Ga direct naar:

Liposuctie

Liposuctie is dé oplossing voor storende vetophopingen die u door sporten en een gezond voedingspatroon niet kwijtraakt. Tijdens de liposuctiebehandeling verwijderen we plaatselijk vet van ongewenste plaatsen op het lichaam . Onze plastisch chirugen zuigen met fijne canules het vet weg rond uw buik, heupen, benen, armen of rug. Hiermee verdwijnen ongewenste vetophopingen en brengen we uw lichaamscontouren weer in verhouding. Door middel van deze behandelmethode verwijderen we de vetcellen definitief: de vetcellen komen niet meer terug. Een liposuctie bij Blooming:

 • Verwijdert de hardnekkige vetophopingen
 • Brengt uw lichaamscontouren terug in balans
 • Is veilig en vertrouwd
 • Wordt uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen
 • Kwaliteit boven kwantiteit

De plastisch chirurgen van Blooming hebben mij mijn zelfvertrouwen teruggegeven. Het buikje dat ik overhield na mijn zwangerschap en met geen elk dieet verdween, is nu compleet weg. Goede begeleiding en prettige nazorg.

Probleemgebieden

Met onze verfijnde liposuctiebehandeling kunnen we gericht plaatselijke vetophopingen weghalen. Hierdoor kunnen we op bijna elke gewenste plek het vet verwijderen. De plekken waar we de liposuctie het meest uitvoeren, zijn:

 • Buik
 • Rug
 • Flanken
 • Benen
 • Bovenarmen
 • Heupen

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult bespreekt u met uw plastisch chirurg alles wat met de liposuctie te maken heeft. We leggen u uit hoe de behandeling precies in zijn werk gaat. Hierbij bespreken we het behandeltraject en informeren we over de mogelijke risico’s en complicaties van de ingreep. Ook geven we u de juiste informatie over nazorg en de periode daarna.

Daarnaast is het voor de plastisch chirurg van belang dat hij op de hoogte is van uw algehele gezondheid. Hij onderzoekt dit door de volgende dingen met u door te nemen:

 • Eerdere operaties
 • Gebruik van medicijnen
 • Allergieën voor zover die bij u bekend zijn
 • Uw algemene gezondheidstoestand
 • Roken, alcohol- en drugsgebruik

Op basis van deze analyse, de technische mogelijkheden en uw wensen maakt de chirurg een behandelplan.

Wanneer u geneesmiddelen gebruikt, geef dit dan tijdens het consult gesprek aan bij de specialist. Er zijn namelijk een aantal medicijnen die u een aantal weken voor de operatie niet meer mag slikken. Deze kunnen een negatieve invloed hebben op de wondgenezing.

De behandeling

Tijdens het eerste consult zijn de posities bepaald waar de plastisch chirurg het vet verwijdert. Voordat we met de behandeling starten, worden deze gebieden nauwkeurig afgetekend en ook de locaties van de zuignaaldjes worden gemarkeerd.

Vervolgens wordt u verdoofd met lokale verdoving of gaat u onder algehele narcose. Welke methode voor u van toepassing is heeft u met de plastisch chirurg besproken en dit ligt vaak aan de omvang van de ingreep.. Zodra de verdoving is ingewerkt, starten we met de behandeling.

Via kleine sneetjes op onopvallende plaatsen zoals bestaande huidplooien wordt het te opereren gebied ingespoten met een vloeistof die het wegzuigen van de vetcellen vergemakkelijkt en het bloedverlies vermindert. Als de vloeistof is ingewerkt, brengt de plastisch chirurg via de huidsneden de zuignaald in. Deze buis is aangesloten op een krachtige pomp waarmee de vetcellen worden weggezogen.

De plastisch chirurg controleert constant de plek waar hij het vet wegzuigt. Zo is hij er zeker van dat de hoeveelheid weggezogen vet voldoende is. Is het gewenste resultaat bereikt, dan hechten we de kleine steekgaatjes. Soms is het nodig een aantal drains in te brengen om overtollig wondvocht af te voeren. Deze drains verwijderen we als er bijna geen wondvochtproductie meer is. Meestal is dit na twee dagen.

Afhankelijk van het aantal behandelgebieden en de groottes van de locaties, duurt de ingreep 1 tot 2,5 uur.

Herstel en nazorg

Na de behandeling werkt het effect van de verdoving en de vloeistof nog een paar uur door. Hierdoor ervaart u de eerste nacht na de ingreep nauwelijks pijn. Het behandelgebied kan na de behandeling stijf, beurs en gevoelig aanvoelen. Hiervoor kunt u een pijnstiller zoals paracetamol innemen. Het proces ziet er voor de meesten als volgt uit:

U mag weer douchen maar doe dit voorzichtig met lauw water

Zwelling en roodheid nemen toe

U komt bij ons langs voor controle

U kunt weer aan het werk

U mag fysiek zwaarder werk uitvoeren en sporten

U draagt de drukkende onderkleding dag en nacht

Zwelling en pijn nemen af

Kosten en vergoeding

De kosten voor een liposuctie zijn afhankelijk van het aantal gebieden dat onze plastisch chirurgen dienen te behandelen. Hieronder vindt u een indicatie van de kosten van een liposuctie:

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Bodylift (exclusief eventuele liposuctie) € 15.000,- Algehele narcose Ja
Bovenarmlift klein € 4.260,- Algehele narcose Ja
Bovenarmlift groot € 6.200,- Algehele narcose Ja
Bovenbeenlift klein € 4.920,- Algehele narcose Ja
Bovenbeenlift groot € 8.200,- Algehele narcose Ja
Buikwandcorrectie klein € 4.980,- Algehele narcose Ja
Buikwandcorrectie uitgebreid € 6.500,- Algehele narcose Ja
Buikwandcorrectie groot incl. reven rectus diastase € 8.000,- Algehele narcose Ja
Liposuctie 1 regio € 2.300,- Lokale verdoving Nee
Liposuctie 2 regio’s € 3.500,- Algehele narcose Nee
Liposuctie 3 regio’s € 5.000,- Algehele narcose Nee
Liposuctie 4 regio’s € 6.000,- Algehele narcose Nee
Lipofilling lichaam vanaf € 3.500,- Algehele narcose Nee
Renuvion behandeling vanaf € 3.000,- Algehele narcose Nee
Schaamlipcorrectie € 1.850,- Lokale verdoving Nee
Schaamlipcorrectie € 3.500,- Algehele narcose Nee

Een liposuctiebehandeling komt meestal voor eigen rekening. Informeert u bij uw ziektekostenverzekeraar of u in aanmerking komt voor vergoeding.

Risico’s en complicaties

Onze plastisch chirurgen werken uitsluitend met de meest verfijnde technieken en daardoor komen complicaties zelden voor. Natuurlijk zijn er aan iedere ingreep risico’s en complicaties verbonden en het is belangrijk dat u hiervan op de hoogte bent. De risico’s en complicaties die kunnen optreden, zijn:

Zeldzaam

 • Nabloedingen
 • Infecties
 • Gevoelloosheid behandelgebied
 • Slechte wondgenezing
 • Allergische reactie
 • Trombose

Zeer zeldzaam

 • Onregelmatig huidoppervlak
 • Huidverkleuringen
 • Bloeduitstortingen
 • Vochtophoping
 • Verharde huid
 • Weefselafsterving

Littekens

De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.​

Liposuctie ervaringen

Veelgestelde vragen

Komt iedereen in aanmerking voor liposuctie?

We bereiken het beste resultaat bij patiënten met een normaal gewicht en stevige huid. Met de BMI-index stellen we vast of u een geschikt gewicht heeft.

Helpt de behandeling ook tegen cellulitis?

Nee, wij kunnen geen cellulitis verwijderen met de liposculptuurbehandeling. De ingreep geeft u ook geen strakke of gladde huid, maar de structuur van de huid kan wel wat minder bobbelig aanvoelen.

Hoeveel vet halen jullie weg?

De hoeveelheid vet die we weghalen, is afhankelijk van de omvang van het behandelgebied, uw gewicht en lichaamsbouw. Uiteraard is de hoeveelheid niet van belang: het resultaat is wat telt.

Is de behandeling veilig?

Een liposuctie is absoluut veilig. In onze kliniek werken alleen de best gespecialiseerde plastisch chirurgen die veel ervaring hebben met het uitvoeren van de behandeling. Om u goed voor te kunnen bereiden, geven wij u vooraf instructies.

Komen de weggehaalde vetcellen terug?

Nee, de verwijderde vetcellen zijn uit uw lichaam verwijderd en zullen zich daarom nooit meer kunnen vullen met vet. Natuurlijk heeft u op andere plekken in uw lichaam nog wel vetcellen die gevuld worden wanneer uw gewicht toeneemt. Deze vetcellen zullen zich gelijkmatig door uw lichaam verdelen.

Blijft er losse huid over na de ingreep?

Of er losse huid overblijft, is afhankelijk van de huidelasticiteit en de locatie van de ingreep. Tijdens het eerste consult kan de chirurg op basis van de grootte van de vetophoping en uw huidconditie aangeven of u last krijgt van huidoverschot.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over liposuctie? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 54 44 974 of via info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om uw contactgegevens achter te laten.

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kunt u ons telefonisch bereiken op 023 54 44 974

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00

Openingstijden

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 

Feiten over een liposuctie

Verdoving

Lokale of algehele narcose
spuit
Operatieduur
30 – 180
clock
Hersteltijd
7 – 14 dagen
pleister

Onze plastische chirurgen

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Wouter van der Pot

Dr. Menno Huikeshoven

Drs. Jan van Loon

Drs. Robert de Wijn

Dr. Mick Kreulen

Dr. Klaske Booij

Drs. Toine van Trier

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité