Prothesewissel

Laat uw borstprothesen wisselen door ervaren en BIG-geregistreerde plastisch chirurgen.

Borstprothesen kunnen na circa 10 jaar zorgen voor complicaties. Een prothesewissel biedt dan uitkomst. Bij deze ingreep vervangen we uw huidige borstimplantaten voordat ze voor problemen kunnen zorgen. Ook wanneer u last heeft van kapselvorming, voeren onze chirurgen een prothesewissel uit. Op deze pagina leest u meer over de behandeling, nazorg en kosten.

  • Zeer ervaren team van specialisten
  • Veilige borstprothesen
  • Keuze uit verschillende vormen en groottes
  • Behandelplan afgestemd op uw klachten en wensen

Kosten prothesewissel

Tijdens het eerste consult bekijken we uw situatie en maken we op basis van de behandeling een kostenoverzicht. Ieder individu is namelijk anders en iedereen heeft behoefte aan een eigen behandelplan. Voor een indicatie van de kosten kunt u onderstaande tabel raadplegen.
BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Prothesewissel dubbelzijdig € 6.270,- Algehele narcose Ja

Vergoeding door de verzekering

Doorgaans wordt een prothesewissel niet vergoed door de verzekering. Toch is het verstandig om uw borstimplantaten na 10 jaar te laten controleren, omdat verouderde borstprotheses kunnen leiden tot complicaties. Er bestaat echter een uitzondering waarin u mogelijk een vergoeding krijgt voor uw prothesewissel. Neem voor de exacte voorwaarden contact op met uw zorgverzekeraar.

“Ik las de laatste tijd veel negatieve dingen over borstimplantaten en uit voorzorg wilde ik dit overleggen met een specialist. Ik ben erg goed geholpen en kan Blooming aan iedereen aanbevelen!”

Prothesewissel: zo werkt de behandeling

Stap 1: het consult

tijdens een vrijblijvend consult. Aangezien het om een chirurgische ingreep gaat, is het belangrijk goed geïnformeerd een beslissing te nemen. Tijdens dit consult gaat u in gesprek met de behandelend chirurg. Hij of zij geeft u aan de hand van uw wensen en implantaten een prijsberekening.

Stap 2: de prothesewissel

Tijdens de ingreep bent u onder volledige narcose. Via het oude litteken verwijdert de chirurg de oude prothese. Behalve bij implantaten die via de oksel zijn ingebracht. Heeft u last van kapselvorming? De chirurg haalt dit littekenweefsel weg. Vervolgens plaatst hij nieuwe borstimplantaten en hecht hij de wond.

Stap 3: nacontroles

Een week na de prothesewissel verwijdert de chirurg uw hechtingen. We raden u aan een corrigerende beha te dragen voor extra ondersteuning.

Kapselvorming

Bij kapselvorming ontstaat er om de prothese littekenweefsel. Dit weefsel kan hard aanvoelen en kan er zelfs toe leiden dat u een prothesewissel moet ondergaan. Daarbij wisselen we niet alleen uw implantaten, we moeten uw borsten ook vrij maken van kapsels.

“Ik was erg zenuwachtig voor mijn prothesewissel. Ik wist dat ik last had van kapselvorming. De chirurg was erg aardig en begripvol. Hij doorliep de hele ingreep rustig met mij.”

Risico’s prothesewissel

Een prothesewissel is een chirurgische ingreep. En dat brengt de bijbehorende risico’s met zich mee. Onder deze risico’s vallen de volgende complicaties:

  • Verandering van gevoel in en rond uw borsten 
  • Nabloeding
  • Allergische reactie of infectie
  • Verplaatsing van de borstprothese

Door u zo goed mogelijk voor te lichten, minimaliseren we de kans op complicaties en verkleinen we de risico’s. Heeft u vragen over de risico’s van een prothesewissel? Neem dan gerust contact met ons op via 023 544 4974.

Levensduur borstimplantaten

Siliconen borstprotheses kunnen ongeveer 15 tot 20 jaar meegaan. Toch kan kapselvorming ervoor zorgen dat een prothese eerder verwijderd moet worden. Vooraf kunnen we helaas niet aangeven welke levensduur uw borstprotheses hebben. Wij adviseren na 15 jaar altijd een plastisch chirurg te bezoeken om de laatste informatie omtrent de protheses te verkrijgen. Het is ook verstandig om zelf regelmatig uw borsten te controleren. Voelt u iets vreemd op of rond uw borst? Neem dan contact met ons op.

Maak een afspraak voor een prothesewissel

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen en of een prothesewissel de beste behandeling is in uw situatie? Vraag en vrijblijvend consult aan via 023 544 4974 of stuur een e-mail naar info@bloomingpc.nl. U kunt tevens onderstaand contactformulier gebruiken.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Gerelateerde behandelingen:

Onze plastische chirurgen

Drs. Joost Staudt

Drs. Wouter van der Pot

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Jan van Loon

Dr. Mick Kreulen

Dr. Menno Huikeshoven

Dr. Klaske Booij

Drs. Robert de Wijn

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité

Drs. Toine van Trier