Neuscorrectie

Al onze neuscorrecties worden uitgevoerd door BIG geregistreerde plastisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in neuscorrecties

Door middel van een neuscorrectie veranderen onze plastisch chirurgen het formaat en vorm van uw neus. Overweegt u een neuscorrectie omdat u het gevoel heeft dat uw neus niet goed bij uw gezicht past? Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij de expertise in huis om uw gelaat weer in balans te krijgen. Geen enkele neuscorrectie is hetzelfde en tijdens het eerste consult bespreekt de plastisch chirurg uw persoonlijke wensen en de daarbij passende mogelijkheden.

 • Correctie van uw neus met een natuurlijk resultaat
 • Kwaliteit boven kwantiteit, wij nemen uitgebreid de tijd voor u
 • Behandelmethode op basis van uw wensen en de mogelijkheden
 • Een persoonlijk eerste consult met de behandelend plastisch chirurg

Bij de intake wordt er goed geluisterd naar wat jij wilt. De dokter schetst reële verwachtingen en informeert je duidelijk over wat er gaat gebeuren.

Waarom een neuscorrectie?

Neuscorrecties worden met verschillende redenen uitgevoerd. Het kan worden gedaan om cosmetische verbetering te bewerkstelligen of omdat u er functionele klachten door ondervindt. Neuscorrecties die in een privékliniek worden uitgevoerd, vinden voornamelijk plaats om cosmetische redenen. De plastisch chirurgen van kliniek Blooming houden hun kennis up to date door buitenlandse klinieken en congressen te bezoeken om daar de nieuwste technieken te leren op het gebied van neuscorrecties. Daarnaast is het een veel voorkomende plastische chirurgie ingreep waardoor ze deze met grote regelmaat uitvoeren. Het blijft altijd maatwerk waarbij uw wens centraal staat en daarom is het van groot belang dat de ingreep zorgvuldig gebeurt.

Eerste consult

Tijdens het eerste consult bespreekt u samen met de plastisch chirurg alles wat te maken heeft met de behandeling. De chirurg bepaalt welke methode voor u geschikt is, vertelt over de mogelijke risico’s en informeert u over de juiste nazorg. Ook uw medische achtergrond is hierbij van belang. Medicijngebruik of eerdere operaties in uw gezicht kunnen namelijk bepalend zijn voor de juiste behandelmethode. Daarnaast neemt u samen uw wensen, verwachtingen en het beoogde resultaat door. Zo kan de chirurg precies aangeven of er aan dit verwachtingspatroon kan worden voldaan. Tijdens het intakegesprek maken we foto’s van uw gezicht. Zo kunnen we de juiste profielanalyse maken. De verhoudingen in uw gezicht zijn namelijk belangrijk voor het bepalen van de juiste behandelmethode en zijn bepalend voor het eindresultaat. Daarnaast zijn deze foto’s de geschikte manier om achteraf het resultaat te bekijken.

De behandeling: soorten neuscorrecties

Een correctie van de neus wordt altijd onder algehele narcose uitgevoerd. Meestal duurt de operatie een tot tweeënhalf uur. Dit is afhankelijk van hoe uitgebreid de behandeling is. Belangrijk is dat u als cliënt vooraf goed naar uw neus heeft gekeken en kunt uitleggen waar u zich aan stoort. Wij kunnen dan kijken of de wensen technisch haalbaar zijn. Voor de neuscorrectie worden er verschillende technieken gebruikt. Soms volstaat een neustipcorrectie maar het kan ook zijn dat u een uitgebreidere neuscorrectie moet ondergaan om het door uw beoogde resultaat te behalen. Onze plastisch chirurgen voeren onderstaande neusoperaties uit. Op onze pagina soorten neuscorrecties leest u hier meer over.

Correctie neustip

Verdoving: lokale anesthesie

Een neuspuntcorrectie wordt uitgevoerd om de tip van uw neus te corrigeren. De neuspunt is gemakkelijk te verfraaien door een kleine incisie te maken aan de binnenkant van uw neus. De punt van uw neus bestaat uit kraakbeen, bindweefsel en huid en is daarom eenvoudig aan te passen. Echter vergissen veel mensen zich in mogelijkheid van een neustipcorrectie. Deze kan alleen uitgevoerd worden indien de rest van uw neus in balans blijft als alleen de punt gecorrigeerd wordt.

De operatie
Bij de neuspuntcorrectie maakt de plastisch chirurg een kleine insnede aan de binnenkant van uw neus. Vervolgens brengt hij de neus in de door u gewenste vorm. Wanneer de stand goed is, hecht de plastisch chirurg de insnede. Om uw neus extra steun te geven, plaatsen we pleisters die u tot de controleafspraak moet laten zitten.

Uitgebreide neuscorrectie

Verdoving: algehele anesthesie

Een uitgebreide neuscorrectie voeren we uit wanneer het probleem aan uw neus wat complexer is. Deze behandelmethode is geschikt wanneer:

 • U zich stoort aan de stand van uw neus
 • U een bult op de neusbrug heeft
 • Uw neus te breed of te lang is
De operatie
De neuscorrectie kan via een gesloten of open techniek plaatsvinden. Bij de gesloten techniek wordt er een kleine insnede gemaakt aan de binnenzijde van de neus en bij de open techniek komt deze incisie aan de onderzijde tussen de neusgaten. Welke methode bij u toegepast wordt, is afhankelijk van uw wens en uitgangssituatie. De plastisch chirurg zal altijd kiezen voor een methode waarbij de neus zo kan worden aangepast dat deze het beste in balans komt met het aangezicht. Zodra de stand van uw neus goed is en de correctie volledig is uitgevoerd, hecht de chirurg de huid zorgvuldig aan elkaar. Om de neus goed op zijn plek te houden, wordt deze eventueel verstevigd met een spalkje en indien nodig neustampons.

Nazorg en herstel neuscorrectie

Na een neuscorrectie mag u dezelfde dag weer onder begeleiding naar huis. Dit is vaak een paar uur na de ingreep wanneer u zich weer goed voelt en de plastisch chirurg het verantwoord vindt. Houd er rekening mee dat u niet zelf mag autorijden.

U draagt het spalkje om uw neus te beschermen

Na een week komt u bij ons langs in de kliniek voor controle en verwijderen we de hechtingen

Lichte werkzaamheden kunt u weer rustig oppakken. Vermijd hierbij lichamelijke inspanning

U kunt weer beter door uw neus ademen

U kunt weer aan het werk maar moet lichamelijke inspanning vermijden

De zwelling zal verminderen

U mag zwaardere lichamelijke inspanningen verrichten denk hierbij aan sporten

 

Gevolgen ingreep neus

Na de ingreep krijgt u indien nodig een spalk op de neus ter ondersteuning. Ook leggen we een verband aan. Dit verband mag er na een dag weer af. Het ademen door uw neus zal de eerste twee weken moeizamer gaan door de zwelling en korstjes. Ook kunnen uw ogen wat dicht zitten. De eerste weken zal deze zwelling voornamelijk toenemen. Zodra de bloeduitstortingen en zwellingen verminderd zijn, ziet u hoe het eindresultaat is geworden. Neem de eerste dagen volledig rust en houd de littekens droog totdat de hechtingen zijn verwijderd tijdens de controleafspraak. Hierna kunt u weer gewoon douchen en in bad, maar zorg ervoor dat het water niet te warm is. Hierdoor kan het behandelgebied opzwellen. Het herstel wordt bevorderd als u met een extra kussen slaapt om de zwelling zo minimaal mogelijk te houden. Niezen, hoesten en lachen is in de week na de ingreep niet bevorderlijk voor het herstel. Lees meer over de nazorg en het herstel na een neuscorrectie.

Neuscorrectie kosten

De kosten voor een neuscorrectie zijn afhankelijk van hoe complex de ingreep is en voor welke behandelmethode we kiezen. De prijs is dus per persoon verschillend. Op basis van het consultgesprek kan de plastisch chirurg een kostenplaatje voor u maken. Om u toch een indicatie te geven van de kosten, bekijkt u onderstaande tarieven.
BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Neuscorrectie € 4.700,- Algehele narcose Nee
Neuscorrectie uitgebreid € 6.500,- Algehele narcose Nee
Neuscorrectie m.b.v. oor/ribkraakbeen € 8.500,- Algehele narcose Nee

Vergoeding

Een neuscorrectie wordt door de meeste verzekeraars gezien als een cosmetische ingreep. Hierdoor vergoeden zij de behandeling meestal niet. Er zijn een aantal aanvullende verzekeringen die de behandeling vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg de zorgverzekeraar voorafgaand aan uw behandeling of de vergoeding voor u geldt. Lees meer over de vergoeding van een neuscorrectie.

Risico's en complicaties

Neuscorrecties zijn over het algemeen veilig, maar het is belangrijk dat u zich er bewust van bent dat er altijd complicaties kunnen optreden na de ingreep. Enkele risico’s en complicaties die kunnen optreden na een neusoperatie zijn:

Zeldzaam

 • Infecties 
 • Nabloedingen
 • Blauwe plekken onder uw ogen
 • Een slechte wondgenezing
 • Allergische reactie

Zeer zeldzaam

 • Asymmetrie van de neus
 • Gevoelsverandering van de neus
 • Tijdelijk gevoel van een verstopte neus
 • Bloeduitstortingen
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Onbevredigend esthetisch resultaat

Littekens

Na de ingreep zijn de littekens rood en gezwollen. De zwelling en roodheid nemen na zes weken af. Houd er wel rekening mee dat een litteken tijd nodig heeft om geheel te genezen. Een litteken is gemiddeld na een jaar tot anderhalf jaar volledig genezen. Het is belangrijk om littekens zoveel mogelijk uit de zon te houden en te verzorgen met een littekencrème. Bij Blooming Plastische Chirurgie gebruiken we hiervoor de Staudt littekencrème.

Heeft u ook een vraag over plastische chirurgie? Mail ons en wij streven ernaar om uw vraag binnen een minuut te beantwoorden (misschien in een video).

Roken

We adviseren u minimaal zes weken voor en zes weken na de behandeling niet te roken. Door roken vernauwen namelijk uw bloedvaten met als gevolg problemen bij de wondgenezing. U verkleint de kans op nabloedingen door te stoppen met roken.

Veelgestelde vragen

Moet ik na de ingreep een andere slaaphouding aannemen?

De eerste weken is het verstandig om de druk op uw gezicht te verminderen door met uw hoofd wat hoger te gaan liggen. Leg daarvoor een extra kussen onder uw hoofd of zet het hoofdeinde wat omhoog. Daarnaast adviseren wij om zo veel mogelijk op uw rug te slapen. Hierdoor komt er zo min mogelijk druk op uw gezicht.

Zie ik al snel resultaat?

Voor het uiteindelijke resultaat zult u geduld moeten hebben: het herstelproces is langzaam en afhankelijk van de structuur en kwaliteit van uw bot, kraakbeen en huidweefsel. Meestal is het resultaat pas na een jaar volledig te beoordelen.

Zijn de littekens duidelijk zichtbaar?

Onze plastisch chirurgen maken de sneetjes aan de binnenzijde van de neus. In sommige gevallen is er ook een sneetje nodig aan de onderkant van uw neus. Hierdoor zijn de littekens niet duidelijk zichtbaar.

Kan ik na een neuscorrectie een bril dragen?

Wanneer we uw neusbrug hebben gecorrigeerd kunt u de eerste zes weken geen (zonne)bril dragen die op de neusbrug steunt. Is een bril voor u noodzakelijk? Dan zoeken we samen naar een geschikte oplossing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pleister op uw voorhoofd waar de bril op kan steunen.

Waar worden de incisies geplaatst bij een neuscorrectie?

De incisies maakt de plastisch chirurg in de meeste gevallen aan de binnenkant van de neus in het neusslijmvlies. Op deze manier zijn er geen littekens zichtbaar. In sommige gevallen is er een incisie onder de neus nodig. Dit litteken geneest onopvallend.

Moet ik mijn neus goed beschermen na een neuscorrectie?

Het is verstandig om de eerste weken na de operatie drukke omgevingen en contactsporten te vermijden. Zo voorkomt u dat uw neus beschadigd wordt.

Is een neuscorrectie pijnlijk?

Bij Blooming Plastische Chirurgie voeren we een neuscorrectie uit onder narcose. U ervaart zo geen pijn tijdens de operatie. Na de operatie kan uw neus gevoelig aanvoelen. Indien gewenst mag u een pijnstiller slikken om de pijn te onderdrukken.

Mag ik na een neuscorrectie direct weer werken?

Na de operatie treedt er zwelling en blauwe plekken op. In de loop van de week neemt dit weer af. Een week na de operatie komt u terug bij ons in de kliniek om de hechtingen te verwijderen. Na het verwijderen van de hechtingen mag u weer rustig lichte werkzaamheden hervatten. Na zes weken bent u weer in staat om zwaardere lichamelijke werkzaamheden op te pakken.

Bekijk voor een volledig overzicht van de meest gestelde vragen onze veelgestelde vragen pagina over een neuscorrectie.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over Gelaatschirurgie? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 54 44 974 of via info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 54 44 974

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00

Adres

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Feiten over een neuscorrectie

Verdoving

Lokale of algehele narcose
spuit
Operatieduur
60 – 180
clock
Hersteltijd
7 – 14 dagen
pleister

Onze plastische chirurgen

Drs. Joost Staudt

Drs. Wouter van der Pot

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Jan van Loon

Dr. Mick Kreulen

Dr. Menno Huikeshoven

Dr. Klaske Booij

Drs. Robert de Wijn

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité

Drs. Toine van Trier