Bloemingdael

Booming bij Blooming:

Het Botox abonnement!

Neem contact op

  023-5444974
Wij zijn nu telefonisch bereikbaar!

  Maak een afspraak

Ooglidcorrectie

Al onze ooglidcorrecties worden uitgevoerd door ervaren en BIG-geregistreerde plastisch chirurgen.

Met een ooglidcorrectie corrigeren we het teveel aan huid en ander weefsel rondom de ogen. Heeft u last van hangende oogleden en bent u daardoor snel vermoeid? Dan is een oogcorrectie de moeite waard. De verslapte huid van de bovenoogleden en de vorming van wallen onder uw ogen kunnen u een vermoeide uitstraling geven, uw gezichtsveld beperken en irritaties veroorzaken. Met een professionele ooglid ingreep zien uw ogen er niet alleen weer jong en stralend uit, u bent ook van uw klachten af. Het type ooglidcorrectie dat voor u geschikt is, hangt van uw klachten af. Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent deze behandeling, zoals nazorg, herstel, risico’s, complicaties, ervaringen en tarieven.

 • Verslapte huid rondom de ogen gemakkelijk corrigeren
 • Geniet weer van een jonge en stralende uitstraling
 • Een persoonlijk behandelplan op basis van uw verwachting en mogelijkheden
 • Plastisch chirurgen die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC

De plastisch chirurgen van Blooming Plastische Chirurgie hebben veel ervaring op het gebied van ooglidcorrecties. Ze werken zeer nauw samen, zijn op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en delen de ervaringen die zij hebben op het gebied van cosmetische en reconstructieve chirurgie van oogleden. In Kliniek Blooming worden dagelijks ooglidcorrecties en andere plastische chirurgie behandelingen uitgevoerd. Het gaat niet om de kwantiteit maar kwaliteit, wij nemen graag ruim de tijd voor iedere cliënt. Maak kennis met onze plastisch chirurgen.

Wat kost een ooglidcorrectie?

Tijdens het eerste consult bespreekt uw behandelend plastisch chirurg uw wensen en de technische mogelijkheden van de ooglidcorrectie. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk behandelplan op. Hierin staat met welke behandeling we het gewenste resultaat bereiken voor uw klachten. Onderstaande prijzen geven u een indicatie.

BehandelingPrijsVerdovingOvernachting
Bovenooglidcorrectie beiderzijds€ 1100,00Lokale verdovingNee
Onderooglidcorrectie beiderzijds€ 2250,00Lokale verdovingNee
Boven- en onderooglidcorrectie€ 3300,00Lokale verdovingNee
Levatorplastiek enkelzijdig€ 1100,00Lokale verdovingNee
Levatorplastiek beiderzijds€ 2200,00Lokale verdovingNee
Consult€ 50,00
Second opinion€ 100,00

Wat is een ooglidcorrectie?

Met een ooglidcorrectie zorgen we ervoor dat u weer geniet van een open en frisse uitstraling. De plastisch chirurg verwijdert het overtollige huid van het ooglid, kort de oogspier in of verwijdert/verplaatst vetweefsel dat zich in de oogleden bevindt. Er zijn verschillende soorten ingrepen rondom het oog mogelijk. We leggen u de diverse behandelingen graag uit.

Soorten ooglidcorrecties

Er zijn verschillende methodes om een ooglidcorrectie uit te voeren. De overtollige huid van de bovenoogleden en de onderoogleden (wallen) kan worden gecorrigeerd, maar soms is het ook nodig om de verslapte spieren mee te corrigeren. Dit gebeurt bij de zogenoemde levatorplastiek. Er zijn verschillende technieken om het resultaat zo mooi mogelijk te krijgen. Denk daarbij aan het verplaatsen of verwijderen van vet, het verstevigen van de spier of het fixeren van structuren om stabiliteit te krijgen.

De plastisch chirurgen van Kliniek Blooming zien u graag op een eerste consult om uw ogen zo goed mogelijk in kaart te brengen. Daaruit volgt een voorstel voor de operatie.

Bovenooglidcorrectie

Bij een bovenooglidcorrectie wordt het teveel aan huid en ander weefsel aan de bovenkant van uw oog gecorrigeerd.

Wanneer het nodig is, verfraaien we ook de vorm van het oog. Door een bovenooglidcorrectie krijgt u weer een frisse oogopslag en heeft u minder last van vermoeidheidsklachten.

De ingreep

 • Een bovenooglidcorrectie wordt in principe onder lokale verdoving uitgevoerd.
 • Van tevoren tekenen we nauwkeurig af welk deel van de huid overtollig is. Dit deel snijden we weg.
 • Het litteken valt in de natuurlijke plooi van het bovenooglid en is daardoor nauwelijks zichtbaar.
 • De hechtingen worden onderhuids geplaatst en vastgezet met hechtpleisters. Deze moet u gedurende een week laten zitten.

Na de operatie

Na de operatie kan er zwelling optreden en in een enkel geval treedt er irritatie van de ogen op. Niet iedereen is even gevoelig voor zwellingen en bloeduitstortingen maar houd er rekening mee. Na ongeveer vijf tot zeven dagen verwijderen we de pleisters en hechtingen in Kliniek Blooming. Het is raadzaam om het litteken daarna met een littekencrème in te smeren. Laat u hierover informeren door uw behandelend plastisch chirurg.

Vergoeding

Bovenooglidcorrecties worden slechts in bepaalde situaties vergoed. Alleen als er sprake is van een medische indicatie, vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten van de ooglidcorrectie. Ontdek meer over de vergoeding van een ooglidcorrectie.

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie voeren we uit om de onderste oogleden of wallen onder uw ogen te verstrakken. Wallen kunnen ontstaan door:

 • Verslapping van de huid rondom het oog;
 • Vetophopingen onder de oogleden;
 • Verslapping van de spieren rondom het oog.

De ingreep

 • Gedurende de behandeling maken we een kleine snee net onder de wimpers van het onderooglid. Hierdoor valt het toekomstige litteken zo min mogelijk op.
 • Naast het verwijderen van overtollige huid kunnen we ook vet verwijderen of verplaatsen.
 • De combinatie van het verwijderen of verplaatsen van het vet en het straktrekken van de huid, zorgt voor het optimale resultaat.

Na de operatie

Wij raden aan om de eerste paar dagen voldoende rust te nemen. Dit komt het herstel van de oogleden ten goede en geeft uiteindelijk het optimale resultaat.  Na een correctie van de onderoogleden kan er zwelling optreden en in een enkel geval treedt er irritatie van de ogen op. Na ongeveer vijf tot zeven dagen worden de aangebrachte hechtingen verwijderd. Zodra de wondjes genezen zijn, kunt u de verzorgende littekencrème aanbrengen.

Vergoeding

Een onderooglidcorrectie wordt door de zorgverzekering gezien als een cosmetische ingreep en wordt niet vergoed.

De operatie heb ik als zeer positief ervaren met een prachtig resultaat. Er wordt gewerkt met zeer deskundig personeel. Ik werd erg op mijn gemak gesteld door zowel de plastisch chirurg als de zeer vriendelijke assistente.

Het consult

Tijdens het eerste consult bespreekt uw behandelend plastisch chirurg alles wat met de behandeling te maken heeft. De vragen die u tijdens het intakegesprek bespreekt, zijn:

Tijdens dit consultgesprek kijken we of u een geschikte kandidaat bent voor een ooglidcorrectie en of een boven- of onderooglidcorrectie voor u het beste resultaat oplevert. Uw chirurg vraagt naar uw gezondheid, medische achtergrond en eventueel medicijngebruik. Wanneer u bijvoorbeeld bloedverdunnende medicijnen gebruikt, dient u hier een week voor de ingreep mee te stoppen. Daarnaast worden uw wensen en verwachtingen besproken, zodat we dit kunnen koppelen aan de technische mogelijkheden.

Wat is de medische indicatie voor een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie kan uitgevoerd worden om cosmetische of medische redenen.

Medische ooglidcorrectie

Hangende oogleden kunnen in uw dagelijks leven zorgen voor ernstige hinder. Naast belemmering van uw zicht ontstaan er ook vaak hoofdpijnklachten door verslapte oogleden. Dit komt doordat u de hele dag de spieren in uw voorhoofd aanspant om uw oogleden open te houden.

Cosmetische ooglidcorrectie

Zodra u in de spiegel bijvoorbeeld een vermoeid gezicht ziet, terwijl u ’s nachts wel goed geslapen hebt, is een ooglid ingreep voor u een uitkomst. Ook wanneer u een sombere uitstraling heeft, kan een correctie van de oogleden uw gezicht een frisse en vrolijke uitdrukking geven.

Risico’s en complicaties

Dankzij een team van ervaren specialisten heeft kliniek Blooming door de jaren heen veel ervaring opgedaan met ooglidcorrecties. Ondanks onze expertise en ervaring vinden wij het belangrijk dat de cliënt altijd op de hoogte is van de risico’s en mogelijke complicaties. Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van de bovenstaande informatie, dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij geven graag op elke vraag een passend antwoord.

Complicaties ooglidcorrectie

De meeste complicaties na een bovenooglidcorrectie zijn zeer zeldzaam, denk aan een nabloeding of wondinfectie. In de meeste gevallen is dit niet ernstig, maar het vertraagt wel het genezingsproces. Het resultaat van de operatie is langdurig zichtbaar. Complicaties van een ooglidcorrectie kunnen zijn:

 • Tijdelijke vochtophoping rond de ogen (regelmatig);
 • Trekkend ooglid door littekenreactie. Meestal duurt het een aantal weken tot maanden voordat dit helemaal over is;
 • Droogheid van de ogen;
 • Doof gevoel van de oogleden;
 • Pijn;
 • Een nabloeding;
 • Een allergische reactie op pleisters of hechtdraad.

Specifieke complicaties ooglidcorrectie

Er bestaat een hele kleine kans dat er na de operatie nabloedingen ontstaan. In deze situatie kunt u last krijgen van een verhoogde druk in de oogkas. De klacht gaat gepaard met hevige pijn en een eventuele verslechtering van het gezichtsvermogen. Deze complicaties beschouwen we over het algemeen als zeer zeldzaam. Mochten deze complicaties optreden, dan dient u direct contact op te nemen met de plastisch chirurg.

Een andere zeldzame complicatie is een ectropion. In deze situatie krult de binnenzijde van het ooglid naar buiten. Hierdoor sluit uw ooglid niet goed aan op uw oogbol. Dit kan leiden tot irritaties en tranenvloed. Om deze complicatie te verhelpen is in sommige gevallen een nieuwe operatie noodzakelijk. Graag willen wij hierbij vermelden dat ook deze complicatie zeer zeldzaam is.

Littekens

Na een operatie aan de oogleden moet u rekenen op littekens die rood en gezwollen zijn. Dit wordt na zes weken minder. In totaal hebben littekens ongeveer een jaar tot anderhalf jaar nodig om volledig te genezen. We adviseren om uw littekens te verzorgen met een littekencrème en zoveel mogelijk uit de zon te blijven. In onze kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Om de wondgenezing te bevorderen is het belangrijk om te stoppen met roken. Rook minimaal zes weken voor tot zes weken na een ooglidcorrectie niet. U verkleint zo de kans op nabloedingen aanzienlijk.

Resultaten ooglidcorrectie

Hoe mooi het resultaat ook wordt, aan operaties zitten nadelen vast. U heeft bijvoorbeeld algemene operatierisico’s. Hieronder vallen nabloedingen en wondinfecties. Hoewel deze complicaties niet vaak voorkomen, is het wel goed om bewust te zijn van de mogelijke risico’s. Hoe beter u wordt geïnformeerd over de voordelen en nadelen, des te beter kunt u beslissen of de risico’s een operatie waard zijn. Ontevredenheid over het eindresultaat is uiterst vervelend voor beide partijen en wij zullen u zo goed mogelijk informeren om reële verwachtingen te scheppen.

