Neuscorrectie

Vanaf € 4.950,-

Snel naar

Blooming voor kwaliteit

Neuscorrectie

Al onze neuscorrecties worden uitgevoerd door BIG geregistreerde plastisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in neuscorrecties.

Door middel van een neuscorrectie veranderen onze plastisch chirurgen het formaat en vorm van uw neus. Overweegt u een neuscorrectie omdat u het gevoel heeft dat uw neus niet goed bij uw gezicht past? Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij de expertise in huis om uw gelaat weer in balans te krijgen. Geen enkele neuscorrectie is hetzelfde en tijdens het eerste consult bespreekt de plastisch chirurg uw persoonlijke wensen en de daarbij passende mogelijkheden.

 • Correctie van uw neus met een natuurlijk resultaat
 • Kwaliteit boven kwantiteit, wij nemen uitgebreid de tijd voor u
 • Behandelmethode op basis van uw wensen en de mogelijkheden
 • Een persoonlijk eerste consult met de behandelend plastisch chirurg

Bij de intake wordt er goed geluisterd naar wat jij wilt. De dokter schetst reële verwachtingen en informeert je duidelijk over wat er gaat gebeuren.

Waarom een neuscorrectie?

Neuscorrecties worden met verschillende redenen uitgevoerd. Het kan worden gedaan om cosmetische verbetering te bewerkstelligen of omdat u er functionele klachten door ondervindt. Neuscorrecties die in een privékliniek worden uitgevoerd, vinden voornamelijk plaats om cosmetische redenen. De plastisch chirurgen van kliniek Blooming houden hun kennis up to date door buitenlandse klinieken en congressen te bezoeken om daar de nieuwste technieken te leren op het gebied van neuscorrecties. Daarnaast is het een veel voorkomende plastische chirurgie ingreep waardoor ze deze met grote regelmaat uitvoeren. Het blijft altijd maatwerk waarbij uw wens centraal staat en daarom is het van groot belang dat de ingreep zorgvuldig gebeurt.

Gevolgen ingreep neus

Na de ingreep krijgt u indien nodig een spalk op de neus ter ondersteuning. Ook leggen we een verband aan. Dit verband mag er na een dag weer af. Het ademen door uw neus zal de eerste twee weken moeizamer gaan door de zwelling en korstjes. Ook kunnen uw ogen wat dicht zitten. De eerste weken zal deze zwelling voornamelijk toenemen. Zodra de bloeduitstortingen en zwellingen verminderd zijn, ziet u hoe het eindresultaat is geworden. Neem de eerste dagen volledig rust en houd de littekens droog totdat de hechtingen zijn verwijderd tijdens de controleafspraak. Hierna kunt u weer gewoon douchen en in bad, maar zorg ervoor dat het water niet te warm is. Hierdoor kan het behandelgebied opzwellen. Het herstel wordt bevorderd als u met een extra kussen slaapt om de zwelling zo minimaal mogelijk te houden. Niezen, hoesten en lachen is in de week na de ingreep niet bevorderlijk voor het herstel. Lees meer over de nazorg en het herstel na een neuscorrectie.

Neuscorrectie kosten

De kosten voor een neuscorrectie zijn afhankelijk van hoe complex de ingreep is en voor welke behandelmethode we kiezen. De prijs is dus per persoon verschillend. Op basis van het consultgesprek kan de plastisch chirurg een kostenplaatje voor u maken. Om u toch een indicatie te geven van de kosten, bekijkt u onderstaande tarieven.

Vergoeding neuscorrectie

Een neuscorrectie wordt door de meeste verzekeraars gezien als een cosmetische ingreep. Hierdoor vergoeden zij de behandeling meestal niet. Er zijn een aantal aanvullende verzekeringen die de behandeling vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg de zorgverzekeraar voorafgaand aan uw behandeling of de vergoeding voor u geldt. Lees meer over de vergoeding van een neuscorrectie.

Feiten over Neuscorrectie

Wat kost een Neuscorrectie?

Tijdens het consult zal de arts verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. Wat je ook kiest, je bent bij Blooming verzekerd van de allerbeste zorg.

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Neuscorrectie € 4.950,- Algehele narcose Nee
Neuscorrectie uitgebreid vanaf € 6.500,- Algehele narcose Nee
Revisie neuscorrectie € 7.500,- Algehele narcose Nee
Neuscorrectie m.b.v. oor/ribkraakbeen € 8.500,- Algehele narcose Nee
voor en na foto's Neuscorrectie

Resultaten Neuscorrectie

voor en na foto's Neuscorrectie
Het behandeltraject

Hoe gaat een Neuscorrectie in zijn werk?

Veelgestelde vragen

De eerste weken is het verstandig om de druk op uw gezicht te verminderen door met uw hoofd wat hoger te gaan liggen. Leg daarvoor een extra kussen onder uw hoofd of zet het hoofdeinde wat omhoog. Daarnaast adviseren wij om zo veel mogelijk op uw rug te slapen. Hierdoor komt er zo min mogelijk druk op uw gezicht.

Voor het uiteindelijke resultaat zult u geduld moeten hebben: het herstelproces is langzaam en afhankelijk van de structuur en kwaliteit van uw bot, kraakbeen en huidweefsel. Meestal is het resultaat pas na een jaar volledig te beoordelen.

Onze plastisch chirurgen maken de sneetjes aan de binnenzijde van de neus. In sommige gevallen is er ook een sneetje nodig aan de onderkant van uw neus. Hierdoor zijn de littekens niet duidelijk zichtbaar.

Wanneer we uw neusbrug hebben gecorrigeerd kunt u de eerste zes weken geen (zonne)bril dragen die op de neusbrug steunt. Is een bril voor u noodzakelijk? Dan zoeken we samen naar een geschikte oplossing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pleister op uw voorhoofd waar de bril op kan steunen.

De incisies maakt de plastisch chirurg in de meeste gevallen aan de binnenkant van de neus in het neusslijmvlies. Op deze manier zijn er geen littekens zichtbaar. In sommige gevallen is er een incisie onder de neus nodig. Dit litteken geneest onopvallend.

Het is verstandig om de eerste weken na de operatie drukke omgevingen en contactsporten te vermijden. Zo voorkomt u dat uw neus beschadigd wordt.

Bij Blooming Plastische Chirurgie voeren we een neuscorrectie uit onder narcose. U ervaart zo geen pijn tijdens de operatie. Na de operatie kan uw neus gevoelig aanvoelen. Indien gewenst mag u een pijnstiller slikken om de pijn te onderdrukken.

Na de operatie treedt er zwelling en blauwe plekken op. In de loop van de week neemt dit weer af. Een week na de operatie komt u terug bij ons in de kliniek om de hechtingen te verwijderen. Na het verwijderen van de hechtingen mag u weer rustig lichte werkzaamheden hervatten. Na zes weken bent u weer in staat om zwaardere lichamelijke werkzaamheden op te pakken.

Dit is volledig afhankelijk van uw wensen. Stoort u zich alleen aan een grote of bolle punt van uw neus? Dan is de neuspuntoperatie meestal voldoende. Wanneer u de lengte, breedte, stand of vorm van uw neus niet mooi vindt, raden we meestal een uitgebreide neuscorrectie aan.

Wanneer de plastisch chirurg alleen de neuspunt corrigeert, is een volledige narcose niet nodig. Met een paar kleine injecties verdooft de chirurg vooraf het gebied dat wordt behandeld. Bij een uitgebreide neuscorrectie brengen we u onder algehele narcose.

We raden u aan om na een uitgebreide neuscorrectie minimaal een week rust te nemen. Na zeven dagen komt u bij ons langs voor een controleafspraak waarbij de plastisch chirurg het spalkje en de hechtingen verwijdert. Een neuspuntcorrectie is over het algemeen minder invasief, waardoor u sneller weer mag werken. Toch dient u ook bij deze ingreep rekening te houden met zwellingen en blauwe en/of rode plekken.

U herstelt sneller wanneer u:

 • voldoende rust neemt;
 • sporten en zware lichamelijke inspanningen de eerste zes weken vermijdt;
 • geen make-up gebruikt die de wondjes kan irriteren;
 • de eerste week na de ingreep geen alcohol drinkt;
 • de spalk laat zitten tot de controleafspraak bij de arts;
 • de eerste dagen met een extra kussen slaapt, waardoor de druk op de wondjes afneemt;
 • de wondjes niet nat laat worden bij het douchen.

Na een uitgebreide neuscorrectie plaatst de chirurg een spalk ter bescherming van de neus. Deze draagt u minimaal tot de controleafspraak.

Het eerste resultaat van een neuscorrectie is al goed te zien wanneer u na een week terugkomt voor het verwijderen van de hechtingen, de pleisters en/of het kapje op de neus. U ziet gelijk in grote lijnen de vormveranderingen waar u het voor deed! Na twee weken is de kans groot dat niemand meer kan ziet dat u geopereerd bent. Natuurlijk is de neus dan nog wel licht gezwollen van de operatie. Na drie maanden verwachten we dat 95% van die zwelling weg is. Officieel gezien heeft littekenweefsel een jaar nodig om volledig uit te rijpen.

Wil je meer informatie over een Neuscorrectie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.