Lippen vergroten

Gepubliceerd: 30 augustus 2022
Laatst gewijzigd: 30 augustus 2022
Gepubliceerd: 30 augustus 2022
Laatst gewijzigd: 30 augustus 2022

Al is de trend van supergrote lippen een beetje voorbij, de meeste mensen willen wel graag een mooi contour van de lippen. Als iemand praat, kijken we naar zijn of haar mond. Een mond is dan ook heel belangrijk en een mond met smalle lippen wordt vaak minder aantrekkelijk gevonden.

 

Of dat echt zo is, laten we in het midden. Als u graag wat grotere lippen wilt, dan zijn er fillers om op een niet al te moeilijke manier daarvoor te zorgen. Een lip vergroten kan heel goed en het resultaat is meteen zichtbaar.

lippen vergroten blooming plastische chirurgie

Tot een aantal jaren geleden werden lippen behandeld met permanente fillers. Fillers die altijd in de lippen bleven en bovendien ingekapseld werden. Dit waren meestal fillers op basis van siliconen. Dit gaf heel lelijke effecten en er zijn vrouwen die voor altijd met misvormde lippen rond moeten blijven lopen.

Gelukkig werden permanente fillers in 2015  verboden in Nederland. Siliconen worden niet meer gebruikt voor het opvullen van de lippen. We gebruiken nu hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof en geeft dan ook zelden ongewenste reacties. Ook zijn de technieken verfijnd en bestaan er verschillende soorten fillers die variëren in dikte. Zo is er voor iedere indicatie een geschikte filler. Wist je bijvoorbeeld dat je met een dun hyaluronzuur de lippen kunt hydrateren zonder veel volume toe te voegen? Als je last hebt van schrale lippen in de winter is dat een mooie uitkomst!

Het effect van een filler behandeling van de lippen is ongeveer een half jaar tot een jaar zichtbaar. Mocht het resultaat niet bevallen, dan kan de filler eventueel verwijderd worden door middel van hyaluronidase. 

De filler wordt subtiel ingebracht door middel van een canule, een holle naald. Zo wordt de kans op het raken van een bloedvat geminimaliseerd. De lip vergroten kan een nog beter resultaat hebben, als ook de verticale lijntjes boven de lip met filler behandeld worden, de zogenaamde ‘rokerslijntjes’ of ‘barcode’. Daarnaast kan Botox gebruikt worden om de mondhoeken meer naar boven te liften.

Een mooie mond ligt zeker voor iedereen binnen bereik!

Onze cosmetisch arts informeert u graag over de mogelijkheden van het opvullen van de lippen tijdens een persoonlijk consult. Neem hier contact met ons op. 

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

beautiful face of young caucasian woman with perfect health skin isolated on white skin care concept female model touches face (1) (1)
Blog

Wat is plastische chirurgie?

Met plastische chirurgie corrigeren we datgene aan uw lichaam waar u niet tevreden over bent. Bij Blooming Plastische Chirurgie werken we uitsluitend met vakbekwame plastisch chirurgen met jarenlange ervaring in plastische chirurgie. Zo kunt u altijd vertrouwen op het mooiste resultaat. Tijdens een eerste consult bespreken we samen met u uw wensen en maken we een

Lees meer »
lippen vergroten blooming plastische chirurgie
Blog

Lippen vergroten

Al is de trend van supergrote lippen een beetje voorbij, de meeste mensen willen wel graag een mooi contour van de lippen. Als iemand praat, kijken we naar zijn of haar mond. Een mond is dan ook heel belangrijk en een mond met smalle lippen wordt vaak minder aantrekkelijk gevonden.   Of dat echt zo

Lees meer »