Weer lekker in je vel na een buikwandcorrectie

Gepubliceerd: 14 februari 2018
Laatst gewijzigd: 1 augustus 2022
Gepubliceerd: 14 februari 2018
Laatst gewijzigd: 1 augustus 2022

Uit recent onderzoek is echter gebleken dat een buikwandcorrectie voor cliënten met overtollig huid- en vetweefsel een positief resultaat geeft voor body en mind.

Extreem huidoverschot of grote veranderingen zorgen voor onzekere gevoelens

Een huidoverschot – vaak ontstaan na extreem afvallen door intensief sporten of een maagverkleining bij iemand met obesitas – zorgt dat mensen minder gelukkig met zichzelf en hun uiterlijk zijn. Het overtollige vel hangt over de buik en moet als het ware bij de broek ingestopt worden, dit is niet alleen ontsierend maar vooral ongemakkelijk. Er zijn ook veel zwangere vrouwen die door de bevalling(en) verslapte buikspieren en een lossere huid ervaren.

Kwaliteit van leven wordt beter

Vrouwen hopen dat ze doormiddel van een buikwandcorrectie weer beter in hun vel zitten. Vooral huidoverschot dat ontstaat na extreem afvallen herinnert patiënten vaak aan een nare periode waarin ze veel dikker waren. Om deze periode te kunnen afsluiten laten ze een buikwandcorrectie uitvoeren. Dat is een van de redenen dat de buikwandcorrectie de kwaliteit van leven aanzienlijk verbetert op verschillende vlakken, zoals bleek uit het onderzoek van Maarten Hoogbergen, verbonden aan het Obesitascentrum van het Catharinaziekenhuis in Eindhoven. De patiënt voelt zich na de ingreep veel beter:

  • Fysiek: gemakkelijker bewegen
  • Sociaal: meer sociaal contact en genieten van het leven
  • Seksueel: meer behoefte aan seks en minder schaamte voor het eigen lichaam
  • Psychisch: weer trots op het eigen lichaam en zichzelf

Vergoeding van de buikwandcorrectie

Gezien de kwaliteit van leven zoveel verbetert voor cliënten zou je zeggen dat de ingreep wel wordt vergoed. Voor de vergoeding van een buikwandcorrectie moet je echter aan strenge voorwaarden voldoen. Er moet bijvoorbeeld sprake zijn van een verminking, zoals brandwonden of een ernstige functiebeperking, zoals smettende huidplooien en een serieuze beperking van de bewegingsvrijheid. Hier komt nog eens bij dat je gewicht een jaar lang stabiel moet zijn én dat je BMI lager is dan 30. Bij een operatie voor gewichtsverlies moet je BMI onder de 35 zitten.

Heb jij last van een huidoverschot op je buik, stoor je je hier enorm aan en wil je hier vanaf? Maak dan een afspraak met de plastisch chirurg van Blooming om de mogelijkheden te bespreken.

Deel op Social Media:

Gerelateerde artikelen

beautiful face of young caucasian woman with perfect health skin isolated on white skin care concept female model touches face (1) (1)
Blog

Wat is plastische chirurgie?

Met plastische chirurgie corrigeren we datgene aan uw lichaam waar u niet tevreden over bent. Bij Blooming Plastische Chirurgie werken we uitsluitend met vakbekwame plastisch chirurgen met jarenlange ervaring in plastische chirurgie. Zo kunt u altijd vertrouwen op het mooiste resultaat. Tijdens een eerste consult bespreken we samen met u uw wensen en maken we een

Lees meer »
lippen vergroten blooming plastische chirurgie
Blog

Lippen vergroten

Al is de trend van supergrote lippen een beetje voorbij, de meeste mensen willen wel graag een mooi contour van de lippen. Als iemand praat, kijken we naar zijn of haar mond. Een mond is dan ook heel belangrijk en een mond met smalle lippen wordt vaak minder aantrekkelijk gevonden.   Of dat echt zo

Lees meer »