Om u een goed beeld te geven van wat het natuurlijke effect is van een ooglidcorrectie, lichten wij voor-en-na-foto’s uit.

Voor- en na een bovenooglidcorrectie

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - Ooglidcorrectie
gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - Ooglidcorrectie
gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - Ooglidcorrectie
svg+xml;base64,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 - Ooglidcorrectiesvg+xml;base64,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 - Ooglidcorrectie
svg+xml;base64,PHN2ZyB4bWxucz0iaHR0cDovL3d3dy53My5vcmcvMjAwMC9zdmciIHZlcnNpb249IjEuMCIgd2lkdGg9IjYwMCIgaGVpZ2h0PSIzMDAiID48L3N2Zz4= - Ooglidcorrectie

Voor- en na een onderooglidcorrectie

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - Ooglidcorrectie
gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - Ooglidcorrectie
svg+xml;base64,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 - Ooglidcorrectiesvg+xml;base64,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 - Ooglidcorrectie
svg+xml;base64,PHN2ZyB4bWxucz0iaHR0cDovL3d3dy53My5vcmcvMjAwMC9zdmciIHZlcnNpb249IjEuMCIgd2lkdGg9IjYwMCIgaGVpZ2h0PSIzMDAiID48L3N2Zz4= - Ooglidcorrectie

Ervaringen ooglidcorrectie

Lang getwijfeld om mijn oogleden te laten liften maar dat is achteraf niet nodig geweest. Het hele traject is prima verlopen: van voor- en nazorg tot de behandeling. Ik zou een ooglidcorrectie bij Blooming iedereen aanraden.

Mijn oogleden hingen al geruime tijd over mijn ogen heen. De vorming van hangende oogleden is met de jaren echter steeds meer toegenomen en ik stoorde me er ontzettend aan. Ik heb daarom voor een bovenooglidcorrectie gekozen en mijn vermoeide uitstraling is verdwenen.

Ik ben prima geholpen met mijn ooglidcorrectie. Bij mij hebben we gekozen voor zowel een boven- als onderooglidcorrectie. Het resultaat is geweldig en de nazorg is heel goed. Ik werd heel goed geïnformeerd over de ingreep. De locatie van de kliniek is fijn en rustgevend.

Veelgestelde vragen over een ooglidcorrectie

Wordt een ooglidcorrectie vergoed door zorgverzekeraars?

Wanneer er sprake is van een aangeboren oogafwijking, een chronische aandoening vanaf de geboorte of een ernstige gezichtsveldbeperking, wordt een ooglidcorrectie vergoed vanuit het basispakket. U kunt voorafgaand aan de ingreep uw zorgverzekeraar raadplegen om zeker te weten of de behandeling voor u vergoed wordt.

Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?

Hoelang het resultaat van de ooglidcorrectie voor u zichtbaar is, is niet precies te zeggen omdat dit verschilt per persoon. Gemiddeld is het resultaat tien tot vijftien jaar zichtbaar. Na een correctie van de oogleden zien uw ogen er fris en uitgerust uit, maar vergeet niet dat het verouderingsproces in uw lichaam wel gewoon doorgaat. Haal het maximale uit de ingreep door gezond te leven en goed voor uw lichaam te zorgen.

Zijn er littekens zichtbaar na de correctie?

De littekens van een ingreep aan de ogen zijn nauwelijks zichtbaar, omdat de snede in de natuurlijke plooi van het ooglid wordt gemaakt. De eerste twee weken na de ingreep kan de huid rood van kleur zijn, maar dit verdwijnt vanzelf weer.

Mag ik lenzen dragen na de ingreep?

Ja, dat mag. U mag uw lenzen weer dragen zodra u deze gemakkelijk kunt inbrengen en verwijderen zonder daarbij te veel aan het ooglid te trekken. Wij raden u aan om de eerste week na de ingreep een bril te dragen.

Is een ooglidcorrectie geschikt voor mij?

Wanneer u klachten ervaart als hangende oogleden, wallen, beperkt gezichtsveld, vermoeide blik of hoofdpijn kan een ooglidcorrectie uitkomst bieden. Tijdens een eerste consult bespreekt de plastisch chirurg uw situatie en beoordeelt hij of een dergelijke ingreep de geschikte oplossing voor u is.

Hoe kan ik mij voorbereiden op een operatie?

Een ooglidcorrectie is een operatieve ingreep. Het is dan ook verstandig om vooraf enige voorbereidingen te treffen. Houd er rekening mee dat u na de behandeling hersteltijd nodig heeft. Regel dit met uw werk en zorg voor oppas voor uw kinderen. U mag na de behandeling namelijk niet zwaar tillen of bukken. Tijdens een eerste consult bespreekt de plastisch chirurg uitgebreid met u hoe zich het beste kunt voorbereiden.

Wanneer kan ik starten met het gebruik van littekencrème?

U kunt starten met het smeren van de littekencrème zodra de korstjes op het ooglid zijn verdwenen. Probeer de crème de eerste twee weken zo licht mogelijk aan te brengen. U krijgt de littekencrème van ons mee tijdens de eerste controleafspraak in de kliniek.

Bestaat er een leeftijdsgrens voor een ooglidcorrectie?

In principe kan iedereen die niet tevreden over zijn ogen is een ooglidcorrectie ondergaan. We merken dat de meeste mensen die kiezen voor een ingreep aan de oogleden ouder zijn dan 30 jaar. Toch kunnen ook jongeren voor een behandeling bij ons terecht. Wallen of afhangende wenkbrauwen of oogleden zijn namelijk vaak erfelijk bepaald.

Mag ik na een ooglidcorrectie in de zon?

We raden u de eerste zes weken aan om zo min mogelijk de zon in te gaan. Wanneer u dit toch doet, is het belangrijk een zonnebril en goede zonnecrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

Kan ik na een ooglidcorrectie direct autorijden?

Nee, u kunt na een ooglidcorrectie beter niet zelf autorijden. Neem daarom iemand mee wanneer u de ingreep ondergaat of kom met het openbaar vervoer.

Wanneer mag ik na een ooglidcorrectie weer aan het werk?

Het is afhankelijk van het type werk dat u uitvoert wanneer u weer aan de slag kunt. De eerste dagen zult u blauwe plekken krijgen en een gezwollen huid hebben rondom de ogen. Licht huishoudelijk werk doen is de eerste week toegestaan. Verricht u lichamelijk zwaar werk? Dan adviseren we uw werk na ongeveer drie tot vier weken weer rustig op te bouwen. Luister hierbij vooral goed naar uw lichaam. U voelt het beste aan wat wel en niet gaat.

Hoelang kan ik geen make-up dragen?

Zolang de hechtingen er nog inzitten kunt u geen make-up op uw ogen dragen. Zodra de hechtingen verwijderd zijn, mag u weer make-up dragen. Wees hier de eerste twee maanden nog wel voorzichtig mee. Vooral bij het verwijderen van de make-up.

Kan ik na een ooglidcorrectie sporten?

Het is verstandig om de eerste weken even rust te nemen. Na gemiddeld drie tot vier weken kunt u het sporten weer langzaam opbouwen. Tijdens het eerste consult informeert de plastisch chirurg u uitgebreid over het herstel.

Is douchen na een ooglidcorrectie toegestaan?

De dag na de ingreep mag u gewoon weer douchen. Probeer hierbij wel de wond zoveel mogelijk droog te houden totdat de hechtingen verwijderd zijn. Is de wond toch nat geworden? Dep deze dan voorzichtig droog.

Voor een volledig overzicht vind je hier de meest gestelde vragen.

Maak een afspraak voor een ooglidcorrectie

Wilt u meer informatie over een ooglidcorrectie? Maak dan een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 544 4974, door te mailen naar info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 544 4974.
Maandag
09:00 – 17:00
Dinsdag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Donderdag
09:00 – 21:00
Vrijdag
09:00 – 17:00

Adresgegevens

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem

Vergelijkbare behandelingen

Naast een ooglidcorrectie kunt u in onze kliniek in Haarlem ook terecht voor andere gelaatchirurgie:

info@bloomingpc.nl