4 redenen voor een borstverkleining

Gepubliceerd: 27 oktober 2015
Laatst gewijzigd: 26 april 2022
Gepubliceerd: 27 oktober 2015
Laatst gewijzigd: 26 april 2022

Wanneer het over borsten en plastische chirurgie gaat denkt men al snel aan een borstvergroting. Echter zijn er ook veel vrouwen die hun borsten te groot vinden en deze graag willen verkleinen. Er kleven namelijk ook een aantal nadelen aan het hebben van grote borsten en daardoor besluiten sommige vrouwen om wegens cosmetische en/of medische redenen deze te laten verkleinen.

Pijn
De belangrijkste reden voor een borstverkleining is pijn. Omdat grote borsten zwaar zijn hangt het bovenlichaam meer naar voren en heeft men meer kracht nodig om rechtop te staan. Hierdoor worden de spieren in de rug en nek meer belast en dit kan zeer vervelende pijnklachten veroorzaken in de rug, schouders en nek. Ook kan een BH-bandje dat het gewicht van de borsten moet dragen onder spanning komen te staan. Dit bandje snijdt dan in de huid en dit kan eveneens voor veel pijn zorgen.

Belemmering in bewegingsvrijheid
Te grote borsten kunnen een belemmering vormen in de bewegingsvrijheid. Vooral tijdens het sporten zitten ze vaak in de weg. Denk bijvoorbeeld aan hardlopen: Het op-en-neer gaan van de borsten kan erg pijnlijk zijn. Daarnaast zijn buikspieroefeningen moeilijk, omdat de borsten in de weg liggen. Door te grote borsten is een effectieve work-out dus niet tot nauwelijks mogelijk.

Het past niet bij het lichaam
Te grote borsten kunnen ervoor zorgen dat het lichaam niet in proportie is. Dit wordt door veel vrouwen als niet mooi ervaren en daardoor zouden zij kunnen beslissen de borsten te verkleinen.

Psychische klachten
Vrouwen met grote borsten hebben vaak last van psychische klachten, zoals onzekerheid en schaamte. Vooral winkelen zorgt voor veel onzekerheid, omdat bovenkleding vaak niet goed past. Daarnaast maken andere mensen vaak (vervelende) opmerkingen over de borsten wat ook weer kan bijdragen aan onzekerheid en schaamte. Als een vrouw deze klachten ervaart en haar borsten verkleint, zal ze in veel gevallen beter in haar vel zitten.

Bij een borstverkleining wordt overtollig vet-, klier – en huidweefsel verwijderd en hierdoor worden de borsten kleiner. De plastische chirurgen van kliniek Blooming hebben veel ervaring op het gebied van borstverkleiningen en daarom bent u bij ons in goede handen. Indien u meer informatie wilt over de mogelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen. U bent bij ons altijd meer dan welkom voor een informatief consult

[beforeafter id=”9″]
.

Deel op Social Media:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »