekeken aan de hand van metingen en een pinch test. De uitkomst hiervan bepaald mede de keuze voor het borstimplantaat. Veel mensen denken dat je met een rond borstimplantaat automatisch meer vulling aan de bovenkant krijgt en dat een anatomisch implantaat altijd natuurlijker oogt. In sommige gevallen klopt dit, maar niet altijd. De uiteindelijke vorm van de nieuwe borsten heeft vooral te maken met jouw uitgangssituatie en het volume, de vulling en de cohesiviteit van het implantaat moeten aansluiting vinden bij jouw persoonlijke anatomie

Kies altijd voor een veilige borstvergroting

Laat je altijd goed voorlichten wanneer je een borstvergroting overweegt. Schrijf voorafgaand aan het consult je vragen op, zodat je zeker weet dat je alle vragen gesteld hebt. Controleer ook of de kliniek en de betreffende chirurg ervaring hebben op het gebied van borstvergrotingen. Bij Blooming in Haarlem ben je verzekerd van deskundige en ervaren BIG-geregistreerde plastisch chirurgen. Neem gerust contact op voor meer informatie over een borstvergroting door te bellen naar 023 544 4974.

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat

Lees meer »
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor.

Lees meer »

Onze plastische chirurgen

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Wouter van der Pot

Dr. Menno Huikeshoven

Drs. Jan van Loon

Drs. Robert de Wijn

Dr. Mick Kreulen

Dr. Klaske Booij

Drs. Toine van Trier

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité