De populairste plastische behandelingen bij mannen

Gepubliceerd: 18 augustus 2016
Laatst gewijzigd: 2 mei 2022
Gepubliceerd: 18 augustus 2016
Laatst gewijzigd: 2 mei 2022

Plastische chirurgie wordt steeds populairder onder mannen. Mannen kiezen vaker voor een borstverkleining of een rimpelbehandeling met botox en fillers om bijvoorbeeld een strakkere kaaklijn te krijgen. Ook borstkasvergroting en liposuctie zijn sterk in populariteit aan het toenemen.

Het taboe voor mannen rondom cosmetische behandelingen is langzaamaan aan het verdwijnen. Maar wat zijn nu de meest voorkomende plastische behandelingen bij mannen?

Borstverkleining

Overmatige borstvorming bij mannen kan verholpen worden met een borstverkleining, ook wel gynaecomastie genoemd. De behandeling van de patiënt wordt aangepast op de oorzaak van de borstvorming.

Borstkasvergroting

Sommige mannen vinden dat ze, zelfs als ze veel sporten, niet de gewenste borstkas ontwikkelen. Er kan dan gekozen worden voor een borstkasvergroting, die wordt uitgevoerd door middel van pectorale prothesen. Dit zijn speciale prothesen die de borstspieren bij mannen groter maken. Deze prothesen worden in één dag geplaatst onder slaapverdoving.

Liposuctie

Als het overtollig vet op de buik, heupen, dijen, armen, rug of kuiten er niet af te sporten valt, kiezen mannen steeds vaker voor liposuctie. Het vet wordt dan met een buisje via kleine sneetjes op onopvallende plaatsen weggezogen en zal niet meer terugkeren. Dit wordt onder volledige verdoving gedaan.

Rimpelbehandeling

Steeds meer mannen kiezen ervoor om hun rimpels weg te laten werken bij een plastisch chirurg. Er wordt dan vaak Botox gebruikt om de fronsrimpel te verminderen. Ook worden fillers vaker gebruikt bij mannen, waardoor wallen weggewerkt worden of de nadruk wordt gelegd op bijvoorbeeld de kaaklijn.

Ooglidcorrectie

Net als vrouwen  kunnen mannen last hebben van hangende oogleden, wat zorgt voor een vermoeide uitstraling. In combinatie met vaak zware wenkbrauwen kan dit ook zorgen voor een boze blik. Daarnaast kunnen hangende oogleden zorgen voor een verminderend zicht. Steeds meer mannen kiezen daarom voor een ooglidcorrectie om een uitgeruste, frisse en open blik te creëren.


Bovenooglidcorrectie


Onderooglidcorrectie

Twijfelt u over een cosmetische ingreep? Maak hier een afspraak om de mogelijkheden eens rustig te bespreken tijdens een vrijblijvend consult.

 

Deel op Social Media:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »