Nieuwe bestuursvoorzitter NVEPC dr. Paris Melis

Gepubliceerd: 11 maart 2016
Laatst gewijzigd: 26 april 2022
Gepubliceerd: 11 maart 2016
Laatst gewijzigd: 26 april 2022

Het werkgebied van een plastisch chirurg is heel breed. Meestal denken we alleen aan borstvergrotingen en facelifts als we het over plastische chirurgie hebben maar plastisch chirurgen doen veel meer.

Zo kom je bij een plastisch chirurg terecht als je een brandwond hebt en ook voor bijvoorbeeld handchirurgie. Er zijn in Nederland verenigingen waar plastisch chirurgen zich bij aan kunnen sluiten. Om in aanmerking te komen voor een lidmaatschap stelt de vereniging eisen aan de plastisch chirurg. Voor consumenten geeft lidmaatschap van een vereniging dus een bepaalde zekerheid. In het geval van de leden van de NVEPC betekent dit dat het een plastisch chirurg betreft die zich voornamelijk zo niet alleen bezig houden met cosmetische ingrepen.

Omdat de plastische chirurgie uit zoveel disciplines bestaat vertegenwoordigd de NVEPC plastisch chirurgen die zich hebben gespecialiseerd in esthetische plastische chirurgie. We spreken dan van chirurgische ingrepen die worden uitgevoerd om uiterlijke onvolkomenheden te verbeteren.

Tot ons groot genoegen kunnen we mededelen dat dr. Paris Melis verkozen is tot bestuursvoorzitter van de NVEPC. Hij zal zich inzetten voor een grotere acceptatie van cosmetische chirurgie, goede voorlichting en hoge kwaliteit.

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »