Weer lekker in je vel na een buikwandcorrectie

Gepubliceerd: 14 februari 2018
Laatst gewijzigd: 16 mei 2022
Gepubliceerd: 14 februari 2018
Laatst gewijzigd: 16 mei 2022

Uit recent onderzoek is echter gebleken dat een buikwandcorrectie voor cliënten met overtollig huid- en vetweefsel een positief resultaat geeft voor body en mind.

Extreem huidoverschot of grote veranderingen zorgen voor onzekere gevoelens

Een huidoverschot – vaak ontstaan na extreem afvallen door intensief sporten of een maagverkleining bij iemand met obesitas – zorgt dat mensen minder gelukkig met zichzelf en hun uiterlijk zijn. Het overtollige vel hangt over de buik en moet als het ware bij de broek ingestopt worden, dit is niet alleen ontsierend maar vooral ongemakkelijk. Er zijn ook veel zwangere vrouwen die door de bevalling(en) verslapte buikspieren en een lossere huid ervaren.

Kwaliteit van leven wordt beter

Vrouwen hopen dat ze doormiddel van een buikwandcorrectie weer beter in hun vel zitten. Vooral huidoverschot dat ontstaat na extreem afvallen herinnert patiënten vaak aan een nare periode waarin ze veel dikker waren. Om deze periode te kunnen afsluiten laten ze een buikwandcorrectie uitvoeren. Dat is een van de redenen dat de buikwandcorrectie de kwaliteit van leven aanzienlijk verbetert op verschillende vlakken, zoals bleek uit het onderzoek van Maarten Hoogbergen, verbonden aan het Obesitascentrum van het Catharinaziekenhuis in Eindhoven. De patiënt voelt zich na de ingreep veel beter:

  • Fysiek: gemakkelijker bewegen
  • Sociaal: meer sociaal contact en genieten van het leven
  • Seksueel: meer behoefte aan seks en minder schaamte voor het eigen lichaam
  • Psychisch: weer trots op het eigen lichaam en zichzelf

Vergoeding van de buikwandcorrectie

Gezien de kwaliteit van leven zoveel verbetert voor cliënten zou je zeggen dat de ingreep wel wordt vergoed. Voor de vergoeding van een buikwandcorrectie moet je echter aan strenge voorwaarden voldoen. Er moet bijvoorbeeld sprake zijn van een verminking, zoals brandwonden of een ernstige functiebeperking, zoals smettende huidplooien en een serieuze beperking van de bewegingsvrijheid. Hier komt nog eens bij dat je gewicht een jaar lang stabiel moet zijn én dat je BMI lager is dan 30. Bij een operatie voor gewichtsverlies moet je BMI onder de 35 zitten.

Heb jij last van een huidoverschot op je buik, stoor je je hier enorm aan en wil je hier vanaf? Maak dan een afspraak met de plastisch chirurg van Blooming om de mogelijkheden te bespreken.

Deel op Social Media:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat een BIG registratie is en waarom wordt dit vermeld? In Nederland is het sinds 2 april 2020 verplicht voor plastisch chirurgen en bepaalde andere zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden. BIG

Lees meer »
borstverkleining-blog
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor. De Londense chirurg Patrick Mallucci heeft de afgelopen vijf jaar gespendeerd aan het bepalen van de perfecte proporties voor het maken van het ultieme paar borsten.

Lees meer »