Oorcorrectie

Vanaf € 750,-

Snel naar

Blooming voor kwaliteit

Oorcorrectie

Een oorcorrectie kan een oplossing zijn, wanneer u zich onzeker of ongelukkig voelt met uw flaporen of afstaande oren. Voor sommige mensen zijn flaporen een vervelend verschijnsel met soms psychische problemen als gevolg. Met een oorcorrectie corrigeren wij de stand en vorm van uw afstaande oren, zodat uw onzekerheid compleet verdwijnt. Afstaande oren komen bij 1 op de 20 mensen voor en hebben functioneel geen enkel nadeel. Ze werken net zo goed als oren die dichter tegen het hoofd aanliggen. Toch worden flaporen soms gezien als schoonheidsfout en daarom voeren wij oorcorrecties uit bij volwassen en bij kinderen. Een oorcorrectie bij Blooming:

  • Verandert de stand, grootte of vorm van uw oor
  • Wordt uitgevoerd door erkende plastisch chirurgen
  • Kwaliteit boven kwantiteit
  • Kan uitgevoerd worden vanaf 18 jaar of ouder

Vergoeding Oorcorrectie

De kosten van het rechtzetten van flaporen worden door de verzekering in sommige gevallen vergoed. Hierop wordt meestal een uitzondering gemaakt voor kinderen tot ongeveer 13 jaar.

Mogelijkheden en verwachtingen oorcorrectie

Als u overweegt uw oren recht te laten zetten, is het belangrijk om een reëel verwachtingspatroon te hebben. U kunt een duidelijke verbetering van de stand van de oren verwachten maar geen perfectie. Ook is een absolute symmetrie van de stand van de oren vrijwel onmogelijk. Door de operatie komt er een litteken achter het oor. Dit is echter door de locatie meestal niet opvallend.

Feiten over Oorcorrectie

Wat kost een Oorcorrectie?

Tijdens het consult zal de arts verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. Wat je ook kiest, je bent bij Blooming verzekerd van de allerbeste zorg.

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Oorlelcorrectie enkelzijdig, 30 min vanaf € 750,- Lokale verdoving Nee
Oorlelcorrectie beiderzijds vanaf € 1.500,- Lokale verdoving Nee
Oorcorrectie enkelzijdig vanaf € 1.500,- Lokale verdoving Nee
Oorcorrectie beiderzijds vanaf € 2.800,- Lokale verdoving Nee
Oorcorrectie enkelzijdig € 3.000,- Algehele narcose Nee
Oorcorrectie beiderzijds € 4.500,- Algehele narcose Nee
voor en na foto's Oorcorrectie

Resultaten Oorcorrectie

voor en na foto's Oorcorrectie

Vanaf het intakegesprek tot de nabehandeling van mijn oorcorrectie ben ik bij Blooming geweldig geholpen. De plastisch chirurg is kundig en het verplegend personeel erg behulpzaam. Fijne kliniek.

Het behandeltraject

Hoe gaat een Oorcorrectie in zijn werk?

Veelgestelde vragen

In de meeste gevallen vindt de oorcorrectie plaats onder lokale verdoving. Het voordeel van deze vorm van narcose is dat u na de ingreep geen last heeft van de nasleep.

Ja, in principe kunnen wij iedere stand van het oor aanpassen. Dit doen we door het kraakbeen van de oren om te vormen, zodat uw oren de juiste vorm en stand krijgen.

De eerste dagen zal slapen wat gevoelig zijn. U kunt het beste met uw hoofd wat hoger liggen door een extra kussen onder uw hoofd te leggen. Ook kunt u bij een verstelbaar bed het hoofdeinde wat omhoog doen. Daarnaast adviseren wij om op uw rug te slapen, zodat er zo min mogelijk druk op uw gezicht komt.

De littekens van de correctie zijn te vinden aan de achterkant van de oorschelp, zodat ze het minst opvallen.

Een oorcorrectie kan na het uitwerken van de verdoving als pijnlijk worden ervaren. Om de pijn te onderdrukken, adviseren wij om de eerste 24 tot 48 uur regelmatig pijnstillers te nemen. Hierdoor bent u de pijn voor en zal de mate van pijn worden verlaagd.

Wil je meer informatie over een Oorcorrectie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.