Ooglidcorrectie

Al onze ooglidcorrecties worden uitgevoerd door ervaren en BIG-geregistreerde plastisch chirurgen.

Ooglidcorrectie voor het corrigeren van wallen onder uw ogen, hangende, zware oogleden, hoofdpijn klachten en een vermoeide uitstraling. Heeft u last van hangende oogleden en bent u daardoor snel vermoeid? Dan is een oogcorrectie de moeite waard. De verslapte huid van de bovenoogleden en de vorming van wallen onder uw ogen kunnen u een vermoeide uitstraling geven, uw gezichtsveld beperken en irritaties veroorzaken. Met een professionele ooglid behandeling zien uw ogen er weer jong en stralend uit, ook bent u van uw klachten af.

Afhankelijk van uw klachten voeren we een bovenoogdlidcorrectie of een onderooglidcorrectie uit. Wij voeren ooglidcorrecties uit om verschillende redenen, deze kunnen cosmetisch of medisch van aard zijn. Ziet u er ouder uit door uw wallen of overhangende oogleden, dan spreken we van een cosmetische reden. Heeft klachten zoals hoofdpijn of zichtbeperking door uw hangende oogleden? Dan is een ooglidcorrectie een medische oplossing. 

Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent deze behandelingen zoals nazorg, herstel, risico’s, complicaties, ervaringen en ooglidcorrectie kosten.

Ooglidcorrectie filmpje behandelwijze

De voordelen van een ooglidcorrectie door Blooming Plastische Chirurgie

 • Verslapte huid rondom de ogen gemakkelijk corrigeren
 • Verhelpen van medische problemen door hangende oogleden
 • Geniet weer van een jonge en stralende uitstraling
 • Een persoonlijk behandelplan op basis van uw verwachting en mogelijkheden
 • Plastisch chirurgen die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC

De plastisch chirurgen van Blooming Plastische Chirurgie hebben veel ervaring op het gebied van ooglidcorrecties. Ze werken zeer nauw samen, zijn op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en delen de ervaringen die zij hebben op het gebied van cosmetische en reconstructieve chirurgie van oogleden. In Kliniek Blooming worden dagelijks ooglidcorrecties en andere plastische chirurgie behandelingen uitgevoerd. Het gaat niet om de kwantiteit maar kwaliteit, wij nemen graag ruim de tijd voor iedere cliënt. Maak kennis met onze plastisch chirurgen.

Ooglidcorrectie prijs

Tijdens het eerste consult bespreekt de behandelend plastisch chirurg uw wensen en de mogelijkheden van een ooglidcorrectie behandeling. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk behandelplan op. Hierin staat met welke behandeling we het gewenste resultaat bereiken voor uw klachten. Plan een consult om uw persoonlijke wensen te bespreken, vragen te stellen en de verwachtte kosten te bespreken. 

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Bovenooglidcorrectie beiderzijds € 1.100,- Lokale verdoving Nee
Onderooglidcorrectie beiderzijds € 2.250,- Lokale verdoving Nee
Boven- en onderooglidcorrectie € 3.300,- Lokale verdoving Nee
Levatorplastiek enkelzijdig € 1.100,- Lokale verdoving Nee
Levatorplastiek beiderzijds € 2.200,- Lokale verdoving Nee

Wanneer is een ooglidcorrectie nodig?

Met een ooglidcorrectie zorgen we ervoor dat u weer geniet van een open en frisse uitstraling. De plastisch chirurg verwijdert het overtollige huid van het ooglid, kort de oogspier in of verwijdert/verplaatst vetweefsel dat zich in de oogleden bevindt. Er zijn verschillende soorten ingrepen rondom het oog mogelijk. Wij bespreken de mogelijkheden graag met u tijdens het consultgesprek. 

Soorten ooglidcorrecties

Er zijn verschillende methodes om een ooglidcorrectie uit te voeren. De overtollige huid van de bovenoogleden en de onderoogleden (wallen) kan worden gecorrigeerd. Soms is het ook nodig om de verslapte spieren mee te corrigeren. Dit gebeurt bij de zogenoemde levatorplastiek. Er zijn verschillende technieken om het resultaat zo mooi mogelijk te krijgen. Denk daarbij aan het verplaatsen of verwijderen van vet, het verstevigen van de spier of het fixeren van structuren om stabiliteit te krijgen.

De plastisch chirurgen van Kliniek Blooming zien u graag op een eerste consult om uw ogen zo goed mogelijk in kaart te brengen. Daaruit volgt een voorstel voor de operatie.

Bovenooglidcorrectie

Bij een bovenooglidcorrectie wordt het teveel aan huid en ander weefsel aan de bovenkant van uw oog gecorrigeerd. Wanneer het nodig is, verfraaien we ook de vorm van het oog. Door een bovenooglidcorrectie krijgt u weer een frisse oogopslag en heeft u minder last van vermoeidheidsklachten.

De behandeling

 • Een bovenooglidcorrectie wordt in principe onder lokale verdoving uitgevoerd.
 • Van tevoren tekenen we nauwkeurig af welk deel van de huid overtollig is. Dit deel snijden we weg.
 • Het litteken valt in de natuurlijke plooi van het bovenooglid en is daardoor nauwelijks zichtbaar.
 • De hechtingen worden onderhuids geplaatst en vastgezet met hechtpleisters. Deze moet u gedurende een week laten zitten.

Na de operatie

Na de operatie kan er zwelling optreden en in een enkel geval treedt er irritatie van de ogen op. Niet iedereen is even gevoelig voor zwellingen en bloeduitstortingen maar houd er rekening mee. Na ongeveer vijf tot zeven dagen verwijderen we de pleisters en hechtingen in Kliniek Blooming. Het is raadzaam om het litteken daarna met een littekencrème in te smeren. Laat u hierover informeren door uw behandelend plastisch chirurg.

Vergoeding

Bovenooglidcorrecties worden slechts in bepaalde situaties vergoed. Alleen als er sprake is van een medische indicatie, vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten van de ooglidcorrectie. Ontdek meer over de vergoeding van een ooglidcorrectie.

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie voeren we uit om de onderste oogleden of wallen onder uw ogen te verstrakken. Wallen kunnen ontstaan door:

 • Verslapping van de huid rondom het oog;
 • Vetophopingen onder de oogleden;
 • Verslapping van de spieren rondom het oog.

De behandeling

 • Gedurende de behandeling maken we een kleine snee net onder de wimpers van het onderooglid. Hierdoor valt het toekomstige litteken zo min mogelijk op.
 • Naast het verwijderen van overtollige huid kunnen we ook vet verwijderen of verplaatsen.
 • De combinatie van het verwijderen of verplaatsen van het vet en het straktrekken van de huid, zorgt voor het optimale resultaat.

Na de operatie

Wij raden aan om de eerste paar dagen voldoende rust te nemen. Dit komt het herstel van de oogleden ten goede en geeft uiteindelijk het optimale resultaat.  Na een correctie van de onderoogleden kan er zwelling optreden en in een enkel geval treedt er irritatie van de ogen op. Na ongeveer vijf tot zeven dagen worden de aangebrachte hechtingen verwijderd. Zodra de wondjes genezen zijn, kunt u de verzorgende littekencrème aanbrengen.

Vergoeding

Een onderooglidcorrectie wordt door de zorgverzekering gezien als een cosmetische behandeling en wordt niet vergoed.

Al onze ooglidcorrecties worden uitgevoerd door ervaren en BIG-geregistreerde plastisch chirurgen.

Ervaringen

Veelgestelde vragen over ooglidcorrecties

Wordt een ooglidcorrectie vergoed door zorgverzekeraars?

Wanneer er sprake is van een aangeboren oogafwijking, een chronische aandoening vanaf de geboorte of een ernstige gezichtsveldbeperking, wordt een ooglidcorrectie vergoed vanuit het basispakket. U kunt voorafgaand aan de behandeling uw zorgverzekeraar raadplegen om zeker te weten of de behandeling voor u vergoed wordt.

Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?

Hoelang het resultaat van de ooglidcorrectie voor u zichtbaar is, is niet precies te zeggen omdat dit verschilt per persoon. Gemiddeld is het resultaat tien tot vijftien jaar zichtbaar. Na een correctie van de oogleden zien uw ogen er fris en uitgerust uit, maar vergeet niet dat het verouderingsproces in uw lichaam wel gewoon doorgaat. Haal het maximale uit de behandeling door gezond te leven en goed voor uw lichaam te zorgen.

Zijn er littekens zichtbaar na de correctie?

De littekens van een ingreep aan de ogen zijn nauwelijks zichtbaar, omdat de snede in de natuurlijke plooi van het ooglid wordt gemaakt. De eerste twee weken na de behandeling kan de huid rood van kleur zijn, maar dit verdwijnt vanzelf weer.

Mag ik lenzen dragen na de behandeling?

Ja, dat mag. U mag uw lenzen weer dragen zodra u deze gemakkelijk kunt inbrengen en verwijderen zonder daarbij te veel aan het ooglid te trekken. Wij raden u aan om de eerste week na de ingreep een bril te dragen.

Is een ooglidcorrectie geschikt voor mij?

Wanneer u klachten ervaart als hangende oogleden, wallen, beperkt gezichtsveld, vermoeide blik of hoofdpijn kan een ooglidcorrectie uitkomst bieden. Tijdens een eerste consult bespreekt de plastisch chirurg uw situatie en beoordeelt hij of een dergelijke ingreep de geschikte oplossing voor u is.

Hoe kan ik mij voorbereiden op een operatie?

Een ooglidcorrectie is een operatieve ingreep. Het is dan ook verstandig om vooraf enige voorbereidingen te treffen. Houd er rekening mee dat u na de behandeling hersteltijd nodig heeft. Regel dit met uw werk en zorg voor oppas voor uw kinderen. U mag na de behandeling namelijk niet zwaar tillen of bukken. Tijdens een eerste consult bespreekt de plastisch chirurg uitgebreid met u hoe zich het beste kunt voorbereiden.

Wanneer kan ik starten met het gebruik van littekencrème?

U kunt starten met het smeren van de littekencrème zodra de korstjes op het ooglid zijn verdwenen. Probeer de crème de eerste twee weken zo licht mogelijk aan te brengen. U krijgt de littekencrème van ons mee tijdens de eerste controleafspraak in de kliniek.

Bestaat er een leeftijdsgrens voor een ooglidcorrectie?

In principe kan iedereen die niet tevreden over zijn ogen is een ooglidcorrectie ondergaan. We merken dat de meeste mensen die kiezen voor een ingreep aan de oogleden ouder zijn dan 30 jaar. Toch kunnen ook jongeren voor een behandeling bij ons terecht. Wallen of afhangende wenkbrauwen of oogleden zijn namelijk vaak erfelijk bepaald.

Mag ik na een ooglidcorrectie in de zon?

We raden u de eerste zes weken aan om zo min mogelijk de zon in te gaan. Wanneer u dit toch doet, is het belangrijk een zonnebril en goede zonnecrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

Kan ik na een ooglidcorrectie direct autorijden?

Nee, u kunt na een ooglidcorrectie beter niet zelf autorijden. Neem daarom iemand mee wanneer u de ingreep ondergaat of kom met het openbaar vervoer.

Wanneer mag ik na een ooglidcorrectie weer aan het werk?

Het is afhankelijk van het type werk dat u uitvoert wanneer u weer aan de slag kunt. De eerste dagen zult u blauwe plekken krijgen en een gezwollen huid hebben rondom de ogen. Licht huishoudelijk werk doen is de eerste week toegestaan. Verricht u lichamelijk zwaar werk? Dan adviseren we uw werk na ongeveer drie tot vier weken weer rustig op te bouwen. Luister hierbij vooral goed naar uw lichaam. U voelt het beste aan wat wel en niet gaat.

Hoelang kan ik geen make-up dragen?

Zolang de hechtingen er nog inzitten kunt u geen make-up op uw ogen dragen. Zodra de hechtingen verwijderd zijn, mag u weer make-up dragen. Wees hier de eerste twee maanden nog wel voorzichtig mee. Vooral bij het verwijderen van de make-up.

Kan ik na een ooglidcorrectie sporten?

Het is verstandig om de eerste weken even rust te nemen. Na gemiddeld drie tot vier weken kunt u het sporten weer langzaam opbouwen. Tijdens het eerste consult informeert de plastisch chirurg u uitgebreid over het herstel.

Is douchen na een ooglidcorrectie toegestaan?

De dag na de ingreep mag u gewoon weer douchen. Probeer hierbij wel de wond zoveel mogelijk droog te houden totdat de hechtingen verwijderd zijn. Is de wond toch nat geworden? Dep deze dan voorzichtig droog.

Voor een volledig overzicht vind je hier de meest gestelde vragen.

Ooglidcorrectie voor en na foto's

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over een ooglidcorrectie of wilt u een persoonlijk advies? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen via info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 54 44 974

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00

Blooming Plastische Chirurgie

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Feiten over een ooglidcorrectie

Verdoving

Lokale of algehele narcose
spuit
Operatieduur
30 – 90
clock
Hersteltijd
3 – 10 dagen
pleister

Onze plastische chirurgen

Drs. Joost Staudt

Drs. Wouter van der Pot

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Jan van Loon

Dr. Mick Kreulen

Dr. Menno Huikeshoven

Dr. Klaske Booij

Drs. Robert de Wijn

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité

Drs. Toine van Trier