Q&A: Dokter Gilean Nolst Trenité over de neuscorrectie

Gepubliceerd: 19 september 2018
Laatst gewijzigd: 26 april 2022
Gepubliceerd: 19 september 2018
Laatst gewijzigd: 26 april 2022
Geen lichaamsdeel dat zo bepalend is voor je uiterlijk als je neus. Geen enkele neus is hetzelfde, groot, klein, dik of dun. Een wipneus of een haakneus… het belangrijkste is dat jouw neus past bij je gezicht. Wanneer jij het idee hebt dat je neus ‘uit proportie’ is, kan een neuscorrectie de oplossing zijn. Er is niemand die deze stap van de een op de andere dag neemt en tijdens het beslissingsproces ontstaan er vaak veel vragen. Plastisch chirurg Gilean Nols Trenité beantwoordt een paar veel gestelde vragen over de neuscorrectie. 1. Hoe lang kunnen anderen aan mij zien dat ik geopereerd ben aan mijn neus? “Als er hechtinkjes aan de onderkant van de neus zitten, worden deze na ongeveer een week verwijderd. Soms zie je dan nog kleine blauwe plekken onder de ogen. Na 10 dagen kan men over het algemeen niet meer zien dat je geopereerd bent.” 2. Krijg ik tampons in mijn neus, en hoe lang moeten deze blijven zitten? “In sommige gevallen is het nodig een gaasje met zalf (neustampon) in de neusgaten achter te laten. Deze blijven maximaal een dag zitten en kun je er zelf thuis uithalen. Vaak is het ook niet nodig om een tampon te plaatsen, dit kunnen we je voor de operatie al vertellen.” 3. Is een neuscorrectie een pijnlijke operatie? “Nee, dat valt erg mee! Zelfs als de neusbotjes smaller gemaakt moeten worden is de operatie niet erg pijnlijk. Het is verstandig om de eerste dagen paracetamol te gebruiken tegen de pijn.” 4. Moet je blijven slapen na een neuscorrectie? “Na een neuscorrectie mag je dezelfde dag weer naar huis, slaap thuis met extra kussens in je rug zodat je wat hoger ligt.”
Deel op Social Media:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »