Een moderne techniek om het gezicht te liften

Gepubliceerd: 22 juli 2012
Laatst gewijzigd: 28 april 2022
Gepubliceerd: 22 juli 2012
Laatst gewijzigd: 28 april 2022
Joost Staudt, plastisch chirurg, Blooming Plastische chirurgie, Haarlem
Laatste update: december 2020

Een complete facelift is lang niet altijd nodig. Er bestaan tegenwoordig prachtige technieken om het gezicht subtiel te liften. Bijvoorbeeld een MACS-lift (= Minimal Access Cranial Suspensions). De voordelen van een MACS zijn minimaal zichtbare littekens, minder risico’s en een maximaal effect.

Een verslapte kaaklijn, hamsterwangen, plooien tussen neus en mond – hoeken, een slappe hals: op den duur kan de huid het gaan verliezen van de zwaartekracht. Dit maakt het gezicht nog ouder dan rimpels. Juist voor die problemen bestaat er een fantastische techniek, genaamd de MACS-lift. De hals met kaaklijn en wangen kunnen worden gelift zonder dat het gehele gezicht geopereerd hoeft te worden. Daarmee worden risico’s verkleind. Als de huid nog enige elasticiteit heeft, hoeven er zelfs geen littekens achter het oor te worden gemaakt.

Het belangrijkste voordeel ten opzichte van de oudere technieken is dat bij de MACS-lift zowel het gelaat als de hals kan worden meegenomen. Bij deze methode wordt niet alleen de huid gecorrigeerd, zoals bij een minilift, maar wordt ook de onderhuidse structuur verbeterd met een speciale hechttechniek. Daardoor wordt het steunweefsel waar de huid op rust versterkt. Een MACS-lift kan zowel onder plaatselijke verdoving als onder narcose worden uitgevoerd. Bij een uitgebreide MACS-lift in combinatie met oogleden en/of liposuctie van de hals/kaaklijn adviseren wij een algehele narcose. Reken op drie tot vier weken voordat je weer helemaal toonbaar bent. Daarna heb je circa acht tot tien jaar plezier van het verjongende effect.

Omdat deze lift vooral de onderhuidse structuren aanpakt en niet zozeer de huid maximaal optrekt, is het belangrijk dat de huid in conditie blijft. Huidverzorgende crèmes die de elasticiteit van de huid verbeteren blijven heel belangrijk.

Joost Staudt (34) werkt als plastisch chirurg in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk en in de privékliniek Blooming Plastische Chirurgie te Haarlem.

Bron: Een moderne techniek om het gezicht te liften – DA Magazine uitgave

Lees hier het artikel uit DA Magazine.

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »