Prothesewissel

Vanaf € 6.470,-

Snel naar

Blooming voor kwaliteit

Laat uw borstprothesen wisselen door ervaren en BIG-geregistreerde plastisch chirurgen

Borstprothesen kunnen na circa 10 jaar zorgen voor complicaties. Een prothesewissel biedt dan uitkomst. Bij deze ingreep vervangen we uw huidige borstimplantaten voordat ze voor problemen kunnen zorgen. Ook wanneer u last heeft van kapselvorming, voeren onze chirurgen een prothesewissel uit. Op deze pagina leest u meer over de behandeling, nazorg en kosten.

    • Zeer ervaren team van specialisten
    • Veilige borstprothesen
    • Keuze uit verschillende vormen en groottes
    • Behandelplan afgestemd op uw klachten en wensen

Kosten prothesewissel

Tijdens het eerste consult bekijken we uw situatie en maken we op basis van de behandeling een kostenoverzicht. Ieder individu is namelijk anders en iedereen heeft behoefte aan een eigen behandelplan. Voor een indicatie van de kosten kunt u onderstaande tabel raadplegen.

Vergoeding door de verzekering

Doorgaans wordt een prothesewissel niet vergoed door de verzekering. Toch is het verstandig om uw borstimplantaten na 10 jaar te laten controleren, omdat verouderde borstprotheses kunnen leiden tot complicaties. Er bestaat echter een uitzondering waarin u mogelijk een vergoeding krijgt voor uw prothesewissel. Neem voor de exacte voorwaarden contact op met uw zorgverzekeraar.

Levensduur borstimplantaten

Siliconen borstprotheses kunnen ongeveer 15 tot 20 jaar meegaan. Toch kan kapselvorming ervoor zorgen dat een prothese eerder verwijderd moet worden. Vooraf kunnen we helaas niet aangeven welke levensduur uw borstprotheses hebben. Wij adviseren na 15 jaar altijd een plastisch chirurg te bezoeken om de laatste informatie omtrent de protheses te verkrijgen. Het is ook verstandig om zelf regelmatig uw borsten te controleren. Voelt u iets vreemd op of rond uw borst? Neem dan contact met ons op.

Feiten over Prothesewissel

Wat kost een Prothesewissel?

Tijdens het consult zal de arts verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. Wat je ook kiest, je bent bij Blooming verzekerd van de allerbeste zorg.

Prothesewissel dubbelzijdig

vanaf vanaf € 6.470,-

Prothesewissel met lift

vanaf vanaf € 8.130,-
voor en na foto's Prothesewissel

Resultaten Prothesewissel

voor en na foto's Prothesewissel

Ik was erg zenuwachtig voor mijn prothesewissel. Ik wist dat ik last had van kapselvorming. De chirurg was erg aardig en begripvol. Hij doorliep de hele ingreep rustig met mij.

Het behandeltraject

Hoe gaat een Prothesewissel in zijn werk?

Veelgestelde vragen

Hoelang het resultaat van de ingreep zichtbaar blijft, is voor iedereen verschillend. Uw borsten zijn gecorrigeerd, maar het verouderingsproces in uw lichaam gaat wel gewoon door. Hierdoor kunnen uw borsten na verloop van tijd wat meer verslappen en gaan hangen. Ook zwangerschap en schommelingen in het gewicht spelen hierbij een rol.

In sommige gevallen hebben de borsten zo weinig borstklierweefsel dat het geven van borstvoeding niet lukt. Hebben uw borsten wel voldoende weefsel, dan heeft het plaatsen van een implantaat geen nadelige gevolgen voor het produceren van melk. Moeten wij tijdens de correctie het klierweefsel herverdelen of uw tepelhof verplaatsen, dan kan dit nadelig zijn voor het geven van borstvoeding.

Over het algemeen blijft het gevoel in uw borst hetzelfde. Het gebied waar het litteken komt, kan wel wat gevoelloos zijn. Het gevoel van uw tepel en tepelhof kan de eerste weken wel anders zijn, maar dit is in de meeste gevallen niet blijvend.

Wil je meer informatie over een Prothesewissel?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.