Ooglidcorrectie

Vanaf € 1.100,-

Snel naar

Blooming voor kwaliteit

Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie voor het corrigeren van wallen onder uw ogen, hangende, zware oogleden, hoofdpijn klachten en een vermoeide uitstraling. Heeft u last van hangende oogleden en bent u daardoor snel vermoeid? Dan is een oogcorrectie de moeite waard. De verslapte huid van de bovenoogleden en de vorming van wallen onder uw ogen kunnen u een vermoeide uitstraling geven, uw gezichtsveld beperken en irritaties veroorzaken. Met een professionele ooglid behandeling zien uw ogen er weer jong en stralend uit, ook bent u van uw klachten af.

Afhankelijk van uw klachten voeren we een bovenoogdlidcorrectie of een onderooglidcorrectie uit. Wij voeren ooglidcorrecties uit om verschillende redenen, deze kunnen cosmetisch of medisch van aard zijn. Ziet u er ouder uit door uw wallen of overhangende oogleden, dan spreken we van een cosmetische reden. Heeft klachten zoals hoofdpijn of zichtbeperking door uw hangende oogleden? Dan is een ooglidcorrectie een medische oplossing.

Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent deze behandelingen zoals nazorg, herstel, risico’s, complicaties, ervaringen en ooglidcorrectie kosten.

De voordelen van een ooglidcorrectie door Blooming Plastische Chirurgie

  • Verslapte huid rondom de ogen gemakkelijk corrigeren
  • Verhelpen van medische problemen door hangende oogleden
  • Geniet weer van een jonge en stralende uitstraling
  • Een persoonlijk behandelplan op basis van uw verwachting en mogelijkheden
  • Plastisch chirurgen die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC

De plastisch chirurgen van Blooming Plastische Chirurgie hebben veel ervaring op het gebied van ooglidcorrecties. Ze werken zeer nauw samen, zijn op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en delen de ervaringen die zij hebben op het gebied van cosmetische en reconstructieve chirurgie van oogleden. In Kliniek Blooming worden dagelijks ooglidcorrecties en andere plastische chirurgie behandelingen uitgevoerd. Het gaat niet om de kwantiteit maar kwaliteit, wij nemen graag ruim de tijd voor iedere cliënt. Maak kennis met onze plastisch chirurgen.

Ooglidcorrectie filmpje behandelwijze

Bekijk hier de video over de behandelwijze van een ooglidcorrectie.

Ooglidcorrectie prijs

Tijdens het eerste consult bespreekt de behandelend plastisch chirurg uw wensen en de mogelijkheden van een ooglidcorrectie behandeling. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk behandelplan op. Hierin staat met welke behandeling we het gewenste resultaat bereiken voor uw klachten. Plan een consult om uw persoonlijke wensen te bespreken, vragen te stellen en de verwachtte kosten te bespreken.

Feiten over Ooglidcorrectie

Wat kost een Ooglidcorrectie?

Tijdens het consult zal de arts verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. Wat je ook kiest, je bent bij Blooming verzekerd van de allerbeste zorg.

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Bovenooglidcorrectie beiderzijds € 1.250,- Lokale verdoving Nee
Onderooglidcorrectie beiderzijds € 2.450,- Lokale verdoving Nee
Boven- en onderooglidcorrectie € 3.500,- Lokale verdoving Nee
Levatorplastiek enkelzijdig € 1.100,- Lokale verdoving Nee
Levatorplastiek beiderzijds € 2.200,- Lokale verdoving Nee
voor en na foto's Ooglidcorrectie

Resultaten Ooglidcorrectie

voor en na foto's Ooglidcorrectie

Lang getwijfeld om mijn oogleden te laten liften maar dat is achteraf niet nodig geweest. Het hele traject is prima verlopen: van voor- en nazorg tot de behandeling. Ik zou een ooglidcorrectie bij Blooming iedereen aanraden.

Het behandeltraject

Hoe gaat een Ooglidcorrectie in zijn werk?

Veelgestelde vragen

Wanneer er sprake is van een aangeboren oogafwijking, een chronische aandoening vanaf de geboorte of een ernstige gezichtsveldbeperking, wordt een ooglidcorrectie vergoed vanuit het basispakket. U kunt voorafgaand aan de behandeling uw zorgverzekeraar raadplegen om zeker te weten of de behandeling voor u vergoed wordt.

Hoelang het resultaat van de ooglidcorrectie voor u zichtbaar is, is niet precies te zeggen omdat dit verschilt per persoon. Gemiddeld is het resultaat tien tot vijftien jaar zichtbaar. Na een correctie van de oogleden zien uw ogen er fris en uitgerust uit, maar vergeet niet dat het verouderingsproces in uw lichaam wel gewoon doorgaat. Haal het maximale uit de behandeling door gezond te leven en goed voor uw lichaam te zorgen.

De littekens van een ingreep aan de ogen zijn nauwelijks zichtbaar, omdat de snede in de natuurlijke plooi van het ooglid wordt gemaakt. De eerste twee weken na de behandeling kan de huid rood van kleur zijn, maar dit verdwijnt vanzelf weer.

Ja, dat mag. U mag uw lenzen weer dragen zodra u deze gemakkelijk kunt inbrengen en verwijderen zonder daarbij te veel aan het ooglid te trekken. Wij raden u aan om de eerste week na de ingreep een bril te dragen.

Wanneer u klachten ervaart als hangende oogleden, wallen, beperkt gezichtsveld, vermoeide blik of hoofdpijn kan een ooglidcorrectie uitkomst bieden. Tijdens een eerste consult bespreekt de plastisch chirurg uw situatie en beoordeelt hij of een dergelijke ingreep de geschikte oplossing voor u is.

Een ooglidcorrectie is een operatieve ingreep. Het is dan ook verstandig om vooraf enige voorbereidingen te treffen. Houd er rekening mee dat u na de behandeling hersteltijd nodig heeft. Regel dit met uw werk en zorg voor oppas voor uw kinderen. U mag na de behandeling namelijk niet zwaar tillen of bukken. Tijdens een eerste consult bespreekt de plastisch chirurg uitgebreid met u hoe zich het beste kunt voorbereiden.

U kunt starten met het smeren van de littekencrème zodra de korstjes op het ooglid zijn verdwenen. Probeer de crème de eerste twee weken zo licht mogelijk aan te brengen. U krijgt de littekencrème van ons mee tijdens de eerste controleafspraak in de kliniek.

In principe kan iedereen die niet tevreden over zijn ogen is een ooglidcorrectie ondergaan. We merken dat de meeste mensen die kiezen voor een ingreep aan de oogleden ouder zijn dan 30 jaar. Toch kunnen ook jongeren voor een behandeling bij ons terecht. Wallen of afhangende wenkbrauwen of oogleden zijn namelijk vaak erfelijk bepaald.

We raden u de eerste zes weken aan om zo min mogelijk de zon in te gaan. Wanneer u dit toch doet, is het belangrijk een zonnebril en goede zonnecrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

Nee, u kunt na een ooglidcorrectie beter niet zelf autorijden. Neem daarom iemand mee wanneer u de ingreep ondergaat of kom met het openbaar vervoer.

Het is afhankelijk van het type werk dat u uitvoert wanneer u weer aan de slag kunt. De eerste dagen zult u blauwe plekken krijgen en een gezwollen huid hebben rondom de ogen. Licht huishoudelijk werk doen is de eerste week toegestaan. Verricht u lichamelijk zwaar werk? Dan adviseren we uw werk na ongeveer drie tot vier weken weer rustig op te bouwen. Luister hierbij vooral goed naar uw lichaam. U voelt het beste aan wat wel en niet gaat.

Zolang de hechtingen er nog inzitten kunt u geen make-up op uw ogen dragen. Zodra de hechtingen verwijderd zijn, mag u weer make-up dragen. Wees hier de eerste twee maanden nog wel voorzichtig mee. Vooral bij het verwijderen van de make-up.

Het is verstandig om de eerste weken even rust te nemen. Na gemiddeld drie tot vier weken kunt u het sporten weer langzaam opbouwen. Tijdens het eerste consult informeert de plastisch chirurg u uitgebreid over het herstel.

De dag na de ingreep mag u gewoon weer douchen. Probeer hierbij wel de wond zoveel mogelijk droog te houden totdat de hechtingen verwijderd zijn. Is de wond toch nat geworden? Dep deze dan voorzichtig droog.

Wil je meer informatie over een Ooglidcorrectie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.