Zeldzame operatie: teen wordt duim

Gepubliceerd: 15 december 2017
Laatst gewijzigd: 26 april 2022
Gepubliceerd: 15 december 2017
Laatst gewijzigd: 26 april 2022

Plastisch en handchirurgen Mick Kreulen, Jan van Loon en Robert de Wijn, werkzaam bij Blooming én in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk hebben in oktober een heel bijzondere operatie succesvol uitgevoerd. Zij maakten bij Jan Frantsen’s van zijn grote teen een duim nadat Jan zijn duim verloor bij een bedrijfsongeval.

De operatie is erg zeldzaam en complex, het gebeurt niet vaak dat iemand een duim verliest en daar een teen voor in de plaats krijgt. Toch wilde Jan zijn teen opofferen om ooit weer te kunnen motorrijden en fotograferen, want deze hobby’s zouden uitgesloten zijn zonder duim. Volgens Robert de Wijn is de ingreep zo ingewikkeld omdat naast het feit dat de duim het moet overleven, ook alle zenuwen en pezen op de goede manier moeten worden aangesloten. Als dit niet goed gebeurt, is de duim niet functioneel. De operatie duurde maar liefst elf uur en is geslaagd!

“Je zou het kunnen zien als de heilige graal van de handchirurgie, en het is ons gelukt dat hier te doen”, aldus De Wijn.

Deel op Social Media:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »