Ga direct naar:

Vergoeding ooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie met medische indicatie wordt vergoed door de zorgverzekeraars. Een medische indicatie is bijvoorbeeld de ernstige beperking van uw zicht door verslapping van uw bovenooglid:

  • door een aangeboren afwijking;
  • door een chronische ziekte vanaf uw geboorte.

Of een ooglidcorrectie voor u wordt vergoed, is afhankelijk van een groot aantal strenge criteria. Een onderooglidcorrectie wordt nooit vergoed, omdat dit gezien wordt als een cosmetische behandeling.

Hoe krijg ik een vergoeding vanuit de basisverzekering?

Om van de zorgverzekeraar een vergoeding te krijgen voor uw ooglidcorrectie, heeft u een doorverwijzing van de huisarts nodig en moet u voldoen aan zeer strenge criteria. Met een verwijsbrief kunt u het beste een afspraak maken op de poli plastische chirurgie van het Spaarne Gasthuis. Tijdens het consult wordt alles besproken wat met de behandeling te maken heeft: het soort ooglidcorrectie, het resultaatde mogelijke risico’s en complicaties en hoe de herstelperiode verloopt. Ook geven we antwoord op al uw vragen over de ooglidcorrectie.

Uiteindelijk bepaalt de medisch specialist of u in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie. De bepaling van de vergoeding ziet er als volgt uit:

  1. U vraagt bij de huisarts om een verwijsbrief voor een bovenooglidcorrectie.
  2. U maakt een afspraak op de poli plastische chirurgie voor een eerste consultgesprek met een plastisch chirurg om uw klachten en wensen te bespreken. Na dit gesprek brengt de plastisch chirurg verslag uit en dient hij een verzoek in bij uw zorgverzekeraar of verwijst hij u door naar Kliniek Blooming indien er van vergoeding geen sprake is.

Hoe krijg ik een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering?

Wanneer de ooglidcorrectie niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering, dan is er nog de mogelijkheid om een vergoeding aan te vragen vanuit de aanvullende verzekering. Dit is helaas niet bij elke verzekeraar mogelijk, dus het is verstandig om hierover voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met uw verzekeraar. De reden dat niet alle verzekeraars een ooglidcorrectie vergoeden vanuit de aanvullende verzekering, is dat sinds 1 januari 2017 de bovenooglidcorrectie weer terug is in de basisverzekering. Daarom hebben sommige verzekeraars de correctie uit hun aanvullende verzekering gehaald.

Ooglidcorrectie zonder verzekering

U kunt er ook voor kiezen om de behandeling zelf te betalen, hiervoor heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. De prijzen die gelden voor een ooglidcorrectie, zijn:

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Bovenooglidcorrectie beiderzijds € 1.100,- Lokale verdoving Nee
Onderooglidcorrectie beiderzijds € 2.250,- Lokale verdoving Nee
Boven- en onderooglidcorrectie € 3.300,- Lokale verdoving Nee
Levatorplastiek enkelzijdig € 1.100,- Lokale verdoving Nee
Levatorplastiek beiderzijds € 2.200,- Lokale verdoving Nee

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over de vergoeding van een ooglidcorrectie? Neem dan contact met ons op via 023 544 4974, door te mailen naar info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 54 44 974

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 21:00
Vrijdag 09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Onze plastische chirurgen

Drs. Joost Staudt

Drs. Wouter van der Pot

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Jan van Loon

Dr. Mick Kreulen

Dr. Menno Huikeshoven

Dr. Klaske Booij

Drs. Robert de Wijn

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité

Drs. Toine van Trier