4 redenen voor een borstverkleining

Gepubliceerd: 27 oktober 2015
Laatst gewijzigd: 1 augustus 2022
Gepubliceerd: 27 oktober 2015
Laatst gewijzigd: 1 augustus 2022

Wanneer het over borsten en plastische chirurgie gaat denkt men al snel aan een borstvergroting. Echter zijn er ook veel vrouwen die hun borsten te groot vinden en deze graag willen verkleinen. Er kleven namelijk ook een aantal nadelen aan het hebben van grote borsten en daardoor besluiten sommige vrouwen om wegens cosmetische en/of medische redenen deze te laten verkleinen.

Pijn
De belangrijkste reden voor een borstverkleining is pijn. Omdat grote borsten zwaar zijn hangt het bovenlichaam meer naar voren en heeft men meer kracht nodig om rechtop te staan. Hierdoor worden de spieren in de rug en nek meer belast en dit kan zeer vervelende pijnklachten veroorzaken in de rug, schouders en nek. Ook kan een BH-bandje dat het gewicht van de borsten moet dragen onder spanning komen te staan. Dit bandje snijdt dan in de huid en dit kan eveneens voor veel pijn zorgen.

Belemmering in bewegingsvrijheid
Te grote borsten kunnen een belemmering vormen in de bewegingsvrijheid. Vooral tijdens het sporten zitten ze vaak in de weg. Denk bijvoorbeeld aan hardlopen: Het op-en-neer gaan van de borsten kan erg pijnlijk zijn. Daarnaast zijn buikspieroefeningen moeilijk, omdat de borsten in de weg liggen. Door te grote borsten is een effectieve work-out dus niet tot nauwelijks mogelijk.

Het past niet bij het lichaam
Te grote borsten kunnen ervoor zorgen dat het lichaam niet in proportie is. Dit wordt door veel vrouwen als niet mooi ervaren en daardoor zouden zij kunnen beslissen de borsten te verkleinen.

Psychische klachten
Vrouwen met grote borsten hebben vaak last van psychische klachten, zoals onzekerheid en schaamte. Vooral winkelen zorgt voor veel onzekerheid, omdat bovenkleding vaak niet goed past. Daarnaast maken andere mensen vaak (vervelende) opmerkingen over de borsten wat ook weer kan bijdragen aan onzekerheid en schaamte. Als een vrouw deze klachten ervaart en haar borsten verkleint, zal ze in veel gevallen beter in haar vel zitten.

Bij een borstverkleining wordt overtollig vet-, klier – en huidweefsel verwijderd en hierdoor worden de borsten kleiner. De plastische chirurgen van kliniek Blooming hebben veel ervaring op het gebied van borstverkleiningen en daarom bent u bij ons in goede handen. Indien u meer informatie wilt over de mogelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen. U bent bij ons altijd meer dan welkom voor een informatief consult

[beforeafter id=”9″]
.

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

beautiful face of young caucasian woman with perfect health skin isolated on white skin care concept female model touches face (1) (1)
Blog

Wat is plastische chirurgie?

Met plastische chirurgie corrigeren we datgene aan uw lichaam waar u niet tevreden over bent. Bij Blooming Plastische Chirurgie werken we uitsluitend met vakbekwame plastisch chirurgen met jarenlange ervaring in plastische chirurgie. Zo kunt u altijd vertrouwen op het mooiste resultaat. Tijdens een eerste consult bespreken we samen met u uw wensen en maken we een

Lees meer »
lippen vergroten blooming plastische chirurgie
Blog

Lippen vergroten

Al is de trend van supergrote lippen een beetje voorbij, de meeste mensen willen wel graag een mooi contour van de lippen. Als iemand praat, kijken we naar zijn of haar mond. Een mond is dan ook heel belangrijk en een mond met smalle lippen wordt vaak minder aantrekkelijk gevonden.   Of dat echt zo

Lees meer »